Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaras Jankauskas: „Neabejotinai, jau galvoju apie debiutą“

Sausio mėnesį su Lietuvos futbolo federacija rankomis sukirtęs bei Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiuoju treneriu tapęs Edgaras Jankauskas jau mintimis Rumunijoje, kur po pusantro mėnesio jo auklėtiniams teks išbandyti šešioliktos pasaulyje rinktinės pajėgumą.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ką tai reiškia, naujasis rinktinės strategas puikiausiai pamena iš 2008 metais vykusios dvikovos, kuriose Lietuva Rumuniją sutriuškino 3:0, o E.Jankauskas tuo metu buvo Jose Couceiro asistentu.

„Gavome pasiūlymą iš rumunų ir sutikome. Gal teoriškai galėjome ieškoti ir silpnesnių varžovų, tačiau visos savo karjeros metu sakiau, kad žaidžiant su stipresniais priešininkais įgyta patirtis yra žymiai vertingesnė. Ta pačia idealogija vadovausiuosi ir ruošdamas rinktinę rungtynėms“, – veiklą atnaujinusiam portalui futbolas.lt kalbėjo E.Jankauskas.

Lietuvos ir Rumunijos rinktinės per istoriją yra sužaidusios dešimt rungtynių, per kurias lietuviai patyrė net devynias nesėkmes. Tiesa, net penkeriose rungtynėse rumunų persvara buvo vos vienas įvartis.

„Nėra kalbų, kad tai galinga rinktinė. Jei dalyvauja Europos čempionate, turbūt, ne šiaip sau. Manau, kad tai geriausias indikatorius, nusakantis rinktinės pajėgumą.

Mano galvoje jau dėliojasi mintys kaip žaisime. Dėliojuosi strategiją, tačiau kalbėti apie tai dar nenorėčiau. Juk nežinau, ar tie žaidėjai, kuriuos aš matau, bus sveiki, ar jie bus pasiruošę. Dar pakankamai daug laiko, bet neabejotinai apie tai aš jau galvoju.

Žaidėjai turės vos kelias dienas susipažinti su mano žaidimo filosofija, bet nenorėčiau, jog tai skambėtų kaip išankstinis pasiteisinimas. Su tuo susiduria visų rinktinių treneriai, tad tai yra neišvengiama“, – pasakojo E.Jankauskas.

Dėl rinktinės kandidatų treneris žadėjo apsispręsti iki kovo 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius