-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Ekrano“ pergalė Klaipėdoje pateko į klubo istoriją

Spalio 5-ąją „Ekrano“ gerbėjai tapo itin reto įvykio liudininkais. Mėlynai raudonieji 30-ajame A lygos ture pademonstravo nepalaužiamą ryžtą ir iškovojo įspūdingą pergalę, kuri verta atskiro paminėjimo klubo istorijoje.
„Ekranas“
„Ekranas“ / Fkekranas.lt nuotr.

Nuo Nepriklausomybės atkūrimo „Ekranas“ sužaidė daugiau nei 800 oficialių rungtynių ir šio sekmadienio rungtynės buvo vos ketvirtosios per ketvirtį amžiaus, kuomet ekraniečiams pavyko įveikti savo varžovus atsiliekant 0:2. Mėlynai raudoniesiems ne kartą tekdavo atsidurti tokioje padėtyje, tačiau kur kas dažniau rungtynės baigėsi lygiosiomis ar pralaimėjimais.

VIDEO: Įvarčiai

Ekraniečiai šiemet laimėjo jau trečiąsias rungtynes, kuriose pirmieji praleido įvartį. Birželį „Ekranas“ tokiu būdu 2:1 palaužė „Atlantą“, o rugpjūčio pabaigoje tokiu pačiu rezultatu nukovė ir „Trakus“.

Paskutinį kartą panašų trilerį buvo galima pamatyti prieš dvejus metus. 2012-ųjų metų rugpjūtį „Šiauliai“ namuose labai greitai išsiveržė į priekį, o netrukus po pertraukos persvarą ir padvigubino. Ir tuomet užvirė reto atkaklumo kova, kurioje „Ekranas“ išlygino rezultatą 2:2, tačiau labai ryžtingai rungtyniavę šeimininkai 75-ąją minutę dar kartą išsiveržė į priekį 3:2 ir kai jau atrodė, kad ekraniečiams geriausiu atveju pavyks išplėšti tik tašką, savo žodį tarė A.Buinickis, kuris pačioje rungtynių pabaigoje įmušė du įvarčius ir tokiu būdu varžovus paliko be taškų – 4:3.

Pastarąjį kartą LFF taurę į viršų ekraniečiai kėlė 2011-aisiais metais. Finale panevėžiečiams teko vytis po dviejų Gargždų „Bangos“ įvarčių. Tiesa, galutinė pergalė buvo pasiekta po 120 minučių kovos. Įdomu, jog panašiu būdu „Ekranas“ turnyro pusfinalyje palaužė „Šiaulius“. Pirmosiose rungtynėse šiauliečiai buvo įveikti rezultatu 2:0, tačiau atsakomajame mače varžovai jau pirmajame kėlinyje pelnė du įvarčius ir esmiai šios poros susitikimo įvykiai persikėlė į pratęsimą. Jame „Ekranas“ įmušė du įvarčius ir rungtynės baigėsi panevėžiečiams palankiu rezultatu 2:2.

Tačiau kol kas jokios rungtynės neprilygo beveik lygiai prieš aštuonerius metus „Aukštaitijos“ stadione įvykusiam stebuklui. 2006-ųjų rugsėjo pabaigoje „Ekranas“ namuose priėmė Vilniaus „Žalgirį“. Svečiai užtikrinai pirmavo net 3:0 iki pat 82-osios minutės, tačiau per likusias 10 minučių panevėžiečiai vieną po kito įmušė 4 įvarčius ir išplėšė nepamirštamą pergalę 4:3. Įdomu, jog šiose rungtynėse prie triumfo prisidėjo ir dabartinis mėlynai raudonųjų kapitonas Donatas Petrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius