Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekranui“ už žiūrovų rasistinį elgesį skirta 20 tūkstančių eurų bauda

Panevėžio „Ekranui“ už žiūrovų rasistinį elgesį UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėse su „Baki“ skirta 20 tūkstančių eurų bauda. Kaip praneša Lietuvos čempionų oficiali svetainė, tai paaiškėjo antradienį gavus UEFA Drausmės komiteto raštą.
Panevėžiečiai kovoja su „Vėtra“
Panevėžiečiai tikisi apeliacija sumažinti arba iš viso panaikinti baudą. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šių metų liepos 19-ąją „Ekranas“ namuose sužaidė lygiosiomis 2:2 su Azerbaidžano čempionu „Baki“. Mačo teisėjas Sascha Kleveris po rungtynių protokole pažymėjo, jog 56-ąją rungtynių minutę, teisėjui skyrus 11 metrų baudinį į „Baki“ vartus, šios komandos juodaodis vartininkas Khalidou Sissoko priėjo prie teisėjo ir protestavo prieš jo sprendimą.

Po šio įvykio „Aukštaitijos“ stadione „dalis vietos žiūrovų pradėjo mėgdžioti beždžionės staugimą“. Pasak UEFA, šis garsas buvo nukreiptas prieš Azerbaidžano komandos vartininką. Teisėjas sustabdė rungtynes ir paprašė organizatorių pranešti publikai nekartoti diskriminacinių šūkių. Po šios žinutės beždžionės staugimo imitacija „Aukštaitijos“ stadione, anot teisėjo, nepasikartojo.

Dėl šio incidento UEFA Drausmės ir disciplinos komitetas pradėjo tyrimą. Įvertinusi teisėjo ir UEFA delegato pastabas bei atsižvelgusi į „Ekrano“ paaiškinimus, UEFA pagal Drausmės kodekso 6 ir 11 punktus nubaudė Lietuvos čempionus ir skyrė minimalią baudą – 20 tūkstančių eurų.

Šis UEFA Drausmės ir disciplinos komiteto sprendimas nėra galutinis. Šiandien Panevėžio „Ekranas“ į UEFA būstinę išsiuntė apeliaciją. Pasak „Ekrano“ atstovo spaudai Gedo Saročkos, apeliacija tikimasi baudą panaikinti, sušvelninti arba atidėti.

„Suprantame, kad tokie įvykiai sporto nepuošia. Klubui nėra malonu tarptautinėje terpėje būti siejamam ne su sporto laimėjimais, o su rasizmu. Tikime, kad dauguma „Ekrano“ sirgalių palaiko savo komandą, o priešininkų nemėgsta neskirstydami futbolininkų į rases, kastas ar panašiai. „Ekranas“ tikisi, jog panašūs incidentai nepasikartos. Jiems pasikartojus, Panevėžio komandai gali tekti kur kas rimtesnė nuobauda: UEFA rungtynės be žiūrovų, nuo kelių iki keliolikos kartų didesnė piniginė bauda ar net šalinimas iš UEFA Europos turnyrų“, – teigė G.Saročka.

Anot jo, 20 tūkstančių eurų – dideli pinigai bet kuriam Lietuvos futbolo klubui. „Apeliacija siekiame baudą panaikinti, sumažinti ar atidėti. Dar vienas siūlymas UEFA – įsipareigoti nuobaudai skirtus pinigus panaudoti socialiniams projektams prieš rasizmą įgyvendinti. Ar aukščiausią futbolo instanciją Europoje įtikinsime, paaiškės per kelias savaites“, – kalbėjo „Ekrano“ atstovas spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius