-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekrano“ strategas Valdas Urbonas: esame alkani pergalių ir naujų iššūkių

„Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas surengtoje spaudos konferencijoje prieš rytojaus UEFA Čempionų lygos III kvalifikacinio etapo varžybas prieš Baltarusijos čempionus BATE ekipą, pabrėžė, jog „Ekranas“ rimtai ruošiasi kovai ir sieks Panevėžyje teigiamo rezultato.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / omo Stasevičiaus (tst-foto.lt) nuotr.

V.Urbono mintys prieš laukiantį susitikimą:

Visų pirma, rytoj, manau, bus didelė šventė, tiek klubui, tiek ir Panevėžiui. Manau, bus daug žiūrovų. Vyrai nusiteikę kovoti. Iš tikrųjų tokių varžybų neturime daug. Kiekviena tokia galimybė yra proga parodyti save. Tikimės, sugebėsime tinkamai tą padaryti.

Šioje poroje BATE yra favoritas. Kadangi ši ekipa turi daugiau patirties, ypač tarptautinėse rungtynėse. Tą rodo komandos stabilūs rezultatai. Stabilumas yra ne atsitiktinis, bet jį lėmė kryptingas darbas. Galbūt šioje vietoje klubas turi persvarą. Bet mes taip pat esame alkani pergalių, naujų iššūkių. Turime šansų ir juos pabandysime išnaudoti.

Kalbant apie sudėtį, dabar nenorėčiau detaliai gilintis. Ji beveik nuspręsta, bet ją pamatysite rytoj. Dėl traumos negali žaisti D.Gleveckas, dėl geltonų kortelių – A.Jokšas, išvyko D.Matovičius. Gynybos grandyje yra klausimų, juos reikės išspęsti, jog ryt būtų stipri, pajėgi gynyba, atlikti savo užduotis.

Yra komandoje lyderių, kurie lemia žaidimo braižą. Yra keletas žaidėjų, kuriems skirsime papildomą dėmesį, stengsimės neutralizuoti stipriąsias puses. Ruošiamės, bandysime pateikti savų argumentų jų žaidimui.

BATE ekipa didelį dėmesį kreipia į kamuolio kontrolę, daug perdavimų, daug judėjimo, stengiasi greitai perduoti kamuolį, bandydami sudaryti persvarą ir bando ją išnaudoti, pasiekti įvartį. Visi žino „Barselonos“ stilių, tai BATE žaidimas yra tarsi prototipas, stengiasi atlikti daug perdavimų organizuodami atakas.

Yra dvejos varžybos. Labai svarbus pirmų rungtynių rezultatas. Ar tenkintų, ar netenkintų lygiosios, yra sudėtinga atsakyti. Nežinome, kaip rytoj klostysis žaidimas. Galiu tik pasakyti šabloninę frazę – reikėtų nepraleisti įvarčio ir pasistengti įmušti patiems.

Kalbant apie įtampą, ji visada yra. Ypač tokio rango varžybose. Manau, jog pirmo etapo pergalės, minimalios programos įgyvendinimas nuėmė tą įtampą. Jei to nebūtume įvykdę, būtų didžiulis nusivylimas, tai visiems yra aišku. Tas uždavinio įvykdymas leido žengti toliau. Esame užlipę ant vieno laiptelio ir tvirtai stovime.

Primename, jog „Ekrano“ ir BATE mačas įvyks antradienį Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione. Rungtynių pradžia – 19:00.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius