Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos finalas pakoregavo kelis rekordus

Čempionų lygos finalo dvikova tarp „Barcelona“ ir „Manchester United“ vienuolikių pakoregavo kelis anksčiau pasiektus rekordus, rašo fcbarcelona.lt.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Futbolas

„Barcos“ pergalė buvo ketvirtasis Čempionų lygos triumfas klubo istorijoje ir 13-asis trofėjus, kurį šiame turnyre iškovoja Ispanijos aukščiausiosios lygos klubas. Taigi, pagal pergales šiame UEFA rengiamame turnyre Ispanija aplenkė Angliją, kurios klubai čia triumfavo 12 kartų.

Pedro Rodriguezo pelnytas įvartis dvikovoje su „Manchester United“ tapo jubiliejiniu. Tai – 900-asis taiklus „Barcelona“ smūgis Europos taurių varžybose. Pagal šį rodiklį Katalonijos klubas pirmauja tarp visų Senojo žemyno komandų. „Barcos“ sąskaitoje – 902 įvarčiai.

Nuo tada, kai Čempionų lyga yra rengiama pagal dabartinį formatą, ją po tris kartus laimėjo trys klubai – „Barcelona“, Madrido „Real“ ir „AC Milan“.

Lionelio Messi įvartis į Edwino van der Saro vartus leido argentiniečiui pakartoti olando Ruudo van Nistelrooy'aus rezultatyvumo rekordą viename Čempionų lygos sezone – 12 įvarčių.

Lionelis Messi tris sezonus iš eilės tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos futbolininku ir pakartojo Gerdo Muellerio ir Jeano Pierre'o Papino pasiekimą.

Wayne'o Rooney įvartis į „Barcelona“ vartus buvo 24-asis anglo taiklus smūgis Čempionų lygos turnyre. Pagal šį rodiklį W. Rooney pavijo savo komandos draugą Paulą Scholesą, su kuriuo dabar yra rezultatyviausi anglai, rungtyniaujantys prestižiniame Senojo kontinento klubų turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius