-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiam Rusijos sporto ministrui Vitalijui Mutko uždrausta siekti perrinkimo į FIFA valdybą

Pasiruošimams Rusijoje vyksiančiam Pasaulio futbolo čempionatui vadovaujančiam Vitalijui Mutko buvo uždrausta siekti būti perrinktam į Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) valdybą, paaiškėjus, kad jo kandidatūra neatitinka reikalavimų, informuoti šaltiniai pranešė naujienų agentūrai „The Associated Press“ (AP).
Vitalijus Mutko
Vitalijus Mutko / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 FIFA

FIFA kontrolės komitetas nusprendė, kad V.Mutko, kuris taip pat yra Rusijos futbolo federacijos vadovas, nebegali eiti pareigų FIFA valdyboje dėl savo užimamo premjero pavaduotojo posto, sakė šaltiniai, pageidavę likti nežinomi.

V.Mutko pašalinimas iš šių rinkimų yra susijęs su pastangomis mažinti vyriausybių kišimąsi į futbolo reikalus, o ne su FIFA tebevykdomu etikos komisijos tyrimu dėl pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) ataskaitos išvadų, siejančių šį politiką su didžiulio masto skandalu dėl valstybės palaikomos rusų atletų dopingo vartojimo schemos.

Pastarasis tyrimas gali lemti sankcijas, dėl kurių V.Mutko nebegalėtų vadovauti Rusijos futbolo sąjungai ir pirmininkauti 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato Rusijos organizaciniam komitetui.

V.Mutko, FIFA valdyboje dirbęs nuo 2009 metų, buvo vienas iš penkių pretendentų į keturias Europai skirtas vietas šiame organe. Valdybos nariai turėtų būti išrinkti balandžio 5-ąją per Europos futbolo federacijos (UEFA) suvažiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius