Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 14 /2015 04 15

Čempionų lygos ketvirtfinalyje Madrido derbis baigėsi be įvarčių, „Juventus“ palaužė „Monaco“

Antradienį UEFA Čempionų lygoje prasidėjo ketvirtfinalio varžybų etapas. Pirmose rungtynėse Madride „Atletico“ ir „Real“ futbolininkai išsiskyrė be įvarčių, o Turino „Juventus“ namuose 1:0 palaužė „Monaco“.
Mario Mandžukičius ir Raphaelis Varane'as
Mario Mandžukičius ir Raphaelis Varane'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Rungtynes Madride galime pavadinti tipišku šio miesto derbiu – „Atletico“ ekipa nuo pat pradžios atsitraukė į gynybą, o „Real“ užvaldė kamuolį ir ieškojo progų įvarčiams. „Los Blancos“ kamuolio kontrolė siekė 58 proc.

Vis dėlto, tas, kuris valdo kamuolį, nebūtinai muša įvarčius. Per pirmąsias 45 minutes kur kas daugiau ir pavojingesnių progų sukūrė svečiai, tačiau „Atletico“ vartininkas Janas Oblakas žaidė užtikrintai. Jis iš viso atmušė 8 varžovų smūgius.

Antrajame kėlinyje jau geriau atrodė „Atletico“, mačui artėjant prie pabaigos sugebėdavęs paspausti svečius. Diego Simeone paskutines 10 minučių jau žaidė su dviem puolėjais ir „Atletico“ turėjo realių progų įmušti, tačiau mačas baigėsi be įvarčių.

„Atletico“ nusipelnė aplodismentų už visišką Cristiano Ronaldo išjungimą, teisėjas – už puikų žaidėjų tramdymą ir suvaldymą.

Rungtynės Turine iš dalies priminė mačą Madride: viena komanda atakuoja – kita ginasi. Vis dėlto, nors „Juve“ kamuolį valdė 60 proc. laiko, tačiau pagal smūgius į vartus laimėjo „Monaco“ – 16:13.

Svečiai puikiai išlaukdavo progų kontratakoms ir jas rengė pavojingai, puikių epizodų netrūko prie abiejų vartų. Vis dėlto, sužaidus beveik valandą, patyręs Ricardo Carvalho iš už nugaros kojomis kliudė Alvaro Moratos kojas baudos aikštelėje. Teisėjas pasirinkimo neturėjo – teko skirti 11 metrų baudinį, kurį meistriškai realizavo Arturo Vidalis.

Po įvarčio „Juventus“ atakavo dar mažiau, pirmiausia galvojo apie rezultato išlaikymą. „Serie A“ lyderiai mačą laimėjo, tačiau pranašumo prieš „Monaco“ tikrai neįrodė.

Rungtynės:

„Atletico“ – „Real“ 0:0

90 min. Puikus „Atletico“ žaidimas – „Real“ prispaustas prie vartų. „Los Blancos“ baudos aikštelėje porą minučių liepsnojo nemažas gaisras.

89 min. Atsakomosiose rungtynėse dėl geltonų kortelių abi komandos neturės po vieną žaidėją – tai Mario Suarezas ir Marcelo.

88 min. F.Torresas krito baudos aikštelėje, tačiau į 11 metrų baudinį tai nebuvo panašu.

83 min. D.Simeone nusprendė kautis dėl pergalės. Šalia M.Mandžukičiaus į aikštę žengė ir F.Torresas, pakeitęs saugą Koke.

80 min. „Atletico“ kėlė kampinį, kamuolys nukrito po D.Godino kojomis, tačiau gynėjas smūgiavo per aukštai. 

75 min. Pirmasis keitimas – ant suolo sėdo K.Benzema, jį pakeitė Isco. R.Garcia pakeitė A.Griezmanną.

70 min. „Real“ žaidė kiek aštriau, tačiau šeimininkai išlaikė koncentraciją ir puikiai gynėsi. Laiko puolimui „Atletico“ daug neturėjo, tačiau „Real“ irgi buvo sunku.

60 min. Retas atvejis šiose rungtynėse – su kamuoliu porą minučių buvo vien „Atletico“. Nieko pavojingo šeimininkams sukurti nepavyko.

55 min. Pirma geltona kortelė – ją gavo M.Mandžukičius.

49 min. Juanfranas atliko perdavimą į baudos aikštelę, kamuolys pasiekė A.Turaną, kurio bandymas galva skriejo šiek tiek pro šalį.

48 min. Antrasis kėlinys prasidėjo panašiai, kaip baigėsi pirmasis – visiška „Real“ kamuolio kontrole. „Atletico“ tikrai neskubės ir antrajame kėlinyje, pirmiausia galvos apie gynybą.

43 min. Janas Oblakas – neabejotinas pirmojo kėlinio didvyris. „Real“ kontrataka buvo puiki, baudos aikštelėje „Los Blancos“ buvo trys prieš du, tačiau „Atletico“ vartininkas atmušė puikų G.Bale'o bandymą.

38 min. Ikeras Casillasas! Gaisras jau kitoje aikštės pusėje. Patyręs S.Ramosas prarado kamuolį, atkirsdamas komandos draugus, tačiau vartininkas buvo vietoje.

37 min. „Real“ kėlė kampinį, kamuolys atšoko nuo gynėjų toliau, o Jamesas atliko gražų ir klastingą smūgį į apatinį vartų kampą. Vartininkas vėl žaidė puikiai.

31 min. G.Bale'as iš toli atliko puikų smūgį pažeme, kamuolys prieš pat vartininką atšoko nuo žemės, tačiau J.Oblakas atrėmė valo bandymą.

28 min. Per pirmąjį pusvalandį „Real“ visiškai kontroliavo žaidimą ir sugebėjo primesti savo stilių šeimininkams. „Atletico“ puolėjai turėjo daugiau rūpintis pagalba gynėjams.

21 min. Gabi prasižengė netoli baudos aikštelės ir suteikė gerą progą „Real“ ekipai baudos smūgiui. C.Ronaldo pavojingo smūgio atlikti nepavyko.

18 min. „Real“ futbolininkai pagal kamuolio kontrolę pirmavo 60:40.

13 min. Po Marcelo pražangos šeimininkai gavo teisę baudos smūgiui, kuris baigėsi pirmuoju mačo kampiniu.

10 min. S.Ramosas užsidirbo pražangą, supykdžiusią visą „Vicente Calderon“ stadioną. Teisėjas kortelės iš kišenės netraukė.

6 min. „Atletico“ žaidė labai nervingai, nesugebėjo bent kiek ilgiau kontroliuoti kamuolio ir leido žaidimą valdyti svečiams.

4 min. Ideali proga „Real“! Šeimininkai padovanojo kamuolį G.Bale'ui, tačiau šio smūgį atrėmė J.Oblakas.

3 min. Pirmasis „Real“ smūgis – D.Carvajalio bandymas iš 16-os metrų skriejo tiesiai į vartininko glėbį.

2 min. Rungtynės prasidėjo labai nervingai, per pirmuosius kelis epizodus matėme ir suvaidintą pražangą, ir piktus žvilgsnius į teisėją.

„Juventus“ – „Monaco“ 1:0 (0:0)

90 min. „Juventus“ išlaikė persvarą ir laimėjo mačą.

85 min. Pirmaujantys Turino futbolininkai niekur neskubėjo, o nuo pat pradžių iniciatyvą varžovams atidavę „Monaco“ žaidėjai perlaužti eigos nesugebėjo.

74 min. „Monaco“ pastiprino puolimą, o „Juventus“ treneris nusprendė sutvirtinti gynybą. A.Pirlo buvo pakeistas A.Barzagliu.

73 min.  Prieš kelias minutes aikštėje vietoj A.Raggi pasirodęs D.Berbatovas atliko pirmą savo smūgį. Bulgaras buvo pirmas prie kampinio metu pakelto kamuolio, tačiau bandymas įmušti galva nebuvo taiklus.

67 min. Pavojingai iš toli šovė A.Morata – kamuolys vartininko rankose.

63 min. A.Martialas atliko puikų ir tikslų smūgį į vartus, tačiau G.Buffonas dar kartą įrodė savo klasę, atlikdamas puikų šuolį ir atmušdamas kamuolį.

57 min. ĮVARTIS! ARTURO VIDALIS įmušė nuostabų baudinį – tiesiai į viršutinį vartų kampą.

56 min. 11 metrų baudinys! R.Carvalho gindamasis iš už nugaros kliudė A.Moratos kojas ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į „Monaco“ vartus.

54 min. Puiki „Monaco“ kontrataka, prasidėjusi po D.Subašičiaus metimo nuo vartų iki beveik vidurio linijos. Svečiai puolime buvo dviese prieš du, tačiau B.Silvos smūgį vartininkas atmušė.

51 min. N.Diraras patyrė traumą ir jį teko keisti – į aikštę žengė B.Silva.

50 min. „Juventus“ ir antrąjį kėlinį pradėjo kontroliuodamas kamuolį, smūgį į vartų plotą atliko A.Vidalis, tačiau vartininkui pavojaus nesukėlė.

45 min. A.Vidalis atliko labai pavojingą smūgį, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

39 min. Aikštės šeimininkai visiškai užspaudė „Monaco“ futbolininkus, kamuolį valdė jau kone 70 proc. laiko, tačiau nei įvarčių, nei ypatingų progų nebuvo.

30 min. Per pirmą mačo pusvalandį „Juve“ dominavo pagal kamuolio kontrolę (65:35), tačiau pagal smūgius į vartų plotą buvo lygu – 2:2.

27 min. Po spurto į baudos aikštelę smūgiavo C.Tevezas, tačiau vartininkui nebuvo sunku sugauti kamuolį.

20 min. Komandos žaidė gana ramiai, rimtų išpuolių penkias minutes nebuvo.

15 min. „Monaco“ kėlė kampinį ir turėjo gerą progą, tačiau į vartus žaidėjas nepataikė.

11 min. Y.Ferreira! Puikus žaidėjo smūgis į apatinį vartų kampą, tačiau G.Buffonas dar kartą parodė savo klasę – pirštų galiukais išmušė kamuolį į kampinį.

10 min. Nepėsti ir prancūzai. Y.Ferreira gavo kamuolį baudos aikštelėje, tačiau jo smūgis skriejo tiesiai per vidurį, tad G.Buffonas kamuolį atmušė.

6 min. Carlosas Tevezas! Galingas šūvis iš 22 metrų atstumo, tačiau „Monaco“ vartininkas sugebėjo atmušti smūgį.

4 min. Puikią progą turėjo A.Morata, gavęs kamuolį baudos aikštelėje. Ispanas atliko smūgį pirmuoju lietimu, tačiau kamuolys neužkibo ant kojos ir skriejo virš vartų.


Komandų startinės sudėtys:

„Real“: I.Casillasas; D.Carvajalis, S.Ramosas, R.Varane'as, Marcelo; T.Kroosas, L.Modričius, J.Rodriguezas; G.Bale'as, K.Benzema, C.Ronaldo.

„Atletico“: J.Oblakas; Juanfranas, Miranda, D.Godínas, G.Siqueira; M.Suarezas, Gabi, Koke, A.Turanas; A.Griezmannas, M.Mandžukićius.

„Juventus“: G.Buffonas, S.Lichtsteineris, L.Bonucci, G.Chiellini, P.Evra, A.Vidalis, A.Pirlo, C.Marchisio, R.Pereyra, C.Tevez, A.Morata.

„Monaco“: D.Subašičius, A.Raggi, R.Carvalho, A.Abdennouras, L.Kurzawa, Fabinho, G.Kondogbia, J.Moutinho, Y.F.Carrasco, A.Martialas, N.Diraras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius