Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga grįžta: pirmieji į kovą stos „Milan“ ir „Tottenham“ bei „Valencia“ ir „Schalke“

Didysis futbolas grįžta – antradienį bus žaidžiamos pirmosios dvi UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynės. Milane vietos „Milan“ susigrums su ambicinguoju Londono „Tottenham“, o „Valencia“ be Mariaus Stankevičiaus kausis su Gelzenkircheno „Schalke“.
Raulis
Raulis grįš į Ispaniją. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Milan“ – „Tottenham“

„Anglijos ekipa yra puiki varžovė, gerai organizuota ekipa, kurioje, akivaizdu, tvyro puiki atmosfera“, – sakė „Milan“ strategas Massimiliano Allegri.

Jam šį vakarą teks spręsti dilemą, kaip užkamšyti saugų grandies spragas, mat žaisti negalės traumuoti Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo ir Kevinas Prince'as Boatengas. Tikėtina, kad saugų grandyje atsidurs gynėjas Thiago Silva, o jį pakeis Mario Yepesas, sudarysiantis gynybos branduolį su Alessandro Nesta.

„Tottenham“ turės verstis be vieno lyderių Garetho Bale'o, bet M.Allegri to nesureikšmino: „Tai visiškai nesvarbu, nes jis nežaidžia jau kurį laiką ir „Tottenham“ rezultatai nesuprastėjo.“

Starto sudėtyje veikiausiai nepasirodys ir Luka Modričius, neseniai atsigavęs po apendikso operacijos.

Įdomu, kad „Tottenham“ atkrintamųjų varžybų Europoje su dviem mačais nežaidė nuo 1972 metų UEFA taurės pusfinalio, o į stadioną „San Siro“ šį sezoną grįžo po 38 metų pertraukos, tačiau tai darys jau antrą kartą per keturis mėnesius.

„Valencia“ – „Schalke“

„Laukia gražus, patrauklus ir labai įdomus mačas, todėl net negalvojame apie rezultatą“,– sakė „Valencia“ treneris Unai Emery. – Favoritės Čempionų lygoje – „Real“ ir „Barcelona“, o visos kitos komandos yra apylygės. Tikime savo jėgomis, bet gerbiame varžovus.“

Dėl diskvalifikacijos žaisti negalės ir taip traumą besigydantis Velensijos klubo saugas Davidas Albelda, tačiau aikštėje turėtų pasirodyti pagrindinis vartininkas Cesaras Sanchezas, nuo spalio mėnesio žaidęs vos ketverias rungtynes dėl kelio raiščių traumos.

Dėl UEFA Čempionų taisyklių atkrintamosiose varžybose negalės žaisti ir lietuvis M.Stankevičius.

Pagarbą oponentams atidavė ir „Schalke“ treneris Felixas Magathas: „Žaisime su labai stipria komanda, kuri Ispanijoje užima trečią vietą bei įmuša daug įvarčių. „Valencia“ panaši į „Lyon“, bet geriau atakuoja. Tikimės patys įmušti, kad antrame mače turėtume geresnes galimybes.“

Į Ispaniją grįžta legendinis puolėjas Raulis, vasarą papildęs „Schalke“ gretas: „Jis – nuostabus futbolininkas ir žmogus. Tikiuosi, kad jam pavyks įmušti.“

„Schalke“ gretose nebus Kyriakoso Papadopouloso bei Christopho Moritzo, bet vilčių vokiečiams turėtų suteikti faktas, kad per pastaruosius šešis mačus su Vokietijos klubais „Valencia“ net penkiskart sužaidė lygiosiomis ir sykį pralaimėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius