Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Ekranas“ toliau skina pergales Lietuvos futbolo čempionate

Sekmadienį Lietuvos futbolo federacijos A lygos 20-ajame ture sužaistos paskutinės dvejos rungtynės. Nugalėtojų titulą ginantis Panevėžio „Ekranas“ pratęsė pergalių seriją iki devynių, o „Mažeikiai“ šventė pirmą savo pergalę A lygoje, rašo lff.lt.
„Šiaulių“ ir „Ekrano“ dvikovos epizodas
„Šiaulių“ ir „Ekrano“ dvikovos epizodas / E.Černiausko/sportas.info nuotr.

„Ekranas“ per lietų išplėšė pergalę

Pergalingai žaidžiantis A lygos lyderis „Ekranas“ šiame ture viešėjo Šiauliuose ir susitiko su pasikeitusia „Šiaulių“ ekipa.

Keturis naujus žaidėjus iš viso išbandžiusių šiauliečių gretose vienam užteko vos 7 minučių pasižymėti – po reido dešiniuoju kraštu į baudos aikštelę tiksliai smūgiavo Robertas Vėževičius. Vėliau pora „Šiaulių“ pavojingų atakų baigėsi netiksliais smūgiais, o šeimininkų klaida „Ekranas“ iš karto pasinaudojo: sulaukęs veterano Vito Rimkaus perdavimo įvartį pelnė patyręs puolėjas Egidijus Varnas.

Antrame kėlinyje nė viena komanda neatrodė pranašesnė, tačiau stiprus lietus dvikovos pabaigoje padarė įtaką ir rungtynių eigai. 78 min. už antrą geltonąją kortelę iš aikštės buvo pašalintas „Šiaulių“ saugas iš Kroatijos Saša Količius ir po šešių minučių „Ekranui“ pergalę išplėšė po keitimo aikštėje pasirodęs moldovas Sergejus Pogrebanas – 1:2. Šalies čempionams tai buvo jau devintoji (dešimtoji įskaitant rungtynes su „Vėtra“) pergalė iš eilės. Prieš artimiausią persekiotoją VMFD „Žalgirį“ panevėžiečiai jau pirmauja septyniais taškais.

„Džiaugiuosi rezultatu, vis tik iškovojome tris taškus. Tai buvo pagrindinis mūsų tikslas. Pavyko pasiekti pergalę sunkioje kovoje. Vyrai įdėjo daug darbo, daug noro ir pasiekėme galutinę pergalę. Rungtynių pradžioje padarėme taktinę klaidą ir praleidome įvartį. Nėra malonu praleisti anksti, tačiau pavyko greitai išlyginti. Progų ir vėliau buvo, bet reikėjo jas realizuoti. „Šiauliai“ per liepos mėnesį pasistiprino ir, manau, gali pretenduoti į ketvirtą vietą“, – sakė „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

„Rungtynes pradėjome gerai, bet po šiurkščios klaidos leidome „Ekranui“ išlyginti rezultatą. Apskritai rungtynės buvo gražios, abi komandos surengė daug pavojingų atakų ir parodė kokybišką žaidimą. Gaila, kad praradome labai svarbius taškus. Sėkmė nuo mūsų nusisuko. Bet sakoma, kad sėkmė aplanko geresnius. Geresni šiandien buvo varžovai“, – teigė laikinasis „Šiaulių“ strategas Rimantas Viktoravičius.

„Mažeikiai“ išnaudojo kiekybinę persvarą

Kaune susitiko dvi pergalių dar neiškovojusios komandos – autsaideris Kauno „Atletas“ ir „Mažeikiai“. Lemtingas dvikovai buvo epizodas prieš pat pirmo kėlinio pabaigą, kai „Atleto“ gynėjas Karolis Vasiliauskas už paskutinės vilties pražangą prieš Gintą Podelį buvo pašalintas iš aikštės.

Būtent G.Podelis antrame kėlinyje ir tapo rungtynių didvyriu. 50-ą minutę jis pirmas suskubo prie kamuolio, kai šis atšoko nuo „Atleto“ vartų virpsto, o 61-ą minutę smūgiavo tiksliai pabėgęs nuo gynėjų. Kauniečių viltis iškovoti bent lygiąsias 58-ą minutę buvo atgaivinęs Erikas Rūškys, kuris pasinaudojo vartininko Martyno Matuzo klaida. „Mažeikiai“ savo pergalės neįtvirtino ir rungtynių pabaigoje „Atleto“ žaidėjas Aleksandras Jefišovas turėjo progą išlyginti rezultatą. Vis dėlto rezultatas 2:1 nepasikeitė. Iškovoję pirmą pergalę „Mažeikiai“ turnyro lentelėje priartėjo prie „Klaipėdos“, o „Atletas“ ir toliau lieka su minus 3 taškais.
 

„Iškovojome pergalę, bet teigiamų emocijų nėra. Išvargino antras kėlinys, visos neišnaudotos progos. Pirmajame, kai komandos žaidė lygių sudėčių, iniciatyvą turėjo varžovai. Antras kėlinys jau priklausė mums. Greitai įmušėme įvartį, turėjome dar kelis šansus, tačiau patys suklydome ir praleidome įvartį. Po to vėl išnaudojome vos vieną progą iš aibės sukurtų. Bet pergalė yra pergalė. Tikiuosi, kad įveiksime psichologinį barjerą ir ateityje žaidimas vis gerės. Iškovojome labai svarbią pergalę, o varžovams dabar bus labai sunku. Tikrai nenorėčiau būti „Atleto“ trenerio vietoje“, – „Atleto“ svetainei sakė „Mažeikių“ treneris Nerijus Gudaitis.
 

„Vieno žmogaus pašalinimas iš aikštės daug ką lėmė. Pirmame kėlinyje neblizgėjo nė viena komanda. Antrajame be K.Vasiliausko mūsų gynybos grandis buvo kiaura kaip rėtis, varžovai sukūrė daugybę progų. Jie galėjo mus įveikti ir didesniu rezultatu, tačiau neišnaudojo progų ir rungtynių pabaigoje A.Jefišovas galėjo varžovus nubausti. Tačiau tai nelabai ką būtų keitę. Lygiosios mums būtų tolygios pralaimėjimui. Nugalėjo tas, kas yra geresnis šiuo metu“, – sakė „Atleto“ treneris Saulius Širmelis.

Sekmadienio rungtynių statistika

„Atletas“ (Kaunas) – „Mažeikiai“ (Mažeikiai) 1:2 (0:0)
Teisėjas: E.Gaigalas (Klaipėda), 170 žiūrovų
Įvarčiai: 58 min. E.Rūškys („Atletas“); 50 min. ir 61 min. G.Podelis („Mažeikiai“)
Įspėjimai: 38 min. J.Mikalauskas, 75 min. V.Macianskis („Atletas“); 28 min. P.Vaikasas, 29 min. D.Braga, 30 min. A.Tautvydas, 79 min. G.Juodeikis, 87 min. D.Remeza („Mažeikiai“)
Pašalinimai: 44 min. K.Vasiliauskas („Atletas“)

„Atletas“: Bražinskas, Sirvidas, K.Vasiliauskas, Žukovas, Macianskis, J.Juozaitis, Jefišovas, Smaryginas, V.Petkevičius (75 min. Prieskenis), Mikalauskas (46 min. Urbelionis), Grušauskas (56 min. Rūškys). Atsarginiai: Gintalas, Garastas, Utyra, T.Maziliauskas.

„Mažeikiai“: Matuzas, Vaikasas, Labžentis, Juodeikis, Gladilins, Bulošas, Jasas, Tautvydas (86 min. Šiaulys), Kizevičius (26 min. Remeza), Diogo (46 min. Kumža), Podelis. Atsarginiai: Vitkovskis, Luiz Silva, Šluta, N.Garuckas.

„Šiauliai“ (Šiauliai) – „Ekranas“ (Panevėžys) 1:2 (1:1)
Teisėjas: S.Atmanavičius (Klaipėda), 900 žiūrovų
Įvarčiai: 7 min. R.Vėževičius („Šiauliai“); 16 min. E.Varnas, 84 min. S.Pogreban („Ekranas“)
Įspėjimai: 24 min. S.Količ, 36 min. E.Pilypas, 40 min. R.Vėževičius („Šiauliai“); 47 min. G.Tomkevičius („Ekranas“)

Pašalinimai: 78 min. S.Količ (už 2-ą geltonąją kortelę) („Šiauliai“)

„Šiauliai“: Kosov; Pilypas, T.Kančelskis, Lunskis, Borovskij; E.Jasaitis (66 min. Moroz), Količ, Kuklys, Kozlovs, Vėževičius (84 min. Lapeikis); V.Viktoravičius (80 min. G.Freidgeimas). Atsarginiai: Rapalis, R.Freidgeimas, Pšelenskis, Burkšaitis.

„Ekranas“: Kauneckas; Matovič, Camara (74 min. M.Skinderis), Gleveckas, Tomkevičius; Radavičius, Galkevičius (39 min. A.Šidlauskas), Kučys, Ademolu (75 min. Pogreban); Rimkus, Varnas. Atsarginiai: Zubas, Arlauskas, Banys, Markevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius