Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dar du Andrejaus Paniukovo įvarčiai pakėlė „Atlantą“ į antrąją vietą

Klaipėdos „Atlantas“ sugrįžo į antrąją vietą A lygos turnyro lentelėje, iš kurios jį trumpam buvo išstūmusi Marijampolės „Sūduva“. Uostamiesčio ekipa savo žiūrovų akivaizdoje įveikė čempionato autsaiderį „Kauno Žalgirį“ 3:1 (2:1) ir pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją. Klaipėdiečiai taškus iškovojo jau septintose rungtynėse iš eilės.
„Kauno Žalgiris“ – „Atlantas“
„Kauno Žalgiris“ – „Atlantas“ / Mariaus Vizbaro nuotr.

Dar du įvarčius pelnė rezultatyviausias lygos futbolininkas Andrejus Paniukovas, kurio sąskaitoje – jau 9 tikslūs smūgiai.

Rungtynių pradžia šeimininkams vos netapo šaltu dušu. Sužaidus tik 10 sekundžių, svečiai privalėjo išsiveržti į priekį, bet prieš vartus iššokęs Rokas Krušnauskas nesugebėjo pataikyti į vartus, permesdamas kamuolį per jį pasitikusį vartininką.

Netrukus pasiteisino auksinė futbolo taisyklė. A.Paniukovas puikiu perdavimu baudos aikštelėje surado Liną Pilibaitį, kuris smūgiu į apatinį vartų kampą išvedė „Atlantą“ į priekį.

Jau kitos atakos metu į nokdauną patekusį „Kauno Žalgirį“ aikštės šeimininkai nuskriaudė dar sykį. Geriausias lygos snaiperis A.Paniukovas atsidūrė L.Pilibaičio smūgio kelyje, susistabdė kamuolį ir, stovėdamas nugara į vartus, įvartį įmušė efektingai – kulnu.

Greitai susikrovę persvarą klaipėdiečiai atidavė varžovams teritorinę persvarą, laukdami progų greitoms atakoms, ir buvo nubausti. Pirmasis pavojus prie jų vartų kilo sužaidus pusvalandį, kai, kampinio metu kilus gaisrui, virš vartų mušė be priežiūros likęs Tomas Bučma.

Artėjant pertraukai, įsižaidę žalgiriečiai sušvelnino rezultatą. Baudos aikštelės krašte R.Krušnauskas prasprūdo pro porą varžovų ir puikiu smūgiu iš aštraus kampo pelnė savo ketvirtąjį įvartį sezone.

VIDEO: A lyga: „Atlantas“ – „Kauno Žalgiris“ (įvarčiai)

Antrojo kėlinio pradžioje kampinio metu galimybę smūgiui turėjo Andrius Bartkus, tačiau uostamiesčio komandos kapitonui pataikyti į vartus nepavyko.

Svečių puolėjas R.Krušnauskas ir toliau kėlė didžiausias problemas aikštės šeimininkų gynybai. Iš pradžių iššokęs prieš vartus, jis kovoje su gynėju mušė nestipriai, kamuolys prariedėjo visiškai šalia virpsto. Vėliau jis galėjo išlyginti rezultatą dar vienoje akistatoje su „Atlanto“ vartininku, bet šis sugebėjo sureaguoti į smūgį ir kamuolį atmušė.

Kaip reikia išnaudoti tokias progas, sužaidus valandą, pademonstravo A.Paniukovas. Po Olego Dmitrijevo perdavimo jis be didesnių sunkumų pasiuntė kamuolį į vartus pro toli baudos aikštelę palikusį Nemanją Bjelaną ir atstatė buvusią persvarą.

Antrąjį savo įvartį kampinio metu galėjo įmušti ir L.Pilibaitis, bet smūgiu galva iš dėkingos padėties į vartus nepataikė.

Nors žalgiriečiai stengėsi išgelbėti rungtynes, kėlė ne vieną kampinį prie aikštės šeimininkų vartų, tačiau didelio pavojaus sukurti nebepajėgė. E.Alexandrow-Ridley meistriškumą demonstruoti teko vos kartą, atremiant į Mario Duques virtusį smūgiu perdavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius