Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ dienos akcentas. Aukščiausio lygio belgų greitis

15min ir futbolo klubas „Navigatoriai“ pristato futbolo rubriką, kurioje apžvelgiamas svarbiausias Europos futbolo čempionato dienos akcentas.
Belgijos rinktinės futbolininkai
Belgijos rinktinės futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu sakytume, kad belgus į pergalę 4:0 prieš Vengriją vedė tik Edenas Hazardas, būtų netiesa. Visų pirma, tai visos komandos greitis pereinant iš gynybos į puolimą.

Kuo toliau, tuo lengviau belgams bus žaisti Europos čempionate, nes jos trenerio pasirinktas žaidimo braižas – žaisti susispaudus gynyboje ir kaip galima greičiau atakuoti – puikiai tinka atkrintamosioms rungtynėms.

Marco Wilmotso auklėtiniai žaisdami pirmu numeriu su silpnesniais varžovais susidurdavo su problemomis, kurias sukeldavo jų pačių atliekami netikslūs perdavimai. Pamatėme, kad kai tik tenka giliai gintis ir laukti varžovo klaidos, belgai jaučiasi itin gerai.

Saugai E.Hazardas bei Kevinas De Bruyne yra vieni geriausių pasaulyje, kai tenka greitai pereiti iš gynybos į puolimą (1, 2, 3 pav.). Netgi gynybinio plano žaidėjai Radja Nainggolanas, Axelis Witselis, Janas Vertongenas su kamuoliu jaučiasi itin gerai.

Romelu Lukaku aikštėje atlieka „bokšto“ vaidmenį – priima kamuolius, gali palaukti atbėgančių saugų ir atlikti perdavimą. Tačiau netgi ir jis gali apžaisti kelis gynėjus.

Norėdamas dar daugiau greičio ir mobilumo puolime, M.Wilmotsas vietoje didžiojo R.Lukaku išleido greitakojį Michy Batshuayi.

1 pav.
1 pav.
2 pav.
2 pav.
3 pav.
3 pav.

Turime pripažinti, kad vengrai pateko į belgų pinkles ir žaisdami itin atvirai tapo lengvu jų grobiu. Du, trys perdavimai ir besiginantys M.Wilmotso auklėtiniai jau buvo arti Gaboro Kiraly saugomų vartų.

Vengrų perėjimas į puolimą buvo ženkliai lėtesnis, todėl jie turėjo tenkintis tik smūgiais iš toli arba kamuolio kėlimais į baudos aikštelę.

Futbolo klubas „Navigatoriai“ yra futbolo mėgėjai, į žaidimą žvelgiantys profesionaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius