-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„El Clasico“ nulėmė 11 m baudiniai: „Real“ 1: 1 „Barcelona“

Šeštadenį vėlai vakare tūkstantinė minia stadione ir milijonai prie televizijos ekranų stebėjo dviejų stipriausių Ispanijos futbolo klubų „Real“ ir „Barcelona“ akistatą. Rungtynės Bernabeu stadione ir „Real“ tvirtovėje baigėsi lygiosiomis 1:1, abu įvarčiai buvo pelnyti nuo 11 m atžymos.
Mačo akimirka
Mačo akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame kėlinyje futbolo gerbėjai tikslių smūgių į vartus neišvydo. Svečiai diktavo savo sąlygas, o milžinišką katalonų kamuolio kontrolę žiūrovai nuolat lydėjo švilpimu. Kelias progas pasiųsti kamuolį į vartus turėjo abiejų ekipų lyderiai – Cristiano Ronaldo ir Leonelis Messi. Kėlinio viduryje vienas prieš vartininką atsidūręs C.Ronaldo progos neišnaudojo, o pačioje kėlinio pabaigoje po pakelto kampinio portugalo galva pasiųstą stiprų smūgį prie pat vartų linijos atrėmė „Barcelona“ gynėjas Adriano.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo kardinaliais pokyčiais aikštėje. 49 minutę „Real“ atakų organizatoriaus C.Ronaldo baudos smūgis vs nepasiekė tikslo - kamuolys atsimušė į virpstą.

Po trijų minučių šeimininkų gynėjas Albiolis baudos aikštelėje sužaidė ranka ir gavęs raudoną kortelę buvo priverstas palikti „El Clasico“ mūšį.

11 metrų baudinį 53 minutę realizavo argentinietis L.Messi, kuriam tai buvo 30 įvartis Ispanijos čempionate, bet pirmasis karjeroje į „Real“ vartus.

Mažasis „Barcelona“  stebukladarys 70 minutę suteikė progą Davidui Villai, tačiau jo smūgį į vartus nesunkiai atlaikė Ikeras Casillasas.

„Real“ viltys atgijo iki susitikimo pabaigos likus dešimčiai minučių. 11 metrų baudinį realizavo C.Ronaldo ir rezultatas tapo lygus 1:1. Tai buvo pirmasis portugalo karjeros įvartis „El Clasico“ rungtynėse.

Iki čempionato pabaigos likus 6 turams, „Barcelona“ persavara prieš „Real“ išlieka 8 taškai.

„Real“ 1 – 1 „Barcelona“
52' Albiolis („Real“)Raudona kortelė
53' [0-1] Leonelis Messi (11 m)
82' [1-1] Cristiano Ronaldo (11 m)

Komentarai:

„Barcelona“ strategas J.Guardiola: „Lygiosios – labai geras rezultatas, nes išlaikyti persvarą savo naudai nepajėgėme. Nepralaimėjome, o tai puiku. Šios rungtynės tikrai neturės įtakos artėjančiam mačui, turime ivairiausių strategijų, o kokią pasirinksime dar nežinau. Mes dar negalime savęs vadinti čempionais ir per daug savimi nepasitikime, bet taip, mūsų atotrūkis labai saugus”, – spaudos konferencijoje kalbėjo J.Guadiola.

„Real” strategas J.Mourinho: „Po lygiųjų niekada taip nesidžiaugsiu, kaip po pergalės, tačiau šis rezultatas yra labai geras. Juk žaidėme 10 prieš 11. Vėl situaciją valdė teisėjai. Jie viską nusprendė. Alvesui turėjo būti parodyta geltona kortelė. Noriu sulaukti tų laikų, kai teisėjai objektyviai teisėjaus net ir skirtingų lygių komandoms. Situacija su teisėjavimu yra baisi”, – savo mintimis po mačo dalijosi J.Mourinho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius