Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 26 /22:10

„El Clasico“: rezultatyvus Neymaro debiutas ir „Barcelona“ triumfas

„Camp Nou“ stadione šeštadienio vakarą susikovė du amžini priešai – „Barcelona“ ir Madrido „Real“. Katalonai į svečius atvykusius Madrido futbolininkus net nesiruošė pasitikti svetingai – pirmasis tai parodė „El Clasico“ debiutavęs Neymaras. Prie jo taikliu smūgiu į atvykėlių vartus prisidėjo ir Alexis Sanchezas – „Barcelona“ parklupdė didžiausius savo priešininkus 2:1 ir užsitikrino pirmąją vietą „Primera“ lygos turnyrinėje lentelėje.
Neymaras
neymaras (5) / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame Ispanijos grandų mūšyje didesnė sėkmė lydėjo katalonų ekipą. Carlo Ancelotti treniruojamas ekipa pralaužti „Barcelona“ gynybą sugebėjo tik 90-ąją minutę, kai tikslus smūgis į varžovų vartus tebuvo paguoda futbolininkams iš Madrido.

Pirmąjį žingsnį pergalės link „Barcelona“ futbolininkai žengė 19-ąją minutę, kai jaunasis puolėjas Neymaras, suklaidinęs gynėją, nuginklavo „Real“ vartus. Madrido ekipa stengėsi sugrąžinti žaidimo intrigą, tačiau keliai Barselonos ekipos vartų link buvo uždaryti. Sublizgėti bandė ir „Real“ debiutantas Garethas Bale'as, tačiau visos pastangos buvo perniek.

Antrajame kėlinyje „Real“ neketino pasiduoti ir toliau spaudė varžovus, kurie taip pat perimdavo kamuolį ir šturmuodavo Diego Lopezo ginamus vartus. Svarbiausią rungtynių akcentą padėjo Alexis Sanchezas, 78-ąją minutę įmušęs įvartį ir išsprendęs kone visus šių rungtynių klausimus.

„Real“ komanda, kaip jai pastaruoju metu ir įprasta, agresyviausiai pradėjo žaisti paskutines 8 minutes. 90-ąją minutę Jesé vis dėlto įskraidino kamuolį į katalonų vartus, tačiau perlaužti rungtynių eigos ir pakovoti dėl pergalės jau buvo per vėlu. „Barcelona“ šventė pergalę pirmajame šio sezono „El Clasico“.

Barcelona
„Barcelona“

Iki šio mačo „Primera“ lygoje komandas skyrė 3 taškai, Madrido ekipa turėjo puikią progą pasivyti katalonus ir pakovoti dėl pirmosios vietos. Tačiau „Barcelona“ pergalės norėjo labiau – ji įsirašė dar tris taškus ir padidino atotrūkį nuo tuščiomis namo priversto grįžti „Real“ klubo.

Tai buvo 225-a šių klubų akistata. 90 kartų pergale džiaugėsi „Real“, „Barcelona“ sėkmės šypsojosi mažiau – 87. 48 kartus ekipos išsiskyrė taikiai.

Statistika

„Barcelona“ – „Real“ 2:1.

Kamuolio kontrolė: 55 proc. – 45 proc.

Smūgiai (į vartų plotą): 12 – 10

Pražangos: 19 – 16

Kampiniai: 4 – 3

Nuošalės: 3 – 1

Geltonos kortelės: 2 – 5

Rungtynės

„Barcelona“ – „Real“ 2:1

Antrasis kėlinys

90+3 min. Nieko pavojingo suregzti nepavyko ir nuskambėjo finalinis švilpukas, reiškiantis „Barcelona“ triumfą.

90 min. ĮVARTIS! C.Ronaldo bėgdamas dešiniuoju kraštu pasiuntė juvelyrišką perdavimą puikiai įkirtusiam Jesé ir šis be vargo pasiuntė kamuolį į „Barcos“ vartus.1:2.

Jese Rodriguezas Ruizas
Jese Rodriguezas Ruizas
VIDEO: Jese įvartis "El Clasico"

86 min. Pradėjo jaustis „Real“ futbolininkų neviltis. Vienas prieš vartus buvęs C.Ronaldo nesulaukė komandos draugo perdavimo ir buvo prarasta galimybė pelnyti įvartį.

80 min. Geltona kortele buvo nubaustas C.Ronaldo.

77 min. ĮVARTIS! A.Sanchezas pelnė nuostabų įvartį. Suklaidinęs gynėją ir puikiai įvertinęs situaciją, kad vartininkas kiek atsitraukęs nuo vartų, technišku smūgiu permetė kamuolį per vartininką ir pelnė antrą įvartį į Madrido vartus.

Alexis Sanchezas
Alexis Sanchezas
VIDEO: Alexo Sanchezo įvartis "El Clasico"

75 min. Sužlugdyti Madrido klubą dar vienu įvarčiu pabandė A.Iniesta, tačiau kamuolys skrieja labai aukštai virš vartų.

71 min. „Barcelona“ išgelbėjo tik stebuklas. K.Benzema iš maždaug 10 metrų pasiuntė kamuolį į skersinį. V.Valdesas tikrai nebūtų išgelbėjęs katalonų.

63 min. Už per grubius pasistumdymus su L.Messi geltona kortele nubaustas Marcelo.

61 min. Madrido ekipa suklydo aikštės viduryje ir vos ne sumokėjo už tai labai skaudžiai. Neymarui per plauką nepavyko dar kartą nuskriausti „Real“ klubo.

57 min. Prabilo ir C.Ronaldo, surengęs labai pavojingą greitą ataką, tačiau kamuolys vartuose vis dėlto neatsidūrė.

54 min. Aštrus Neymaro prasiveržimas „Real“ vartų link, stiprus smūgis, tačiau tiesiai į vartininką.

50 min. Žaidimo braižas nesikeitė. Tai viena, tai kita komanda trumpam užvaldydavo kamuolį, tačiau pavojingų atakų sukurti nepavyko.

 

Pirmasis kėlinys

45 min.  Kėlinio pabaigoje po C.Ronaldo perdavimo kamuolį į vartus tiksliai galėjo smūgiuoti Samis Khedira, tačiau kamuolį sugavo katalonų vartininkas Victoras Valdesas. Geltoną kortelę paskutinėmis sekundėmis gavo Madrido debiutantas G.Bale'as.

40 min. L.Messi besiverždamas Madrido vartų link dešiniuoju kraštu baudos aikštelės prieigose buvo pargriautas. Pepe stumtelėjo katalonų puolėją į nugarą. L.Messi nepavyko pasinaudoti puikia proga pelnyti įvartį  – baudos smūgis buvo netikslus.

35 min. Ir viena, ir kita komanda bandė atakuoti, išvesti savo puolėjus į greitas atakas, tačiau rezultatyviai jų užbaigti nepavyko. Adriano gavo geltoną kortelę.

29 min. „Real“ tris minutes spaudė „Barcelona“ ir ėmė vis dažniau kontroliuoti kamuolį.

26 min. Aktyviau pradėjo žaisti ir Madrido futbolininkai. G.Bale'as pirmasis smūgiavoį katalonų vartus iš toli, tačiau kamuolys skriejo aukščiau vartų.

20 min. Savo laimę išbėgdamas į greitą ataką pabandė L.Messi, tačiau pasižymėti nepavyko – komandos draugas netiksliai perdavė kamuolį puolėjui.

Neymaras
Neymaras džiaugiasi įvarčiu
VIDEO: Neymaro įvartis "El Clasico"

18 min. ĮVARTIS! Neymaras debiutuodamas „El Clasico“ darė stebuklus. Po A.Iniestos perdavimo iš kairiojo krašto puolėjas nestipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimą vartų kampą, Vartininkas buvo bejėgis.

14 min. Aistros tiesiog virė. Iš pradžių lyg netyčia ore susidūrė S.Ramosas ir Neymaras, regis, viskas pasibaigė taikiai, bet kitoje atakoje futbolininkai įsivėlė į nedidelį konfliktą. S.Ramosas nubaustas geltona kortele.

10 min. Pavojingai prie „Real“ vartų sužaidė „Barcelona“ pajėgos. Neymaras nėrė į baudos aikštelę kairiuoju kraštu, perdavė kamuolį L.Messi, tačiau jo siųstas kamuolys kliudė varžovą ir pakeitė kryptį.

5 min. Komandos lyg bandė perprasti vienas kitos strategiją. Kamuolys sukosi aikštės viduryje. S.Busquetsas neleistinai griovė savo varžovą aikštės viduryje ir užsidirbo geltoną kortelę.

Ispanijos „Primera“ čempionate vyks 10-asis turas. „El Clasico“ dvikova bus pirma strategams Gerardo Martino ir Carlo Ancelotti, o taip pat šios vasaros brangiausiems klubų pirkiniams Neymarui bei G.Bale‘ui.

Starto sudėtys:

„Barcelona“: V.Valdesas, G.Pique, J.Mascherano, Adriano, D.Alvesas, Xavi, A.Iniesta, S.Busquetsas, C.Fabregasas, L.Messi, Neymaras.

„Real“: D.Lopezas, R.Varane, S.Ramosas, Marcelo, D.Carvaljis, Pepe, S.Khedira, L.Modričius, C.Ronaldo, G.Bale'as, A.Di Maria.

Kiti rezultatai:

„Malaga“ – „Celta Vigo“ 0:5

[0:1] Alexas Lopezas 6 min.
[0:2] Augusto Matiasas Fernandezas 23 min.
[0:3] Alexas Lopezas 64 min.
[0:4] Nolito 73 min.
[0:5] Charlesas 81 min.

„Elche“ – „Granada“ 0:1

[0:1] Manuelis Iturra 26 min.

„Levante“ – „Espanyol“ 3:0

[1:0] Nabilis El Zharas 25 min.
[2:0] Baba 27 min.
[3:0] Nabilis El Zharas 51 min.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius