Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deividui Šemberui ir „Alanija“ ekipai per riaušes Nazranėje nekliuvo, tačiau Vladikaukazo sirgaliai „paragavo“ akmenų ir butelių krušos

Lietuviui Deividui Šemberui per Rusijos pirmojo diviziono mačą trečiadienį kurį laiką teko labiau galvoti apie savo saugumą, nei apie įvykius aikštėje. Su nacionaline rinktine šiemet atsisveikinęs ir dabar tik Vladikaukazo „Alanija“ ekipai atstovaujantis D.Šemberas trečiadienį pateko į sirgalių riaušių epicentrą, kai „Alanija“ išvykoje kovėsi su Nazranės „Angušt“ klubu.
Futbolo riaušės Nazranės stadione
Futbolo riaušės Nazranės stadione / youtube.com

Vladikaukazo klubas tądien patyrė ketvirtą nesėkmę 19-ose Rusijos pirmojo futbolo diviziono rungtynėse. Antrą vietą devyniolikos komandų turnyre užimanti D.Šembero atstovaujama „Alanija“ (37 tšk.) svečiuose 0:1 (0:0) turėjo pripažinti autsaiderės „Angušt“ (11 tšk.) pranašumą.

Lietuvis žaidė visą mačą, o pergalingo įvarčio autoriumi aikštės šeimininkų komandoje tapo Magomedas Gugujevas (76 min.).

Tačiau, nors čempionate Nazranės klubas yra paskutinis, kelti neramumus ir riaušes – jis visada pirmas. Jau ne kartą vykę įvairūs „Angušt“ ekipos sirgalių išsišokimai trečiadienį pavirto tikromis riaušėmis.

Po pirmojo kėlinio Nazranės ekipos sirgaliai nutarė paauklėti į jų miestą atvykusius Vladikaukazo ekipos sirgalius ir, nekreipdami dėmesio į vietos teisėsaugą, prasiveržė prie svečių sirgalių tribūnos ir apmėtė juos buteliais ir akmenimis.

Įvairiais duomenimis, neramumai futbolo aikštėje vyko nuo 10 min. iki 40 minučių. Tuo tarpu abiejų komandų žaidėjai visą laiką sėdėjo persirengimo kambariuose.

Vladikaukazo klubo atstovai jau viešai ir garsiai aiškina, kad buvo užpulti ir sumušti jų sirgaliai, tuo tarpu Ingušijos Respublikos vadovybė teigia, kad jokių muštynių ir riaušių nevyko – tik žodiniai abiejų ekipų sirgalių „karai“.

Nors ekipos galėjo ir nepasirodyti aikštėje, o šeimininkams būtų įskaitytas pralaimėjimas, „Alanija“, po įkalbinėjimų ir suteikus saugumo garantijas, nutarė tęsti dvikovą.

„Mes galvojome ne apie save, o labiau apie mūsų sirgalius. Išeidami į aikštę mes atitraukėme įsisiautėjusių Nazranės ekipos sirgalių dėmesį nuo mūsų sirgalių“, – sakė klubo „Alanija“ treneris Valerijus Gazajevas.

Pasibaigus mačui, kuriame šeimininkai laimėjo 1:0, vietos sirgaliai ir vėl išbėgo į aikštę ir šėlo, o Vladikaukazo ekipos sirgalius iš miesto išvežė du šarvuoti sunkvežimiai.

Prie Ingušijos ir Šiaurės Osterijos sienos futbolo aistruolių laukė pastarosios respublikos Vidaus reikalų ministras. Kaip teigė Valdikaukazo klubo sirgalius sutikę policijos pareigūnai, dalis sirgalių buvo sumušti, ant jų veidų matėsi nubrozdinimai ir mėlynės.

Kaip šiandien aiškina Nazranės klubo vadovybė, vietos sirgaliai su svečiais elgėsi nepagarbiai todėl, kad „Alanijos“ ekipos aistruoliai sukūrė vaizdo įrašą, kuriame nepagarbiai kalbėjo apie Nazranės komandą.

Trečiadienį septintą pralaimėjimą patyrė bei į dešimtą vietą nukrito ir Maskvos „Torpedo“ (26 tšk.) vienuolikė su gynėju Tomu Mikuckiu, išvykoje 0:1 (0:1) nusileidusi į aštuntą poziciją pakilusiems Krasnojarsko „Jenisej“ (27 tšk.) futbolininkams.

Svečių gretose nebuvo registruoti vartininkas Saulius Klevinskas bei puolėjas Tadas Labukas, o įvartį aikštės šeimininkams pelnė Igoris Lambarskis (61 min.).

Čempionate pirmauja Saransko „Mordovija“ (40 tšk.) klubas, trečią vietą užima Tulos „Arsenal“ (34 tšk.) futbolininkai, o Valdo Ivanausko treniruojama Chabarovsko „SKA-Energija“ (30 taškų) ekipa su Dariumi Miceika – šešta.

VIDEO: Riaušės Nazranėje
VIDEO: Riaušės Nazranėje 1
VIDEO: Po pergalės
VIDEO: Mačas tarp "Alanija" ir "Angušt"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius