Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Dambrauskas prieš rungtynes su „Žalgiriu“: „Kuo sunkiau, tuo įdomiau“

Šį šeštadienį Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione – neeilinės rungtynės. A lygos XXIII-iojo turo mače „Ekranas“ susikaus su VMFD „Žalgiriu“. Rungtynių pradžia – 18 valandą.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / fkekranas.lt nuotr.

Abi komandos čempionate sprendžia skirtingus uždavinius. VMFD „Žalgiris“, įtikinamai 3:0 įveikęs „Atlantą“, sukaupė jau solidžią devynių taškų persvarą prieš antroje vietoje esančius „Trakus“. Tuo tarpu ekraniečių tikslas – atitrūkti nuo septintoje pozicijoje žengiančio „Klaipėdos granito“ ir pavyti dviem taškais daugiau turintį „Atlantą“.

Statistika ir skaičiai rodo, jog šeštadienio rungtynių favoritas – aiškus kaip niekad. Paskutinį kartą VMFD „Žalgirį“ ekraniečiai įveikė prieš daugiau nei dvejus metus, o apskritai mėlynai raudonieji pergalės skonio nėra pajutę jau 11 tarpusavio rungtynių iš eilės.

Visgi geriausią puolimą čempionate demonstruojantis VMFD „Žalgiris“ daugiausiai problemų šiemet turėjo būtent su „Ekranu“. Žaliai balti į panevėžiečių vartus kamuolį šiemet siuntė mažiau kartų nei į bet kurios kitos komandos – vos vieną per dvejas tarpusavio rungtynes. Tačiau su dar didesniais sunkumais susiduria FKE puolimas, kadangi per pastarąsias 7 tarpusavio oficialias rungtynes „Ekrano“ futbolininkai į vilniečių vartus įmušė tik 1 įvartį, o vienintelė komanda, kuriai panevėžiečiai nėra šiemet įmušę nei karto – būtent VMFD „Žalgiris“.

Panevėžio „Ekrano“ strategas Valdas Dambrauskas realistiškai žvelgia į būsimą kovą su šalies čempionu Vilniaus „Žalgiriu“. Daug ką pasako surinktų taškų skaičius, A lygos turnyro lentelės pozicijos bei komandų sudėtys. Pasak vyriausiojo trenerio, niekas ekraniečių neteis, kad ir kaip sužaistų mėlynai raudoni prieš A lygos lyderius ir praėjusių metų čempionus.

– Šeštadienį A lygoje ekraniečių laukia šalies čempionai „Žalgiris“, kokiomis nuotaikomis mačą pasitinka „Ekrano“ ekipa?

– Ruošiamės kaip eilinėms A lygos rungtynėms. Aišku, „Žalgiris“ yra čempionai, tačiau būsimo mačo labai nesureikšminame. Du kartus šiemet jau žaidėme su jais ir žinome, koks tai varžovas, kokios būna rungtynės ir ko galima tikėtis. 

– „Ekraną“ vasarą sukrėtė nemaži pokyčiai, tai stipriai paveikė komandos žaidimą?

– Lengva tikrai nebus. Mūsų komandos problemos niekaip nesibaigia, viduryje sezono pasitraukė 8-9 žaidėjai. Reikėjo peržiūrėti beveik visą sudėtį, trūko laiko susižaisti. Tai darbas, kuris užima ne savaitę ir ne dvi.

Nepaisant to, trečią ratą pradėjome neblogai. Žvelgiant pagal surinktus taškus, tai ko gero sėkmingiausia rato pradžia lyginant su pirmuoju ir antruoju ratu: po ketverių rungtynių esame iškovoję 3 pergales. Vadinasi, kažkaip sukamės, einame į priekį.

– Būtų kvaila klausti, kas šioje poroje turi daugiau galimybių.

– Nėra jokių abejonių, šeštadienį vienareikšmiškai „Žalgiris“ bus favoritas. Mūsų trumpas atsarginių suolelis, komanda ir taip „subyrėjusi“, be to, du žaidėjai praleidžia rungtynes dėl surinktų geltonų kortelių.

Tačiau kaip sakoma – kur užsidaro durys, ten atsidaro langas – kažkas turės šansų pasireikšti. Praėjusiose rungtynėse mūsų sudėtyje trys žaidėjai debiutavo. Žiūrėsime, galbūt pora žaidėjų vėl mūsų gretose debiutuos.

Šį sezoną „Ekranui“ kuo sunkiau, tuo įdomiau.

– Ar yra pozicija ar sritis, kur ekraniečiai gali jaustis pranašesni už būsimus varžovus?  

– Ko gero, mūsų pranašumas – tik namų aikštė. Aišku, vienas dalykas, mes nejaučiame jokio spaudimo dėl būsimų rungtynių. Nebus katastrofa, kad ir kokiu rezultatu sužaistume. „Žalgiris“ taip pat turi tam tikrą taškų rezervą, neturėtų jausti ypatingo spaudimo žūtbūt laimėti. Net jei prarastų taškus, jie lieka pirmoje vietoje ir su gana nemaža atsarga.

Juo labiau, dabar toks metas, kai viršuje esančios ekipos kovoja viena su kita, kažkas praranda taškus ir tas atstumas nuo „Žalgirio“ nemažėja. Neabejoju, kad sostinės ekipa antrus metus iš eilės laimės čempionatą ir jiems prieš mus eilinės rungtynės.

VIDEO: Reportažas

 
Mandinho: „Varžovus gerbiame, bet jų nebijome“

Praėjusiose rungtynėse debiutavęs Armando Tarlazis Vieira dos Santos yra naujokas „Ekrane“, bet ne A lygoje. Brazilas puikiai supranta kas yra kas šalies futbolo padangėje. Neseniai prie „Ekrano“ prisijungęs saugas optimistiškai nusiteikęs prieš mūšį su šalies čempionu Vilniaus „Žalgiriu“.

Armando Tarlazis Vieira dos Santos: “Tokia komanda kaip „Ekranas“ tik optimistiškai turi žvelgti į mačą su „Žalgiriu“. Abi ekipos gali pasigirti brandžia istorija. Tikiu, kad galime pasiekti teigiamą rezultatą. Turėsime demonstruoti komandinį žaidimą, kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir aikštės centimetro. 

„Žalgiris“ stipri komanda, turinti puikius žaidėjus. Turime juos gerbti, bet nebijoti. Mačas prasidės esant lygiam rezultatui 0:0, tad abi ekipos turės šansų siekti sau palankaus rezultato. Ruošiamės įdomioms rungtynėms„, – apie šeštadienio mačą kalbėjo brazilas.

Daug laiko naujokui adaptuotis klube nereikėjo: jis puikiai kalba angliškai, be to, turi gerus lietuvių kalbos pagrindus. „Ekrane“ jaučiuosi labai gerai. Daugelį žaidėjų bei trenerius pažinojau prieš atvykdamas į „Ekraną“. Sutikau jaukią, darbingą atmosferą. Šiuo metu plušame vis stipriau ir stipriau, kad įgautume vis geresnę formą.

Nėra ekipoje susiskaldymo – užsieniečiai ir lietuviai – esame vieningi ir siekiame kartu bendro tikslo. Komandoje nežaidžia individualybės, esame darnus kolektyvas“, – apie savo įspūdžius Panevėžio ekipoje pasakojo brazilas Armando Tarlazis dos Santos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius