-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Chamiški Vilniaus „Žalgirio“ atstovų šūkaliojimai po mačo Klaipėdoje su „Atlantu“ vos nesukėlė muštynių

„Norėčiau pridurti, kad tiek žaidėjams, tiek klubo valdžiai privaloma kultūra. Manau, kad rūbinėje atliekami nevartotini šūksniai, tai paprasčiausiai nekultūringa ir nepuošia klubo, kuris nors ir labai džiaugėsi sėkme, tačiau privalėjo neperžengti moralinių normų“, – po šeštadienio Lietuvos futbolo A lygos mačo ramiu balsu dėstė Klaipėdos „Atlanto“ futbolo klubo treneris Konstantinas Sarsanija.
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Prieš keliasdešimt minučių iki šios spaudos konferencijos tarp šalies čempionų Vilniaus „Žalgirio“ komandos futbolininkų ir administracijos bei Klaipėdos „Atlanto“ ekipos galėjo įvykti nemenkas susistumdymas, o galbūt, net ir muštynės.

Ir didžiausia kaltė dėl visos šeštadienio situacijos „Atlanto“ stadione tenka "Žalgiriui".

Vilniečiai šeštadienį išvykoje antrą kartą per šį sezoną įveikė „Atlantą“ 1:0 ir po rungtynių savo persirengimo kambaryje pradėjo šūkalioti įvairias skanduotes. Abiejų komandų persirengimo kambariai yra šalia vienas kito ir „Atlanto“ futbolininkai girdėjo įžeidimus , juolab, kad vilniečių klubo atstovai pasistengė, jog visi chamiški šūksniai gerai girdėtųsi.

Po to, kai buvo užvertos durys, Mindaugas Nikoličius dar kartą jas tyčia atidarė, atseit, klausykitės ir toliau mūsų stūgavimų.

„Buvo šaukiama „žalgiriečiai“, „žalgiriečiai“, bet kartu buvo siūloma „čiulpti „Atlantui“. Tik nesuprantu, kodėl reikia buvo skanduoti rusiškai. Jei ne rungtynių komisaras Algimantas Lungys ir jo griežta pozicija, šeštadienį galėjo įvykti muštynės tarp klubų. Jis apramino „Žalgirį“. Labai negražus varžovų poelgis. Blogiausia, kad tuos šūksnius girdėjo ne tik suaugę, bet ir stadiono foje buvę vaikai“, – 15min.lt teigė „Atlanto“ klubo atstovas ryšiams su visuomene Česlovas Kavarza.

Štai kaip klaipėdiečių klubo "Facebook" puslapyje aprašoma visa šeštadienio situacija po rungtynių:

„Atlantas“ nečiulpė ir nečiulps

Po rungtynių stadiono fojė, prie „Žalgirio“ persirengimo kambario įvyko incidentas, vos nevirtęs muštynėmis.

Grįžę į drabužinę „Žalgirio“ futbolininkai, tyčia atsidarę persirengimo patalpos duris, skandavo ir girdėjosi, kaip tarp kitų žodžių sklido ir žodis „Сосать“.

Klubo žaidėjų selekcininkas Paulius užvėrė „Žalgirio“ duris, kad nesigirdėtų fojė esantiems žmonėms isteriški ir nelabai suvokiami varžovų žodžiai.

Po to, kai buvo užvertos durys, Mindaugas Nikoličius dar kartą jas tyčia atidarė. Tuomet jau Pauliaus kantrybė neišlaikė, jis spyrė į „Žalgirio“ duris.

Svarbesnis nei treneris Zubas asmuo, „susižaibavo“ su šauniai pasielgusiu Pauliumi. Iki muštynių trūko nedaug, nes jau kiti „Atlanto“ klubo atstovai būtų pasirengę paauklėti čempionus.

Incidentą numalšino rungtynių komisaras, buvęs tuo metu fojė. O „Atlanto“ treneris K.Sarsanija spaudos konferencijoje užsiminė apie nesolidų varžovų komandos elgesį“.

Kaip aiškino „Atlanto“ spaudos atstovas, jie nesirengia kreiptis į Lietuvos futbolo federaciją dėl nuobaudų „Žalgiriui“, tačiau nenorėtų palikti tokį chamišką išpuolį be dėmesio.

„Žalgirio“ komandos vadovė Vilma Venclovaitienė teigė, kad persirengimo kambaryje jos nebuvo, todėl žaidėjų šūkaliojimų ar jų prasmės dėstyti ir komentuoti negali.

Žinote, be veiksmo nebūna atoveiksmio. Aš žinau, kas buvo prieš rungtynes, kai buvau su komanda, o kas jau buvo po to – iškraipytos žinios.

„Viskas, ką aš galiu pasakyti – mes su „Atlantu“ išsiaiškinsime tarpusavyje. Be kitų. Kas parašyta klubo „Facebook“ paskyroje – absoliuti netiesa ir ne visada reikia tikėti, kas parašyta tame „Facebook“. Be to, dainuoti juk niekas nedraudžia – nieku nereglamentuota, kad persirengimo kambaryje negalima dainuoti“, – dėstė „Žalgirio“ ekipos vadovė.

Paklausus, ar priimtina dainuoti „čiulpk“ kitos komandos atžvilgiu, V.Venclovaitienė aiškino: „Žinote, be veiksmo nebūna atoveiksmio. Aš žinau, kas buvo prieš rungtynes, kai buvau su komanda, o kas jau buvo po to – iškraipytos žinios. Ką galiu pareikšti, tai galiu – mes viską išsiaiškinsime patys“.  

Spaudos konferencija (komentaras apie „Žalgirio“ poelgį nuo 5 min. 10 sek.)

VIDEO: Spaudos konferencija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius