Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos apžvalga: „Manchester United“ – „Chelsea“

Antradienį UEFA Čempionų lygoje prasidės atsakomieji ketvirtfinalio mačai. Viename jų, Mančesteryje, susikaus vietos „Manchester United“ ir Londono „Chelsea“ klubai. Tai – bene vienintelė ketvirtfinalio pora, kurioje intriga liko iki atsakomojo mačo. Londono „Chelsea“ vyks į Mančesterį su viltimi panaikinti vieno įvarčio deficitą ir, galbūt, išsaugoti postą treneriui Carlo Ancelotti.
Treniruotė prieš artėjančią akistatą.
Treniruotė prieš artėjančią akistatą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Man Utd“ – Londono „Chelsea“
„Old Trafford“ stadionas, Mančesteris
Teisėjas: Olegario Benquerenca (Portugalija)
21.45 val. Lietuvos laiku
Transliacija: „Viasat Sport Baltic“ (tiesiogiai)
Pirmasis mačas: „Chelsea“ – „Man Utd“ 0:1

Šeimininkai dvikovos laukia pakankamai ramiai – vienintelė abejonė yra dėl krašto gynėjo Rafaelio, kuris patyręs nedidelę traumą. Tiesa, nerungtyniaus jau kurį laiką iš rikiuotės iškritęs Darrenas Fletcheris.

Dar mažiau vargo turi „Chelsea“ – Ancelotti gali rinktis iš visų futbolininkų, mat į aikštę grįžo Alexas ir Yossi Benayounas.

Nors „Man Utd“ neturi didelio pranašumo, „Chelsea“ laukia itin sudėtinga užduotis žinant, kaip Sero Alekso Fergusono auklėtiniai rungtyniauja namie. Nuo 2005 m. raudonieji velniai nei karto nepralaimėjo Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų mačo savų žiūrovų akivaizdoje, o šį sezoną apskritai nesuklupo nei karto.

Nuo šio vakaro rezultato gali priklausyti ir Ancelotti likimas, nes vienintelis trofėjus, kurį šį sezoną realiai gali iškovoti „Chelsea“, yra būtent šis. Bet optimizmą temdo statistika – per tris pastaruosius mačus Londono klubas įmušė vos du įvarčius, o naujoji žvaigždė Fernando Torresas tuščiais šoviniais šaudo jau 11 rungtynių iš eilės.

Tačiau pats ispanas buvo ramus: „Mano ateitis jau nuspręsta. Kalbėjausi su savininku Romanu Abramovičiumi ir galiu pasakyti, jog turiu sutartį.“

„Visuomet sakiau, kad spaudimas nėra blogai. Tai verčia neprarasti koncentracijos. O tokios rungtynės yra nuostabūs karjeros momentai. Nieko nebijau ir nesijaudinu“, – teigia „Chelsea“ treneris.

Tuo metu „Man Utd“ treneris Fergusonas užsiminė, jog sausio mėnesį „Chelsea“ įsigijo Torresą todėl, kad yra „pamišę“ dėl noro laimėti Čempionų lygą.

„Atrodo, kad jie yra pamišę, nes taip nori laimėti Europos taurę, kad net įsigijo Torresą“, – sakė škotas. – Abramovičius nepagailėjo tam pinigų.“

„Tačiau Čempionų lygoje triumfuoti nėra lengva. Čia juk varžosi geriausios komandos. Pažiūrėkite, kaip žaidžia „Barcelona“ – nuostabiai. O pusfinalis, ko gero, bus „Barcelona“ – „Real“. Jei tik mes žaisime kitą dieną, būtinai nuvyksiu į stadioną“.

Numanomos startinės sudėtys:

„Man Utd“: Van der Sar; Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Nani; Hernandez, Rooney.

„Chelsea“: Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole; Ramires, Essien, Lampard; Anelka, Drogba, Malouda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius