Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diego Maradonos autopsija: aiškėja mirties priežastis

Diego Maradonai atlikta autopsija trečiadienio naktį. Po pomirtinio tyrimo preliminarios išvados liudija, kad Argentinos futbolo legenda mirė dėl ūmaus širdies nepakankamumo ir plaučių edemos.
Diego Maradona
Diego Maradona / „Scanpix“ nuotr.

Autopsija atlikta San Fernando ligoninėje Buenos Airių miesto šiaurinėje dalyje trečiadienį tarp 19.30 ir 22 val. vietos laiku.

Mirusio kūno tyrimo išvados patvirtina pirmuosius pranešimus, kad D.Maradona mirė dėl širdies smūgio. Spalio 30 dieną jam buvo suėję 60 metų.

Ūminis širdies nepakankamumas, išsiplėtusi širdis ir plaučių edema nurodomos kaip mirties priežastys, remiantis pirmosiomis išvadomis, – pranešama didžiausiame Argentinos rytiniame laikraštyje „Clarin“.

Pareigūnai taip pat patvirtino, jog nėra jokių galimo nusikaltimo ženklų.

VIDEO: Prisiminkite legendinio futbolininko Diego Maradonos gyvenimą: „Pastebėti kamuolį ir jį vytis – tai padaro mane laimingiausiu žmogumi pasaulyje“

Artimieji turėjo gydytojams prašymą

D.Maradonos šeima pateikė prašymą gydytojams nesinešti savo mobiliųjų telefonų į autopsijos patalpas. Anot „Clarin“, toks prašymas pateiktas nerimaujant, kad kūno nuotraukos neišplistų.

D.Maradonos sveikata ženkliai suprastėjo pastaruoju metu, kai išryškėjo nesveiko gyvenimo būdo pasekmės.

Neseniai jis patyrė du širdies smūgius ir turėjo bėdų dėl kepenų veiklos.

Prieš tris savaites legendinis futbolininkas buvo atvežtas į ligoninę ir skubiai operuotas, nes buvo patyręs kraujavimą tarp kaukolės ir smegenų.

Jis buvo išrašytas iš ligoninės lapkričio 11 dieną, o D.Maradonos artimieji dėkojo operavusiam gydytojui, atradusiam krešulį.

Pasak „Clarin“, šeimos nariai matė, kad D.Maradona buvo „labai nervingas ir nerimastingas“ per paskutines savo gyvenimo dienas.

Jį nuolat prižiūrėjo medicinos seselė, o šeima svarstė jį perskraidinti į Kubą, kur D.Maradona anksčiau jau gydėsi reabilitacijos klinikose nuo potraukio kokainui.

„Scanpix“ nuotr./Diego Maradona
„Scanpix“ nuotr./Diego Maradona

Atsisveikinti plūsta ir bendražygiai

Argentinos prezidentas Alberto Fernandezas paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą šalyje.

Pagerbti D.Maradoną galima „Cosa Rosada“ vadinamuose Prezidento rūmuose Buenos Airėse.

D.Maradonos kūnas atkeliavo į rūmus šįryt, kur privati ceremonija iš pradžių numatyta jo šeimos nariams ir artimiausiems draugams.

Buvusi žmona Claudia Villafane, dukros Gianinna ir Dalma Maradonos atvyko keliomis minutėmis anksčiau.

Buvusi žmona Veronica Ojeda, sūnus Dieguito Fernando ir dukra Jana Maradona bei kiti šeimos rato nariai taip pat yra rūmuose. Tik sūnus Diego jaunesnysis lieka Italijoje, nes gydosi nuo COVID-19.

Vienas pirmųjų atsisveikinti su buvusiu bendražygiu atvyko Sergio Goycochea, buvęs Argentinos rinktinės vartininkas, žaidęs 1990 metų pasaulio čempionate.

Paskui jį atvažiavo ir 1986 metų pasaulio čempionai: Oscaras Ruggeri, Sergio Batista, Jorge Burruchaga, Ricardo Giusti, Oscaras Garre ir Carlosas Tapia.

Buvusio D.Maradonos klubo „Boca Juniors“ dabartinės žvaigždės Carlosas Tevezas ir Ramonas Abila taip pat yra ten.

Komanda, kurioje vienas geriausių pasaulio visų laikų futbolininkų žaidė karjeros pradžioje ir pačioje pabaigoje, grįžo į Argentiną prieš kelias valandas, po „Copa Libertadores“ rungtynių Brazilijoje.

VIDEO: Diego Maradonos momentai „Napoli“ klube

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius