Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglai įsiutę: susirinkti meškeres mus privertė menkių gaudytojai

Geltonoji Didžiosios Britanijos žiniasklaida nesirinkdama žodžių ir epitetų pliekė pirmadienio vakarą Islandijos rinktinei sensacingai 1:2 pralaimėjusius ir Europos čempionatą Prancūzijoje jau aštuntfinalyje užbaigusius Anglijos futbolininkus. Rimtieji šalies dienraščiai į šį pralaimėjimą reagavo kiek santūriau, bet kritikos Roy‘ui Hogsonui ir jo kariaunai taip pat nepagailėjo.
Anglijos rinktinės futbolininkai po pralaimėjimo
Anglijos rinktinės futbolininkai po pralaimėjimo / „Scanpix“ nuotr.

„Begalviai atsitrenkė į Islandiją, o Roy‘us Hodgsonas baigė savo karjerą. Menkių gaudytojų tauta privertė Anglijos futbolo gerbėjus susirinkti meškeres ir keliauti namo, – nuo pat ryto šaukė „The Sun“ antraštė. – Blankią Anglijos rinktinę pažemino smulkmė, pavadinimu Islandija. Žvejais garsėjanti valstybė privertė rausti iš gėdos ir išsiuntė R.Hodgsono milijonierius namo.“

„Iš Europos – dar kartą! R.Hodgsonas prisijungia prie užribyje jau sėdinčio Davido Camerono (Didžiosios Britanijos premjeras paskelbė pasitrauksiantis iš pareigų, kai šalies žmonės balsavo už pasitraukimą iš ES – red.past.). Treneris nusprendė trauktis, kai jo komandą pažemino ryžtinga vos 332 tūkst. gyventojų turinti Islandija“, – rašė „Daily Mail“.

Vaizdą puikiai iliustravo ir šalia straipsnio esančios fotografijos, kuriose ryškiausios dabartinės rinktinės žvaigždės kaip Jamie Vardy ar Delle Ali prieš dvikovą stadione bučiuojasi su savo antrosiomis pusėmis bei ant kelių klūpantys ir didžiausia savo šalies futbolo pergalę švenčiantys islandų vikingai.

BBC šį pralaimėjimą pavadino skaudžiausiu šios šalies futbolo istorijoje nuo 1950-ųjų, kai juos Brazilijoje vykusiame pasaulio čempionate iš grupės varžybų eliminavo amerikiečiai.

Kiek santūriau šią nesėkmę sutiko „The Guardian“. Atrodo, kad prie savo nacionalinės rinktinės nesėkmių didžiuosiuose turnyruose jau yra pripratę ir šios žiniasklaidos priemonės žurnalistai. Netgi „Trijų liūtų“ visiškas fiasko Prancūzijos stadionuose nesugebėjo populiarumu prilygti „Brexit“ įvykiams.

„Anglija pažeminta, o Islandija keliauja į ketvirtfinalį“, – gana santūriai iš Nicos skelbė „The Guardian“ sporto žurnalistas Danielis Tayloras ir straipsnį iliustravo ant vejos tupinčio Jono Harto nuotrauka.

„Roy‘ui Hodgsonui tai buvo pats beviltiškiausias ir blogiausias būdas baigti ketverių metų laikotarpį Anglijos rinktinėje. Dabar jau visai nesvarbu, kas per šiuos metus nutiko su komanda, treneris visuomet bus prisimenamas tik dėl šio pažeminimo ir vieno liūdniausių rezultatų per visą šalies futbolo istoriją“, – toliau tęsė „The Guardian“.

„Iš Europos čempionato Anglija išspirta gėdingiausiu būdu. R.Hodgsonas puikiai žinojo, kas jo laukia. Nė vienas Anglijos treneris negali pralaimėti Islandijai ir po to išsaugoti savo kėdę. Precedento neturintis pažeminimas prieš šalį, kurioje gyvena mažiau gyventojų nei Lesteryje“, – vaizdingai nesėkmę aprašė „The Independent“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius