-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas Vilniaus „Žalgirio“ naujokas – brazilas Eliandro

Nuo birželio vidurio Vilniaus „Žalgirio“ komandos treniruotėse plušėjęs puolėjas iš Brazilijos Eliandro įrodė ekipos treneriams ir vadovams esąs vertas vietos Lietuvos čempionų vienuolikėje. 25-erių metų futbolininkas sulaukė pasiūlymo tęsti bendradarbiavimą bei susiejo savo ateitį su stipriausia Lietuvos ekipa.
Eliandro
Eliandro / Vilniaus „Žalgirio“ nuotr.

Brazilijos futbolo grando „Cruizero“ auklėtinis pastarosiomis savaitėmis buvo akylai stebimas Vilniaus „Žalgirio“ trenerių štabo. Galingai sudėtas žaidėjas per šį laikotarpį sugebėjo atskleisti geriausias savo savybes aikštėje ir už jos ribų.

„Pirmiausia peržiūros metu norėjome nuodugniai patikrinti šio futbolininko fizinį pasiruošimą, sveikatos būklę. Jo kaip žaidėjo aukšto lygio sugebėjimai treniruotėse buvo pastebimi nuo pirmos dienos. Visumoje mus tenkina tai, ką Eliandro gali duoti komandai“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

Eliandro dėl vietos pagrindinėje sudėtyje varžysis su savo tautiečiais Elivelto ir Lucasu Gaucho. Puolėjo pozicijoje taip pat labai sėkmingai rungtyniauja Linas Pilibaitis, kuris kartu su Elivelto yra rezultatyviausi komandos futbolininkai, pelnę po 11 įvarčių.

„Tikrai nėra taip, kad esami žaidėjai nepateisina lūkesčių. Norime, kad komanda būtų dar stipresnė, įvairesnė, todėl nusprendėme ją papildyti dar vienu puolėju. Eliandro yra kitokio stiliaus žaidėjas nei esami. Jis išsiskiria fizinėmis savybėmis, gerai užsiima poziciją grumdamasis su gynėjais.

Pavyzdžiui, kitas komandos naujokas Lucas Gaucho puikiai užbaigia atakas, daugiau laiko praleidžia baudos aikštelėje, o Eliandro labai naudingas kontratakose, priimant kamuolį toliau nuo vartų. Jį sunku išversti iš kojų“, – skirtumus tarp savo treniruojamų futbolininkų įvardijo V.Dambrauskas.

Eliandro karjerą pradėjo pastaraisiais metais Brazilijos čempionu tapusiame „Cruzeiro“ klube, kuriam atstovavo 2009 – 2014 m. sezonais, tačiau dalį laiko nuomos pagrindais praleido ir kitose Brazilijos ekipose.

Futbolininkas patirties sėmėsi gimtinėje atstovaudamas tokiems klubams, kaip Resifės „Sport“, Belo Horizontės „America“, Natalio ABC. Jis taip pat buvo nuomojamas „Villa Nova“ klubui, su kuriuo savo jėgas šią žiemą išmėgino ir Brazilijoje treniruočių stovyklą surengę žalgiriečiai.

2012-aisiais puolėjas paragavo legionieriaus duonos, kai buvo išnuomotas aukščiausios Portugalijos futbolo lygos Madeiros „Nacional“ ekipai.

Eliandro į Lietuvą atvyko iš Maltos „Birkirkara“ komandos, kuriai futbolininkas padėjo iškovoti šalies taurę bei Supertaurę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius