Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl tragiškos S.Dariaus ir S.Girėno stadiono vejos būklės gali būti atšaukta Lietuvos ir Ispanijos rinktinių dvikova

Europos futbolo provincijos etiketės niekaip neatsikratanti Lietuva gali patirti visišką fiasko. Užvakar Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione apsilankęs Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) atstovas, išvydęs apgailėtinos būklės veją, buvo tiesiog pakraupęs.
Vakar po pietų pradėjus smarkokai lyti, S.Dariaus ir S.Girėno stadiono darbuotojai rankomis susiėmė už galvų.
Vakar po pietų pradėjus smarkokai lyti, S.Dariaus ir S.Girėno stadiono darbuotojai rankomis susiėmė už galvų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Treneri, o mes tikrai tokioje aikštėje žaisime su ispanais?“, – vakarykštės treniruotės pradžioje pusiau juokais, pusiau rimtai Lietuvos rinktinės trenerio Raimundo Žutauto paklausė Ispanijos „Valencia“ ekipoje žaidžiantis Marius Stankevičius.

Kur kas rimtesniu tonu savo klausimus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovams uždavinėjo Kaune viešėjęs UEFA atstovas. „15min“ žiniomis, norvegas savo oficialiose išvadose S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro aikštę įvardino netinkamos būklės. UEFA vadovybė, įvertinusi naujienas iš Lietuvos, planuoja antradienį vakare numatytas rungtynes nukelti.

LFF vadovai šiandien ketina įkalbinėti UEFA atstovus nesiimti tokių drąstiškų priemonių. Tiesa, LFF pozicijas silpnina faktas, jog tai jau nebe pirmas atvejis, kuomet Lietuva susilaukia UEFA priekaištų dėl aukščiausio lygio rungtynes priimančių stadionų būklės.

Prisimenama 7 metų istorija

Prieš 7 metus Vilniaus „Žalgirio“ stadione įvykusi Lietuvos ir Ispanijos futbolo rinktinių dvikova baigėsi tarptautiniu skandalu. Stadiono aikštę ryžių lauku išvadinę ispanų futbolininkai, bijodami patirti traumas, tąkart netgi atsisakė treniruotis.

Gali būti, jog panašūs epitetai iš Ispanijos rinktinės narių lūpų skambės ir šįkart. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro šeimininkai antradienį vyksiančių rungtynių laukia su nerimu. Pastarosiomis dienomis futbolo aikštę visais įmanomais būdais bandantys tvarkyti stadiono darbuotojai neslepia – ispanams vaizdas bus nekoks.

Daro viską, ką gali

„Daugelyje Europos stadionų aikštės yra šildomos, tai jie (ispanai – red.) tokio vaizdo galbūt nebus matę. Federacija juos perspėjo kad aikštė gali būti ne itin kokybiška ir gali neatitikti Europos standartų. Jie sutiko ir pasakė žaisiantys tokioje aikštėje, kokia bus“, – tvirtino laikinasis S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Algirdas Rasakevičius.

Jis neslėpė, jog dar prieš kelias dienas einant per aikštę, batai smigo į minkštą žemę. Užvakar su galingais volais aikštės dangą suspaudę stadiono darbuotojai vylėsi, jog šiandien vakare vyksiančių Lietuvos ir Lenkijos rinktinių draugiškų rungtynių metu veja nebus smarkiai suniokota. „Prieš gamtą esame bejėgiai. Mes stengėmės ir padarėme viską, kad aikštė būtų kuo panašesnė į aikštę“, – tikino A.Rasakevičius.

Reikalavo žaisti kovo mėnesį

LFF vadovo teigimu, dar sudarinėjant Europos čempionato atrankos rungtynių tvarkaraštį, Ispanijos federacijos atstovai buvo perspėti, jog pavasario pradžioje Lietuvos futbolo aikštės dar nebūna geros kokybės. „Tačiau kadangi daugelis jų žaidėjų birželio mėnesį atostogauja, jie nesutiko žaisti vasaros pradžioje ir pareikalavo, kad rungtynės vyktų kovą“, – teigė L.Varanavičius.

Paklaustas, ar nepasikartos prieš 7 metus susiklosčiusi situacija, LFF prezidentas neatmetė tokios galimybės.

„Tačiau šiuo atveju gėda bus ne vien tik futbolui. Gėda bus visai valstybei“, – teigė L.Varanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius