-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Deividas Šemberas vilčių patekti į kitą „Euro 2012“ atrankos etapą nepuoselėja

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė žengė pirmą žingsnį, kad atgautų sirgalių pasitikėjimą. 2012 metų Europos čempionato atrankos rungtynes 0:2 Lichtenšteino ekipai pralaimėjusi komanda apmaudą išliejo ant Armėnijos rinktinės. Lietuviai draugiškose rungtynėse Kaune svečius iš Užkaukazės sutriuškino 3:0 (1:0).
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Nors daugelis Lietuvos rinktinės žaidėjų stadioną paliko pakilios nuotaikos, komandos senbūvis, Maskvos CSKA ekipos saugas Deividas Šemberas šios pergalės nesureikšmino. 

„Tiesiog sukūrėme progų ir įmušėme įvarčius. Jei sukuri pavojingų momentų – reikia juos išnaudoti, kas nebuvo padaryta kovoje su Lichtenšteinu“, – kalbėjo futbolininkas.

Ar ši pergalė turės įtakos atsakomosioms rungtynėms su Lichtenšteinu?, – paklausėme D. Šembero.
Visiškai neturės. Vis dėlto, čia draugiškas mačas ir mes suprantame, kad oficialiose rungtynėse yra visai kas kita, visai kitoks pasiruošimas. Žinoma, tikiuosi, kad rezultatas bus toks, koks šiandien.

– Ar pavyko įgyvendinti visus trenerio keltus tikslus? 

– Norėjosi, kad būtų dar geriau. Kai kur trūko kamuolio kontrolės, trūko šiek tiek šviežumo, bet treneris padarė viską, ką galėjo šiai dienai ir manau, kad rezultatas yra toks, kokio jis norėjo.

– Greitas pirmas įvartis pakoregavo žaidimą?

– Visada rungtynių pradžioje įmuštas įvartis keičia žaidimo braižą, manau, jis pasikeitė ir čia. Armėnai pradėjo didesnėmis pajėgomis eiti į priekį, atakuoti, o mums atsirado zonų kontratakoms. Tai yra normalu ir natūralu, taip daro visos komandos, atsiliekančios 0:1.

– Kaip manai, ar realu patekti į kitą atrankos varžybų etapą?

– Manau, kad bus sudėtinga, nes ispanai ir čekai atitolo nuo mūsų. O jei pralošinėji Lichtenšteinui – apie jokius išėjimus net svajoti nereikia.

* * *

Rugsėjo 2 dieną Kaune vyks atsakomasis Lietuvos ir Lichtenšteino komandų susitikimas. Lietuva,  atrankos varžybų I grupėje, surinkusi keturis taškus užima ketvirtąją vietą. Treti – taip pat keturis taškus turintys, tačiau vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidę škotai. Antroje vietoje su devyniais taškais įsitvirtinusi Čekija. Grupės viršuje – pasaulio ir Europos čempionė Ispanijos rinktinė, iškovojusi penkias pergales iš tiek pat galimų ir surinkusi penkiolika taškų. Į kitą etapą pateks dvi stipriausios grupės komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius