Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Copa America“ finale – Diego Forlano vedamos Urugvajaus rinktinės triumfas

Pietų Amerikos („Copa America“) pirmenybėse – naujas taurės savininkas. Sekmadienį sausakimšame Argentinos „River Plate“ komandos stadione vyko šio turnyro finalas, kuriame dėl aukso varžėsi Urugvajaus ir Paragvajaus rinktinės.
Finale triumfavvo Urugvajaus futbolo rinktinė
Finale triumfavvo Urugvajaus futbolo rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Diego Forlan

Po ilgos 32 metų pertraukos vietą didžiajame finale išsikovoję pargvajiečiai siekė nukauti keturiolika kartų šiame turnyre triumfavusią Urugvajaus ekipą, tačiau viena Paragvajaus rinktinės fanė Larissa Riquelme savo duoto pažado taip ir neišpildys.

Seksualioji gerbėja buvo pažadėjusi nepasididžiuoti ir nuoga eiti sostinės gatvėmis su sąlyga, jei Amerikos taurės finale triumfuos Paragvajaus futbolininkai. Šiuos Larissos pažadus sužlugdė urugvajiečiai, kurie aukso vertės mače Paragvajų įveikė solidžiu rezultatu 3-0.

Nuo pat rungtynių pradžios aktyvesni buvo urugvajiečiai. Jau 4 minutę rezultatas galėjo tapti 1-0, tačiau Urugvajaus rinktinės kapitono Diego Lugano smūgiuotas kamuolys galva pataikė į varžovų komandos gynėją, kuris teisėjui nematant kamuolį sustabdė ranka, todėl vienuolikos metrų baudinys buvo nepaskirtas.

Po šio epizodo urugvajiečiai tempo nemažino ir galiausiai 12 minutę įmušė pirmąjį įvartį. Apgaulingu judesiu suklaidinęs Paragvajaus rinktinės gynėją Luisas Suarezas išvedė savo komandą į priekį.

Po praleisto įvarčio paragvajiečiai siekė perimti iniciatyvą, tačiau to padaryti jiems nepavyko. Pavojingos Urugvajaus futbolininkų atakos ir toliau kėlė grėsmę Justo Villaro ginamiems vartams. To pasekoje urugvajiečiams pavyko padvigubinti turimą persvarą. 42 minutę šiose rungtynėse pasižymėjo puolėjas Diego Forlanas.

Antrame kėlinyje Paragvajaus futbolininkų tikslas buvo įmušti greitą įvartį, tačiau įdėtos didelės pastangos nepasiteisino. Urugvajiečiai puikiai gynėsi, todėl varžovams pelnyti įvarčio neleido. Artėjant rungtynių pabaigai paragvajiečiai siekė sušvelninti rezultatą, o po to jį išlyginti, tačiau viskas baigėsi tuo, jog po greitos kontraatakos Diego Forlanas pelnė trečiąjį Urugvajaus rinktinės ir užtvirtino pergalę šio turnyro finale.

Amerikos taurėje tai bus jau penkioliktasis Urugvajaus rinktinės triumfas ir pagal iškovotus titulus ji aplenkia Argentiną, kurios sąskaitoje išlieka keturiolika šio turnyro trofėjų.

Urugvajus 3 – 0 Paragvajus
12‘ [1 – 0] Luis Suarez
42‘ [2 – 0] Diego Forlan
90‘ [3 – 0] Diego Forlan


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius