Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barselonos futbolo akademijos treneris: „Lietuviams trūksta taktinio pasirengimo, mąstymo aikštėje bei aistros futbolui“

Vilniaus futbolo mokykla „Ateitis“ surengė trijų dienų futbolo stovyklą, kurios metu futbolo paslapčių Vilniaus „Sportimos“ manieže jaunuosius futbolininkus mokė patys Barselonos futbolo akademijos treneriai.
Ivanas Palanco Santiago
Ivanas Palanco Santiago / ateitisfm.lt nuotr.

„Barcelona Soccer Academy“ (BSA) buvo įsteigta grupės profesionalų, kurie ilgą laiką dirbo su FC „Barcelona“ klubo auklėtiniais, o šios akademijos direktorius Mike'as Puigas nuo 2004 iki 2010 metų buvo FC „Barcelona“ futbolo mokyklos direktorius.

„Ateitis“ su Barselonos futbolo akademija bendradarbiavimą pradėjo praėjusį rudenį, kai ji savo keturiolikmečių komandą atsiuntė į „Ateitis CUP“ turnyrą. Tuomet po turnyro ispanų treneriai kalbėjo apie nuostabią turnyro organizaciją.

„Ši stovykla – bendradarbiavimo su Barselonos treneriais pradžia. Viskas daroma žaidimo principu, todėl vaikams yra labai įdomu. Lietuviai treneriai dažnai pasako, kad reikia daryti, tačiau neparodo, kaip tą daryti. Ivanas ir Danielis, atrodo, kad ne treniruotų, o patys treniruotųsi“, – apie stovyklą kalbėjo „Ateities“ futbolo mokyklos direktorius Dainius Gudaitis.

Ispanų treneriai dirbo tiek su dešimtmečiais, tiek su penkiolikmečiais. Tris dienas iš eilės nuo ryto iki vakaro Ivanas Palanco Santiago ir Danielis Perezas Gene dalinosi savo patirtimi.

„Vykdami čia, nelabai žinojome, ko tikėtis. Ypač to, kad vaikai tokioje ne futbolo šalyje gali būti tokie motyvuoti. Jums lietuviams ypač trūksta taktinio pasirengimo ir mąstymo aikštėje. Be to, jums trūksta aistros futbolui. Manau, kad tai didžiausi skirtumai tarp vaikų Lietuvoje ir Ispanijoje“, – po treniruočių stovyklos kalbėjo trisdešimt ketverių metų I.Santiago.

Kita analogiška stovykla numatoma liepos mėnesį Barselonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius