-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Copa America“ ketvirtfinalis: Urugvajaus futbolininkai 11 metrų baudinių serijoje sudaužė Lionelio Messi ir Argentinos svajonę

Geriausio pasaulio futbolininko Lionelio Messi ir Argentinos rinktinės svajonė triumfuoti gimtinėje vykstančiame Pietą Amerikos čempionate („Copa America“) dužo jau ketvirtfinalyje. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį (Lietuvos laiku) argentiniečius po 11 metrų baudinių serijos eliminavo Urugvajaus futbolininkai.
Argentinos rinktinės lyderis Lionelis Messi neslėpė nusivylimo rezultatu.
Argentinos rinktinės lyderis Lionelis Messi neslėpė nusivylimo rezultatu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynės Argentinos rinktinei prasidėjo šaltu dušu. Urugvajaus puolėjas Diego Forlanas atliko tolimą perdavimą varžovų baudos aikštelės link, po kurio sekė tikslus Diego Perezo (5 min.) smūgis į vartus.

Atsidūrę besivejančių vaidmenyje šeimininkai nesutriko. Nuo pat mačo pradžios aktyviai žaidęs geriausias planetos futbolininkas Lionelis Messi netrukus atliko puikų perdavimą komandos draugui Gonzalo Higuainui (18 min.), kuriam liko tik pasiųsti kamuolį į vartus smūgiu galva (1:1).

Negana to, kėlinio pabaigoje Argentinos futbolininkai įgijo kiekybinę persvarą. Pirmojo įvarčio autorius D.Perezas (38 min.) neleistinai sustabdė greitą argentiniečių išpuolį, todėl jam buvo parodyta antra geltonoji kortelė.

Tiesa, mačo pabaigoje komandų jėgos išsilygino, kai antrąja geltonąja kortele už pražangą prieš Luisą Suarezą buvo nubaustas ir argentinietis Javieras Mascherano (86 min.).

Pratęsimo metu iniciatyva priklausė Argentinai, kuri turėjo ne vieną galimybę pasižymėti, tačiau Urugvajų gelbėjo puikiai žaidęs vartininkas Fernando Muslera. Savo ruožu pavojingos Urugvajaus kontratakos tikslo taip pat nepasiekė ir komandos buvo priverstos nugalėtoją išsiaiškinti vienuolikos metrų baudinių loterijoje.

Čia pranašesni buvo Urugvajaus futbolininkai, kurie be klaidų realizavo visus penkis baudinius, tuo tarpu Argentinos stovykloje to padaryti nepavyko vieninteliam Carlosui Tevezui. Urugvajus laimėjo seriją 5:4 ir eliminavo turnyro šeimininkę iš čempionato.

Rungtynių įvarčiai:

11 metrų baudinių serija:


Pusfinalyje Urugvajaus futbolininkai varžysis su Peru rinktine. Ji taip pat naktį iš šeštadienio į sekmadienį (Lietuvos laiku) 2:0 (0:0, 0:0) palaužė Kolumbiją.

Per pagrindinį rungtynių laiką įvarčių įmušta nebuvo (0:0), tačiau pratęsime taiklūs Carloso Lobatono (101 min.) ir Juano Manuelio Vargaso (112 min.) smūgiai padovanojo pergalę Peru.

Verta pažymėti, jog Kolumbijos rinktinė turėjo puikų šansą išplėšti pergalę antrajame kėlinyje, tačiau Falcao (65 min.) nepavyko realizuoti 11 metrų baudinio.

Rungtynių įvarčiai:


Kituose ketvirtfinaliuose naktį iš sekmadienio į pirmadienį (Lietuvos laiku) Brazilija varžysis su Paragvajumi, o Čilė – su Venesuela.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius