Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berniukai iš keturių šalių susikaus dėl A. Veličkos taurės

Škotijos čempionu ir taurės laimėtoju šią gegužę tapęs Glazgo „Rangers“ ir Lietuvos rinktinės puolėjas Andrius Velička birželio 7 dieną ne pats kels nugalėtojų taurę, o dalins prizus trylikamečiams futbolininkams.
A.Velička
Andrius Velička šį sezoną turėjo ne vieną progą pasižymėti taiklais įvarčiais. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Andrius Velička

Birželio 5–7 dienomis Kaune dėl Andriaus Veličkos taurės varžysis aštuonios berniukų (gim. 1996 m.) komandos iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos. Varžybas organizuoja šiemet atkurtas „Inkaro“ futbolo klubas kartu su Kauno futbolo mokykla „Tauras“.

Mokyklos „Tauras“ direktorius Laimis Bičkauskas ir futbolo klubo „Inkaras“ direktorius Artūras Ruževskis seniai puoselėjo idėją surengti vaikams tarptautinį turnyrą. Dar pernai jie pasiūlė A. Veličkai prisidėti organizuojant varžybas ir Andrius geranoriškai sutiko. Netrukus buvo nuspręsta turnyrą pavadinti šio futbolininko vardu.

Jau šiemet organizatoriai planavo į renginį pakviesti daugiau komandų. Tačiau, kai prieš pusmetį buvo pradėtas planuoti šis turnyras, kai kurių žinomų Europos klubų vaikų mokyklų komandos jau seniau buvo suplanavę savo varžybų tvarkaraščius. Jų atstovai žada dalyvauti renginyje kitąmet.

Tradiciniu A. Veličkos taurės turnyrą planuojantys padaryti šių varžybų rengėjai tikisi, kad po metų dėl mūsų rinktinės puolėjo įsteigto trofėjaus susirungs daugiau ekipų, nes jos šį renginį įtrauks į metų planus.

Jau dabar po metų susirungti dėl A. Veličkos taurės pakviestos ne tik Lietuvos bei kaimyninių šalių trylikamečių komandos, bet ir jų bendraamžiai iš Glazgo „Rangers“ futbolo akademijos, kai kurių Vokietijos bundeslygos klubų futbolo mokyklų. Su jomis glaudžius ryšius palaiko futbolo mokykla „Tauras“.

Šių metų turnyro pirmame rate A grupėje rungtyniaus vaikai iš Kauno futbolo mokyklos, Bialystoko (Lenkija), Panevėžio futbolo akademijos, ir „Ventspils“ klubo (Latvija). B grupėje žais Šiaulių futbolo akademijos, Liepojos „Metalurgs“ (Latvija), Vilniaus futbolo mokyklos ir Gardino „Belkard“ (Baltarusija) jaunieji futbolininkai.

Po varžybų pogrupiuose jų nugalėtojai susitiks finale, antrąsias vietas užėmusios komandos kovos dėl 3 vietos, trečiąsias – dėl 5 vietos, likusios ketvirtos – dėl 7 vietos (tvarkaraštis pateikiamas teksto apačioje).

Rungtynės vyks Kauno futbolo mokyklos aikštyne, Kauno technologijos universiteto ir „Inkaro“ stadionuose. Finalas bus surengtas S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Berniukai rungtyniaus vienuolika prieš vienuolika didelėse aikštėse. Tokio amžiaus berniukai tik pradeda žaisti tokių pat išmatavimų aikštelėse, kaip ir suaugusieji futbolininkai. Tai jiems – kelio į didįjį futbolą pradžia.

Džiaugsmo vaikams teiks ir galimybė sužaisti didžiausiame Kauno stadione (kuriame ne kartą yra rungtyniavusi Lietuvos futbolo rinktinė), proga gauti prizus iš žinomo mūsų šalies futbolininko rankų, žiniasklaidos dėmesys.
 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Velička
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Velička

Taurę, skirtą turnyro nugalėtojams, A. Velička užsakė vienoje solidžioje Didžiosios Britanijos kompanijoje, užsiimančioje sporto trofėjų gamyba. Apdovanoti bus ne tik taurės laimėtojai, bet ir geriausi visų komandų žaidėjai, geriausias vartininkas, gynėjas, saugas, puolėjas bei rezultatyviausias jaunasis futbolininkas.

Turnyro organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems, kurie padeda surengti šią šventę jauniesiems futbolininkams: „Hummel“ atstovybei Lietuvoje vadovaujančiam Artūrui Krukiui, restorano „Miesto sodas“ vadovui Aurelijui Silkiniui, bendrovių „Daugstata“, „Giluminiai grežiniai“, „Renauta“ vadovams, taip pat Andriui Juciui, Rolandui Mocekainiui, Renatui Daukšiui ir kitiems.
 
Turnyro tvarkaraštis:

Birželio 5 diena (penktadienis)


Kauno futbolo mokyklos „Tauras“ futbolo aikštynas (Neries kr. 7a):
12.00        Turnyro atidarymas
14.00         A grupė    Kauno FM         – Bialystokas
15.00         A grupė    Liepojos „Metalurgs“     – Vilniaus FM
16.00         A grupė    Panevėžio FA         – „Ventspils“
17.00         A grupė    Gardino „Belkard“     – Šiaulių FA

Birželio 6 diena (šeštadienis)

Kauno futbolo mokyklos „Tauras“ futbolo aikštynas (Neries kr. 7a):
10.00        A grupė    Bialystokas         – „Ventspils“
11.00        A grupė    Kauno FM        – Panevėžio FA
17.00        A grupė    Panevėžio FA        – Bialystokas
18.00        A grupė    Kauno FM        – „Ventspils“
  KTU stadionas (Radvilėnų pl. / B. Sruogos g.)
10.00        A grupė    Liepojos „Metalurgs“    – Šiaulių FA
11.00        A grupė    Gardino „Belkard“    – Vilniaus FM
15.00        A grupė    Vilniaus FM        – Liepojos „Metalurgs“
16.00        A grupė    Šiaulių FA        – Gardino „Belkard“
 
Birželio 7 diena (sekmadienis)

„Inkaro“ stadionas (Snaigių g. 4):
10.00        Rungtynės dėl 7–8 vietų
Kauno futbolo mokyklos „Tauras“ futbolo aikštynas (Neries kr. 7a):
10.00        Rungtynės dėl 5–6 vietų
11.00        Rungtynės dėl 3–4 vietų
S. Dariaus ir S. Girėno stadionas (Perkūno al. 5):
13.00        FINALAS
14.00         Turnyro apdovanojimai ir uždarymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius