Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deividas Šemberas: „Buvo keistų teisėjo sprendimų, tačiau įvartį įmušė ne jis“

Nors Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai ir pralaimėjo atsakomąsias UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynes švedų „Malmo“ klubui, tačiau aikštę paliko aukštai pakelta galva. Po 180 minučių kovos 0:1 nusileista komandai, kuri pernai dalyvavo Čempionų lygos pagrindinėse varžybose. Kaip teigė Deividas Šemberas, jam abejonių sukėlė kai kurie teisėjų sprendimai, tačiau įvartį įmušė ne jie, tad kaltų komandos kapitonas neieško.
Rungtynių akimirka
Deividas Šemberas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

– Ko labiausiai pritrūko iki teigiamo rezultato?

– Žaidžiant su tokiomis komandomis neįmušant įvarčio visas 180 minučių yra sunku tikėtis ką nors pasiekti. Norint teigiamo rezultato – reikia visų pirma įmušti. 

Gynėmės, kaip treneris buvo davęs nurodymus, tačiau viena tokia klaidelė, net negalima pavadinti klaida, tiesiog įkrito „nesąmonė“. Bet taip futbole būna, neišnaudoji gerų momentų, o tokie rikošetai įkrenta. Aišku, gaila, esame nusiminę, bet man patinka, kad po tokių rungtynių esame nusiminę. Tai rodo, kad esame stipri komanda su šviesia ateitimi.

– Ar galima sakyti, kad tai buvo mačas iki pirmojo įvarčio?

– Manau, dalis tiesos tame yra. Kadangi laikas jau ėjo į pabaigą, varžovai suprato, kad kiekviena klaida gali kainuoti labai brangiai. Į priekį jie jau nebebūtų lėkę, presingas būtų atslūgęs ir, manau, kad būtume ištraukę iki 11 metrų baudinių. Ne, bet čia jau kalbos, reikėjo patiems įmušti įvartį, to nepadarėme ir buvome nubausti.

Apskritai, šiandien daug teisėjo sprendimų kėlė man klausimų, bet teisėjas įvarčio neįmuš ir už mus nelaimės. Tai turėjome padaryti mes patys.

– „Malmo“ praėjusiais metais žaidė Čempionų lygoje. Ar tai atrodė komanda, galinti kaip lygi su lygia varžytis su Turino „Juventus“?

– Gal mes šiek tiek patobulėjome? Nelyginkime „Malmo“ su „Juventus“, o „Žalgirį“ lyginkime su „Malmo“. Galime tik pasidžiaugti, kad Lietuva turi komandą, kuri šalį gana gerai reprezentuoja Čempionų lygoje. Aišku, norėtųsi geriau, bet turbūt dar neatėjo laikas.

– Kaip vertinate epizodą, kuriame Samiras Kerla gavo raudoną kortelę?

– Tai buvo akivaizdi teisėjo klaida, manau, kad jis peržiūrėjęs epizodą tai pripažins. Aš buvau visai šalia, ten jokios raudonos kortelės nebuvo. Taip, ten galėjo būti antra geltona kortelė Samirui, bet tikrai ne raudona. Apskritai, šiandien daug teisėjo sprendimų kėlė man klausimų, bet teisėjas įvarčio neįmuš ir už mus nelaimės. Tai turėjome padaryti mes patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius