-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 03 /23:53

Žygis tęsiasi: du neįmušti baudiniai, „Bayern“ pergalė ir „Atletico“ bilietas į finalą

Madrido „Atletico“ futbolininkai sukūrė dar vieną sensaciją. Stebuklingojo Diego Simeones diriguojama „Atletico“ Čempionų lygos pusfinalio atsakomosiose rungtynėse Miunchene pralaimėjo vietos „Bayern“ 1:2, tačiau dėl išvykos įvarčio taisyklės žengė į finalą.
„Atletico“ džiaugsmas
„Atletico“ džiaugsmas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu mes nepateksime į kitą etapą – užmuškite mane“, – prieš rungtynes Vokietijos žiniasklaidai pareiškė Josepas Guardiola.

Žinoma, katalonas galvos tikrąja prasme nepraras, tačiau jo atsisveikinimas su „Bayern“ ekipa apkarto. Per trejus Miunchene praleistus metus J.Guardiola Čempionų lygos finalo taip ir nepasiekė.

Xabi Alonso įvartis

2:1 – toks rezultatas „Alianz“ arenoje švietė nuaidėjus turko Cuneyto Cakiro švilpukui. Pergalės vieno įvarčio skirtumu „Bayern“ nepakako, mat „Atletico“ namuose buvo laimėjęs 1:0. Įvarčio svečiuose taisyklė palanki ispanams.

Turkas rungtynėse paskyrė du baudinius, tačiau abu nebuvo įmušti. 34-ąją min. nepasisekė Thomasui Mulleriui, o 84-ąją – Fernando Torresui.

Vis dėlto ispanas bus laikomas vienu mačo didvyrių. Būtent jo nuostabus perdavimas aikštės viduryje 54-ąją minutę išvedė Antoine'ą Griezmanną vieną prieš Manuelį Neuerį ir prancūzas išlygino rezultatą.

Griezmannas išlygino rezultatą

31 min. „Bayern“ į priekį po Fortūnos šypsnio buvo išvedęs Xabi Alonso. Jo baudos smūgis skriejo tarp J.Gimenezo kojų, po rikošeto suklaidino vartininką ir atsidūrė tinkle. 74 min. rezultatą persvėrė Robertas Lewandowskis.

Vis dėlto šį sezoną įspūdingą gynybą demonstruojanti „Atletico“ ir fantastiškai rungtyniaujantis vartų sargas Janas Oblakas atsilaikė.

Roberto Lewandowskio įvartis

35 smūgiai į vartus, iš kurių 12 į vartų plotą. Tokį atakų škvalą atlaikė „Atletico“ futbolininkai, kurie dar kartą žais Čempionų lygos finale. 2013-2014 m. finale „Atletico“ po pratęsimo 1:4 nusileido „Real“, kurie trečiadienį bandys peržengti „Manchester City“ barjerą.

Vos po dviejų metų finalas gali pasikartoti.

Neįmuštas Thomaso Mullerio baudinys
Fernando Torresas uždirbo, tačiau neįmušė baudinio

21:35

PIRMASIS KĖLINYS

„Bayern“: M.Neueris; P.Lahmas, J.Boatengas, J.Martinezas, D.Alaba; A.Vidalis, X.Alonso; D.Costa, T.Mulleris, F.Ribery; R.Lewandowskis.

„Atletico“: J.Oblakas; Juanfranas, D.Godinas Gimenezas, Filipe Luisas; Koke, Gabi, R.Augusto, S.Niguezas; A.Griezmannas, F.Torresas.

21:44

Rungtynėms teisėjauja turkas Cuneytas Cakiras, dirbęs ketvirtuoju arbitru 2012 m. Europos čempionato finale, o 2015 m. Čempionų lygos finale buvęs pagrindiniu teisėju.

21:53

5 min. Kaip ir buvo galima tikėtis, „Bayern“ rungtynes pradėjo atakuodama, tačiau pirmą smūgį į vartų plotą, tiesa, visai nepavojingą, atliko „Atletico“ kapitonas Gabi.

21:56

10 min. „Bayern“ kėlė jau du kampinius, tačiau nieko pavojingo prie ispanų vartų nesukūrė.

21:59

12 min. Geras „Bayern“ startas. Pavojingas kamuolys užmestas ant R.Lewandowskio galvos, tačiau oro dvikovą prie pat vartų laimėjo Juanfranas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanfranas ir Robertas Lewandowskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanfranas ir Robertas Lewandowskis

22:01

15 min. Antrasis Gabi smūgis ir vėl skriejo į vartų plotą, tačiau M.Neueris sugavo ne itin stiprų bandymą.

22:08

20 min. Puiki proga! T.Mulleris prie pat vartų numetė kamuolį R.Lewandowskiui, kurio smūgį iš poros metrų sugebėjo blokuoti J.Oblakas. Kol kas geriausia mačo proga.

22:11

23 min. Dar viena proga! F.Ribery galingai šovė iš toli, J.Oblakas atmušė kamuolį prieš save, tačiau suspėjo dideliu šuoliu pirmyn išnešti kamuolį iš po R.Lewandowskio kojų.

22:18

29 min. ĮVARTIS! A.Fernandezas prasižengė prie pat baudos aikštelės linijos – puiki proga baudos smūgiui.

Xabi Alonso palaukė, kol komandos draugai pratampė sienelę, o ispano smūgiuotas kamuolys pralindo tarp J.Gimenezo kojų, po rikošeto suklaidindamas vartininką.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xabi Alonso smūgis, pasibaigęs įvarčiu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xabi Alonso smūgis, pasibaigęs įvarčiu

22:21

33 min. Baudinys! Jaunasis J.Gimenezas prarado savitvardą ir grubiai pargriovė J.Martinezą, tačiau Thomasas Mulleris neįmušė 11 metrų baudinio!

22:24

37 min. Kova jau virė ne tik sportinė. F.Ribery sulaikė varžovų trenerį D.Simeone nuo įsiveržimo į aikštę. Žaidėjai stumdėsi, aiškinosi santykius kol kas žodžiais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Francko Ribery ir Diego Simeone imtynės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Francko Ribery ir Diego Simeone imtynės

22:33

Pirmasis kėlinys baigtas. „Bayern“ atliko 17 smūgių, iš kurių 6 skriejo į vartų plotą. „Atletico“ atsakė tik dviem nepavojingais Gabi bandymais. Pagal kamuolio kontrolę vokiečiai pirmavo 71-29.

22:38

ANTRASIS KĖLINYS

„Atletico“​ keitimas: Y.Ferreira-Carrasco pakeitė A.Fernandezą.

22:55

53 min. Antrasis kėlinys prasidėjo tokiu pačiu „Bayern“ dominavimu. Progelę turėjo ir „Atletico“, tačiau baudos smūgiu iš krašto į baudos aikštelę keltas kamuolys atsidūrė M.Neuerio rankose.

22:58

54 min. ĮVARTIS! Antoine'as Griezmannas išlygino rezultatą. F.Torresas tik peržengus aikštės vidurį gavo kamuolį iš A.Griezmanno ir labai geru perdavimu išvedė prancūzą vieną prieš M.Neuerį. Viena klaida ir „Atletico“ ją išnaudoja.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antoine Griezmannas išlygino rezultatą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antoine Griezmannas išlygino rezultatą

23:05

60 min. Pora progų turėjo ir „Atletico“. Baudos smūgio išnaudoti nepavyko, o Juanfrano bandymas smūgiuoti į vartus skriejo vos pro šalį.

23:13

70 min. Dar vienas puikus J.Oblako epizodas. A.Vidalis gražiu perdavimu virš gynėjų galvų išvedė R.Lewandowskį smūgiui, tačiau lenko bandymą šauti į vartus nestabdant kamuolio atrėmė vartininkas.

23:18

73 min. Pirmasis J.Guardiolos keitimas – vietoj D.Costos aikštėje pasirodė K.Comanas.

23:19

74 min. ĮVARTIS! A.Vidalis laimėjo oro dvikovą prieš F.Luisą, prie pat vartų galva numesdamas kamuolį Robertui Lewandowskiui, kuriam tiesiog neįmanoma nepataikyti. Puolėjas skrieja į vartus kartu su kamuoliu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Lewandowskio įvartis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Lewandowskio įvartis

23:28

83 min. F.Torresas uždirbo 11 metrų baudinį! Aikštės krašte Miuncheno žaidėjai tarsi užmigo ir pražiopsojo F.Torresą. J.Martinezas nubloškė tautietį ant baudos aikštelės ribos. F.Torresas neįmušė baudinio. Pakartojimai parodė, kad F.Torresas buvo griaunamas dar prieš baudos aikštelės liniją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas neįmušė naudinio
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas neįmušė naudinio

23:32

88 min. D.Alaba šovė galingai nuo baudos aikštelės linijos, kamuolys atšoko nuo kito žaidėjo ir skriejo į vartus, tačiau J.Oblakas sugebėjo reaguoti ir atmušė.

23:34

90 min. Teisėjas skyrė papildomas penkias minutes. „Bayern“ surengė šturmą, bet nieko nepešė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius