Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos apžvalga: ar gali kristi „Bayern“ ir „Barcelona“?

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje bus sužaistos paskutinės ketvirtfinalio rungtynės. Dviejose Europos stadionuose paaiškės dar du pusfinalio dalyviai.
Nemanja Vidičius ir Thomasas Muelleris
Nemanja Vidičius ir Thomasas Muelleris / „Scanpix“ nuotr.

Turnyro nugalėtojai Miucheno „Bayern“ futbolininkai sieks įrodyti pranašumą prieš „Manchester United“, o Madrido „Atletico“ namuose bandys atsilaikyti prieš „Barcelona“ pasipriešinimą.

Miuncheno „Bayern“ – „Manchester United“

Neabejotini favoritai ne tik šioje poroje, bet ir Čempionų lygoje yra Miuncheno „Bayern“ futbolininkai, tačiau pirmoje šių komandų dvikovoje „Manchester United“ sugebėjo nustebinti. Abi ekipos turi vienodus šansus žengti į pusfinalį, tačiau Vokietijoje „raudoniesiems velniams“ nugalėti šeimininkus – ypač sunki užduotis.

„Old Trafford“ tvirtovėje Davido Moyeso auklėtiniai pasiekė gerą rezultatą, sužaisdami lygiosiomis 1:1 su bavarais. 58-ąją minutę po Nemanja Vidičiaus įvarčio „Manchester United“ vienuolikė buvo įsiveržusi į priekį, tačiau Bastianas Schweinsteigeris išlygino rezultatą antrojo kėlinio viduryje. Ryškaus „Bayern“ klubo dominavimo šiame susitikime nesimatė ir tai suteikia dar daugiau vilčių Anglijos čempionams.

„Old Trafford“ tvirtovėje Davido Moyeso auklėtiniai pasiekė gerą rezultatą, sužaisdami lygiosiomis 1:1 su bavarais.

„Bayern“ klubas pastaruoju metu stebina visus futbolo aistruolius. Josepo Guardiolos kariauna savaitgalį minimaliu skirtumu nusileido „Augsburg“ vienuolikei, o šis pralaimėjimas buvo pirmas šiame Vokietijos „Bundesliga“ čempionato sezone. Praėjusiame ture šalies čempionai sužaidė taikiai su „Hoffenheim“, tačiau bavarai jau yra užsitikrinę titulą ir leidžia atsipūsti komandos lyderiams.

Tuo tarpu paskutinės rungtynės Mančesterio komandai susiklostė itin sėkmingiau. Išvykoje „Manchester United“ šventė triuškinančią pergalę rezultatu 4:0 prieš „Newcastle United“. Nugalėtojų gretose išsiskyrė Juanas Mata, kuris pelnė dublį, bet Čempionų lygoje ispanas negali padėti savo ekipai. Taip pat po įvartį pelnė Javieras Hernandezas bei Adnanas Januzajus. Artėjant Anglijos „Premier“ lygos pabaigai D.Moyeso auklėtiniai užima vos septintąją vietą.

„Allianz“ stadione šeimininkai turės verstis be raudoną kortelę Mančesteryje gavusio B.Schweinsteigerio ir traumuotų Javi Martinezo, Thiago Alcantara bei Xherdano Shaqiri. Tuo tarpu „Manchester United“ turi vieną didelę problemą – Robino van Perise traumą. Taip pat nėra aišku, ar galės žaisti Wayne‘as Rooney ir Patrice‘as Evra, tačiau yra didelė tikimybė, kad jie į aikštę žengs.

Madrido „Atletico“ – „Barcelona“

Ispanijos grandų mūšyje ginklai dar nesudėti ir kova keliasi į Madridą, kuriame žiūrovų pranašumą turės „Atletico“ futbolininkai. „Barcelona“ klubui pirmajame susitikime nepavyko įrodyti pranašumo, bet „Vicente Calderon“ stadione katalonai sieks tik pergalės.

Praėjusią savaitę pirmoje ketvirtfinalio dvikovoje ispanų komandos išsiskyrė taikiai rezultatu 1:1.

Praėjusią savaitę pirmoje ketvirtfinalio dvikovoje ispanų komandos išsiskyrė taikiai rezultatu 1:1. 56-ąją minutę nuostabų įvartį pelnė Diego, kuris išvedė svečius į priekį, tačiau Neymarui netrukus pavyko išlyginti rezultatą. Rungtynių pabaigoje Gerardo Martino auklėtiniai spaudė savo varžovus, tačiau „Rojiblancos“ kariaunai pavyko iš Barselonos parsivežti gerą rezultatą.

„Barcelona“ paskutiniame Ispanijos „Primera“ čempionato susitikime rezultatu 3:1 nugalėjo Sevilijos „Real Betis“. „Camp Nou“ stadione du kartus pasižymėjo keturis kart geriausias planetos futbolininkas Lionelis Messi, o dar vieną įvartį pridėjo varžovų gynėjas Jordi Figuerasas. Ispanijos čempionate katalonai užima antrąją vietą, o lyderio pozicijoje yra jų oponentai Čempionų lygoje – „Atletico“ futbolininkai.

Diego Simeone vadovaujama komanda „Primera“ pirmenybėse taip pat šventė pergalę, tačiau turėjo daugiau vargo. „Atletico“ tik po atkaklios kovos rezultatu 1:0 įveikė „Villarreal“. Rungtynių didvyriu tapo saugas Raulis Garcia, kuris padėjo iškovoti itin svarbius tris taškus.

Tiek „Barcelona“, tiek „Atletico“ prieš akistatą turi skaudžių netekčių. Ispanijos čempionams nepadės vartininkas Victoras Valdesas, Gerardas Pique ir Carlesas Puyolis. Tuo tarpu Karaliaus taurės nugalėtojų gretose neišvysime rezultatyviausio komandos žaidėjo Diego Costos, Arda Turano bei Javi Manquillo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius