Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donecko „Šachtar“ futbolininkai atsisako atvykti į karinių veiksmų kamuojamą Ukrainą

Ukrainos futbolo klubo Donecko „Šachtar“ savininkas, milijardierius Rinatas Achmetovas patyrė, jog vien pinigų žaidėjams prisikviesti į klubą nepakanka. Viena pavojingiausių pasaulio vietų dėl Rusijos agresijos Ukrainos atžvilgiu tapęs Doneckas tapo nepatrauklia vieta šio miesto legionieriams. Žaidėjai nenori rizikuoti savo gyvybe ir vykti į karinių veiksmų kamuojamą šalį. Pats klubo savininkas bando raminti sportininkus, jog nėra ko bijoti.
Rinatas Achmetovas
Rinatas Achmetovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikiuosi, kad šaltas protas ir širdis padės išvengti šių nesuspratimų, o žaidėjai nepasiduos įtampai ir baimei. Ypatingai, kai bijoti nėra ko.

„Tikiuosi, kad šaltas protas ir širdis padės išvengti šių nesuspratimų, o žaidėjai nepasiduos įtampai ir baimei. Ypatingai, kai bijoti nėra ko, – tvirtino ukrainiečių milijardierius. – Mes pasiruošę užtikrinti apsaugą. Žaidėjai nebus gabenami į pavojingas vietas.“

Panašu, kad klubo savininkas pamiršo, jog vos prieš kelis mėnesius jo žaidėjų autobusas buvo užpultas Donecko teroristų.

R. Achmetovas taip pat apgailestavo, jog klubas negalės žaisti Donecko mieste: „Labai norime žaisti Donecke. Deja, mums tai nebus leista. Žaisime ten, kur mums leis: panašu, kad tai vyks Charkove.“

Į klubo stovyklą neatvyko šie futbolininkai: Alexas Teixeira, Fredas, Dentinho, Douglasas Costa, Facundo Fereyra ir Ismaily'is.

„Šachtar“ savininkas, kuris jau spėjo pasižymėti kaip Vladimiro Putino veiksmus Ukrainoje toleruojantis žmogus, mano, kad žaidėjai neturi teisės laužyti kontrakto sąlygų. Jo nuomone, žaidėjų neatvykimas jiems bus kenksmingesnis nei atvykimas.

„Žaidėjai turi kontraktus ir turi jų laikytis, – teigė R. Achmetovas. – Jei jie neatvyks, jie bus pirmieji, kurie nukentės. Kiekvienas jų turi minimalią išpirkos sumą, kuri siekia dešimtis milijonų eurų. Tačiau, mes nenuleisime šių sumų. Jokio žaidėjų išpardavimo nebus!“ 

Pranešama, kad į Ukrainą atvykti atsisakė ir Charkovo „Metalist“ legionierius Sebastianas Blanco.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius