-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Borussia“ įsigijo naujuoju Zlatanu vadinamą švedą

Dortmundo „Borussia“ klubas ir toliau vilioja jaunus, tačiau itin talentingus futbolininkus. Atmetęs Madrido „Real“ pasiūlymą prie Vokietijos klubo prisijungė 17 metų švedas Alexanderis Isakas, vadinamas naujuoju Zlatanu Ibrahimovičiumi.
Alexanderis Isakas
Alexanderis Isakas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Su Solnos AIK klubu „Borussia“ jau sutarė dėl 10 mln. eurų perėjimo sumos, o futbolininkas pozavo su naujosios komandos marškinėliais. Su paaugliu pasirašyta ilgalaikė sutartis, galiosianti iki 2022 metų.

17 metų 190 cm ūgio puolėjas AIK klube debiutavo būdamas vos 16 metų ir Švedijos aukščiausioje lygoje 2016 m. sezone per 24 susitikimus pasižymėjo 10 įvarčių. Jis pripažintas lygos sezono atradimu.

Neseniai jis debiutavo Švedijos rinktinėje ir antrose rungtynėse jau pasižymėjo įvarčiu, tapdamas jauniausiu visų laikų rinktinėje įvartį įmušusiu žaidėju.

10 mln. eurų – didžiausia suma, sumokėta už Švedijos futbolininką jam neturint 18-os metų. Z.Ibrahimovičius tėvynę paliko jau būdamas 20-ies, kai Amsterdamo „Ajax“ jo sutartį išpirko už 8 mln. eurų.

A.Isakas yra emigrantų iš Eritrėjos vaikas, tačiau gimęs Švedijoje, Solnos mieste, kur ir pradėjo lankyti futbolą AIK akademijoje.

Teigiama, kad A.Isakas atmetė „Real“ pasiūlymą ir prisijungė prie „Borussia“, nes kitas talentas, Maartinas Odegaardas iš Norvegijos, taip ir nesugebėjo prasimušti „Karališkajame klube“.

Šią vasarą „Borussia“ jau nukonkuravo „Real“ įsigydama kitą talentą, Ousmane'ą Dembele. 19-metis prancūzas šį sezoną Dortmundo klubui jau įmušė 5 įvarčius.

Ekipos pagrindinėje sudėtyje nuolat žaidžia ir daugiau jaunų futbolininkų – tai Christianas Pulisičius (18 metų), Julianas Weiglas (21 m.), Emre Moras (19 m.) ir Raphaëlies Guerreiro (23 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius