Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dublį Lenkijoje atlikęs ir didvyriu tapęs Fiodoras Černychas kentėjo skausmą

Paskutinėse šių metų Lenkijos aukščiausios lygos rungtynėse tarp Lenčnos „Gornik“ ir čempiono titulo ginančio Varšuvos „Legios“ klubo Fiodoras Černychas įmušė du įvarčius ir pridėjo rezultatyvų perdavimą, o jo atstovaujamas Lenčnos klubas laimėjo 3:1 prieš puikiai šį sezoną Europos lygoje žaidžiantį Varšuvos klubą.
Fiodoras Černychas
Fedoras Černychas / V.Januškos/LFF.lt

Dar neseniai F.Černychas uždirbdavo 8,5 tūkst. litų per mėnesį, gyveno spartietiškomis sąlygomis Mohylevo „Dnipro“ bazėje, Baltarusijos klube, kuriame žaidė futbolą beveik penkerius metus. Dabar Lietuvos rinktinės saugas uždirba beveik 17 tūkst. litų per mėnesį ir yra Ekstraklasos (Lenkijos aukščiausioji futbolo lyga) debiutantės Lenčnos „Gornik“ žvaigždė. Būtent 23 metų Lietuvos rinktinės atstovas dar pirmajame kėlinyje nepaliko vilčių tituluotam Varšuvos „Legia“ klubui.

Jau kelias dienas treniruojuosi su nuskausminamaisiais vaistais, nors pastaruoju metu tabletės jau nepadeda. Pasistengsiu dar šias rungtynes iškentėti

Dar šeštadienį nebuvo žinoma, ar lietuvis galės žaisti. „Jau kelias dienas treniruojuosi su nuskausminamaisiais vaistais, nors pastaruoju metu tabletės jau nepadeda. Pasistengsiu dar šias rungtynes iškentėti“, – pasakojo Lenkijos spaudai prieš rungtynes F.Černychas.

Lietuvis iškentėjo, nors jau pirmajame kėlinyje jaunasis Lietuvos rinktinės saugas rodė ženklus komandos treneriui, kad su koja ne viskas gerai ir 65-ąją minutę buvo pakeistas.

Lenčnos klubo valdybos pirmininkas Arturas Kapelko po šių rungtynių turi svarių argumentų pagrindiniam klubo rėmėjui –  kasyklai „Bogdanka“ dėl finansavimo padidinimo. Sekmadienį Lenčnos klubas nugalėjo įtikinama persvara šalies čempionus, o rungtynes stebėjo pilnas stadionas – 7 tūkst. žiūrovų (red. Lenčnos mieste gyvena 21 tūkst. gyventojų). Dar šį gruodį Lenčnos klubas sužinos, kiek gaus pinigų iš savo pagrindinio rėmėjo.


Cernych vs Legia 201412 by futlt

Kol kas F.Černychas žaidzia bene geriausią sezoną savo karjeroje, o jo vertė rinkoje stipriai auga su kiekvienu jo įvarčiu. Kur žais jaunasis Lietuvos rinktinės atstovas kitą sezoną – pasiliks Lenčnos klube, persikels į didžiausią biudžetą šalyje turinčią (85 milijonai litų) ir Europos taurėse nuolatos dalyvaujančią Varšuvos „Legia“, o gal išvyks į dar stipresnį klubą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius