Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estai dėl vietos Europos futbolo čempionate kausis su kroatais, portugalais, airiais arba čekais

Estijos futbolo rinktinę nuo vietos 2012 metų Europos futbolo čempionate skiria žingsnis – atkrintamosios varžybos. Tiesa, jose estams teks rimtas konkurentas – Kroatija, Portugalija, Airija arba Čekija.
Estijos futbolo rinktinė.
Estijos futbolo rinktinės lauks grėsmingi varžovai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikslios poros bus sudarytos ketvirtadienį Lenkijoje ištraukus burtus, tačiau jau dabar aišku, kad į antrąjį pajėgumo krepšelį patekusi Estija dėl istorinio kelialapio varžysis su pirmojo krepšelio rinktine.

Krepšeliai buvo sudaryti UEFA suskaičiavus rinktinių koeficientą tarptautinėse varžybose nuo 2008 metų. Pagal jį į pirmąjį krepšelį pateko Kroatija (7 vieta reitinge), Portugalija (11), Airija (13) ir Čekija (15).

Žemiausią koeficientą iš visų į atkrintamąsias varžybas patekusių rinktinių turintys estai (37) pakliuvo į antrąjį krepšelį – kartu su ir Turkija (18), Bosnija ir Hercegovina (19) bei Juodkalnija (35).

Papildomi atrankos į Europos futbolo čempionatą mačai – namuose ir išvykoje – vyks šių metų lapkričio 11–12 ir 15 dienomis. Vietas kitais metais Lenkijoje ir Ukrainoje vyksiančiose Senojo žemyno pirmenybėse pelnys porų nugalėtojos.

Jos prisijungs prie 12-os rinktinių, jau turinčių vietas Europos futbolo čempionate: Ukrainos ir Lenkijos (abi šeimininkės), Vokietijos, Rusijos, Italijos, Prancūzijos, Olandijos, Graikijos, Danijos, Anglijos ir Ispanijos (atrankos grupių nugalėtojos) bei Švedijos (geriausia antrą vietą užėmusi rinktinė).

2012-ųjų Europos futbolo čempionato burtai šių metų pabaigoje, gruodžio 2 dieną, bus traukiami Kijeve (Ukraina).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius