Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27 /10:56

Dėl Enriko Daktaro sumušimo teisiamas Arūnas Pukelis vadovaus Tauragės futbolui

Dėl Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto Henriko Daktaro sūnaus Enriko Daktaro pagrobimo ir sumušimo šiuo metu teisiamas verslininkas Arūnas Pukelis, nusikalstamame pasaulyje žinomas Šviniaus pravarde, išrinktas naujuoju Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) prezidentu. Naujasis Tauragės futbolo vadovas turi turtingą kriminalinę praeitį ir yra ne kartą teistas.
Arūnas Pukelis
Arūnas Pukelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lapkričio pradžioje neeiliniame TAFF posėdyje buvo nuspręsta, kad Tauragės futbolui reikalingos permainos. Po 15 metų vadovavimo federacijai Sigitą Jukną pakeitė naujasis vadovas 46 metų A.Pukelis.

Misija – prikelti Tauragės futbolą

„Tai tiesa, visi nariai vienbalsiai tam pritarė. Natūralu, kad, kai žmogus vadovauja 15 metų, tai jis pavargsta ir išsenka. Iš naujo prezidento tikimės naujų vėjų“, – kalbėjo „Tauro“ prezidentas Jaunutis Šetkus.

Tauragės klubo vadovas skundėsi, kad pastaruoju metu klubui buvo sunku: „Savivaldybės parama labai sumažėjo. Kai žaidėme A lygoje gaudavome 400 tūkst. litų, o šiais metais vos 24 tūkst. eurų. Tikimės, kad padėtis pasitaisys, nes taip neįmanoma galvoti apie geresnius rezultatus.“

Naujasis federacijos prezidentas A.Pukelis telefonu „Tauragės kurjeriui“ patvirtino, kad vadovauti TAFF jis buvo kalbinamas penkerius ar šešerius metus.

„Pamatęs, kad taip supriešinta Tauragės futbolo bendruomenė, nutariau pabandyti ją suvienyti vienam tikslui – prikelti iš pelenų Tauragės futbolą“, – sakė A.Pukelis.

Naujasis federacijos prezidentas tvirtina dėsiąs pastangas, kad būtų atkurta „Tauro“ futbolo akademija, įdiegta šiuolaikiška futbolo vadyba, gerinamas futbolo trenerių pasirengimas. „Vienas pirmųjų mano uždavinių – pritraukti rėmėjus. Dabar tiesiog skaudu žiūrėti – futbolui reikiama infrastruktūra sukurta, tačiau stadionai tušti“, – „Tauragės kurjeriui“ sakė A.Pukelis.

Dėl E.Daktaro sumušimo gali sėsti į kalėjimą

Gegužės pabaigoje A.Pukelis atsidūrė teisme dėl Kaune vykusio incidento, kurio metu pernai lapkritį garsaus mafijos vadeivos sūnus E.Daktaras miesto centre buvo pagrobtas, išvežtas į užmiestį ir žiauriai sumuštas. Pareigūnai nustatė, kad tai padarė A.Pukelis su nenustatytais bendrininkais. A.Pukelis neneigė įkišęs į bagažinę E.Daktarą, tačiau tikina jo nemušęs. E.Daktaras neslepia pykčio ant A.Pukelio, bet neturi jam pretenzijų. A.Pukelis teigia pamokęs E.Daktarą už tai, kad šis pažeminęs jo žmoną.

„Aš jo nemušiau, tik šiek tiek pavėžinau. Ar įgrūdau į bagažinę? Koks skirtumas, kur važinėtis. Jis pažemino mano šeimą – aš pažeminau jį“, – teisme teigė A.Pukelis.

Pasak prokuroro, nuvežęs E.Daktarą į užmiestį prie Ringaudų nukentėjusįjį išskirtine fizine jėga ir karštu būdu garsėjantis A.Pukelis sudavė jam 13 smūgių, nuskėlė 4 dantis. E.Daktarui taip pat lūžo ranka.

Jei prokurorai teismui įrodys A.Pukelio kaltę, Tauragės apskrities futbolo federacijai gali tekti rinkti naują prezidentą, nes jam gresia kalėjimas ik 3 metų.

A.Pukelis iki šiol yra ne kartą teistas.

Naują aukso gyslą rado Baltarusijoje

A.Pukelis kadaise Šviniaus pravardę gavo dėl didžiulės fizinės jėgos. Jis, pareigūnų duomenimis, jaunystėje vadovavo vienai įtakingiausių ir garsiausių Lietuvos nusikalstamų susivienijimų – „švininių“ grupuotei. Ši grupuotė buvo įtariama ir reketu, ir grobimais, ir kontrabanda, ir kitais sunkiais nusikaltimais, bet A.Pukeliui pavykdavo išsisukti nuo belangės.

Tikroji „švininių" grupuotės interesų sfera, pareigūnų duomenimis, visą laiką buvo per sieną plūstančių cigarečių ir degalų kontrolė.

Pralobęs jis tapo verslininku ir naują aukso gyslą surado Baltarusijoje. Lietuvos pareigūnų sukaupti duomenys leidžia teigti, jog Baltarusijos valdžios interesams Lietuvoje gali atstovauti verslininkais tapę nusikalstamo pasaulio autoritetai.

Vienas tokių – tauragiškis A.Pukelis. Teigiama, jog šio asmens palaiminimo reikia daugeliui savo verslą kaimyninėje šalyje pradėti norinčių Lietuvos verslininkų, o ne kartą teistas Lietuvos pilietis palaiko draugiškus ryšius su aukštais Baltarusijos pareigūnais.

2011 m. jis Baltarusijoje valdė pusę statybos bendrovės „Magnus group“ akcijų. Tačiau tikroji „švininių" grupuotės interesų sfera, pareigūnų duomenimis, visą laiką buvo per sieną plūstančių cigarečių ir degalų kontrolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius