-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BBC: kad ir kaip prastai bežaistų, Lietuvos rinktinė gali įveikti Čekiją

Škotijos futbolo gerbėjai antradienį iš visos širdies palaikys Lietuvą. Tačiau ne dėl šiltų jausmų mūsų šaliai – Europos čempionato atrankos turnyre škotams reikia lietuvių pagalbos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

I grupės turnyrinėje lentelėje Škotija su 11 taškų užima taip trokštamą antrą vietą, lenkdama vos tašku mažiau surinkusią Čekiją. Tačiau škotai paskutinį mačą žais išvykoje su galingąja planetos čempione Ispanija, tuo metu čekai vyks į Kauną ir grumsis su vos 3 įvarčius kol kas įmušusia Lietuva.

Taigi teoriškai viskas Škotijos rinktinės rankose, tačiau suprasdami, kad ispanus įveikti jų pačių tvirtovėje bus nepaprastai sudėtinga, o net ir lygiųjų nepakaktų, jei čekai nugalėtų Lietuvoje, BBC žurnalistai žvalgysis į laikinąją sostinę.

Deja, Lietuvos nacionalinės ekipos rezultatai ir žaidimas didelių lūkesčių nesuteikia. Nors Raimondo Žutauto vadovaujama komanda pirmajame mače sensacingai įveikė Čekiją 1-0, po to sekė skaudūs smūgiai nuo Ispanijos, tos pačios Škotijos ir, liūdniausia, Lichtenšteino. Dusyk.

BBC žurnalistai konstatuoja: „Kaune reikės kažko panašaus, kas buvo Čekijoje. Kad ir kaip prastai lietuviai bežaistų, kad ir kaip daug kartų tai įrodytų po to pergalingo vakaro Olomouce, nugalėti čekus įmanoma.“

Lietuviai su 5 taškais atrankoje jau nepakils aukščiau 4 vietos. Toks rezultatas nei iš tolo neprilygo prieš ciklą keltam tikslui – 12-13 taškų. Situacija bei trenerio Žutauto, kurio sutartis baigs galioti kitą mėnesį, ateitis bus svarstoma artimiausiuose futbolo federacijos posėdžiuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius