-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos rekordas – aikštėje laukiamas 16-metis supertalentas

Dortmundo „Borussia“ puolėjas Youssoufa Moukoko turėtų tapti jauniausiu Čempionų lygos futbolininku per turnyro istoriją.

Jau pasiekė Bundeslygos rekordą

Anot Vokietijos „Bild“, Y.Moukoko yra įtrauktas į Dortmundo ekipos sudėtį antradienio mačui Vokietijoje su Belgijos klubu „Brugge“.

Tokiu būdu, po vieno jau užfiksuoto rekordo, kris kitas.

Praėjusį šeštadienį Y.Moukoko įrašė į Bundeslygos metraščius savo smagią pavardę, debiutavęs „Borussia“ gretose kitą dieną po savo 16-ojo gimtadienio.

Jaunasis puolėjas įsitraukė į mačą nuo atsarginių suolo, pakeitęs Erlingą Haalandą, ir su komanda šventęs pergalę 5:2 prieš Berlyno „Hertha“.

„Scanpix“ nuotr./Youssoufa Moukoko
„Scanpix“ nuotr./Youssoufa Moukoko

Jei Y.Moukoko tikrai pasirodys antradienio vakarą Čempionų lygos rungtynėse, jis pagerins Celestine'o Babayaro pasiekimą. Šiam Nigerijos gynėjui buvo 16 metų 87 dienos, kai jis pasirodė Briuselio „Anderlecht“ komandoje per grupės varžybas 1994 metais.

Suprasti akimirksniu

  • Dortmundo „Borussia“ užima pirmąją vietą Čempionų lygos F grupėje ir įkels koją į atkrintamąsias varžybas, jei nugalės „Brugge“.
  • Praėjusį mėnesį Dortmundo klubas nugalėjo Belgijos komandą 3:0.

Dortmundo komandos treneris Lucienas Favre neskubėjo nieko žadėti rungtynių išvakarėse, pareiškęs, kad būtų gerai rotuoti komandos sudėtį dėl įtempto tvarkaraščio, bet siūlęs palaukti, nes žaidėjų pasirinkimą jis turi platų.

Bet Y.Moukoko šanso pasirodyti Čempionų lygoje nusipelnė ne dėl amžiaus, o dėl įvarčių.

Vyresni varžovai kenčia nuo paauglio taiklių spyrių

Y.Moukoko yra pelnęs 13 įvarčių per ketverias Dortmundo jaunimo (iki 19 metų) rungtynes šį sezoną. Per praėjusį jis įmušė 34 įvarčius per 20 mačų. Nuo rugpjūčio jaunuolis reguliariai treniruojasi su pagrindine „Borussia“ komanda.

Y.Moukoko yra gimęs Kamerūne, bet būdamas 10-ies iš Afrikos šalies persikėlė į Vokietiją kartu su tėvu.

Berniukas netrukus prisidėjo prie „St Pauli“ komandos, o pelnęs 23 įvarčius per 13 rungtynių buvo pakviestas į Dortmundo „Borussia“, sulaukęs vos 13-os metų.

Nuo tada jis iš viso pelnė 141 įvartį per 88 įvairaus amžiaus jaunimo rungtynes, nors visad žaidė su vyresniais. Būdamas 13-os metų jis jau žaidė Bundeslygos septyniolikmečių pirmenybėse, o būdamas 14-os per vieną mačą įmušė net šešis įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./Youssoufa Moukoko
„Scanpix“ nuotr./Youssoufa Moukoko

Svajonės siekia kaip liūtas

Y.Moukoko jau yra atstovavęs Vokietijos jaunimo rinktinėms – U16 ir U20, per šešis mačus pasižymėjęs trimis įvarčiais. Sportinės aprangos gamintoja „Nike“ su futbolo talentu yra sudariusi 12 mln. dolerių sutartį, anot „Bild“.

„Aš galiu padaryti viską, kad būčiau geras futbole, – per interviu DAZN sakė 179 cm ūgio jaunuolis. – Tas, kuris dirba sunkiai, galiausiai sulaukia atlygio.

Aš visada svajojau tapti profesionaliu futbolininku. O jei turi svajonę, turi siekti jos kaip liūtas.“

Komplimentų jam negali ir ryškiausia dabartinė „Borussia“ žvaigždė E.Haalandas, pats štampuojantis įvarčius, nepaisant jauno amžiaus.

„Didžiausias talentas pasaulyje dabar, – taip šešiolikmetį komandos draugą apibūdino 20-metis E.Haalandas. – Moukoko yra geresnis nei aš buvau tokio amžiaus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius