-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Euro 2016“: kas dar turi šansą nugvelbti vietą Europos čempionate?

Likus paskutinei dienai iki Europos čempionato atrankos ciklo pabaigos kelialapius jau turi 18 komandų. Antradienį paaiškės dar dvi komandos, kurios gaus bilietus į „Euro 2016“.
Ivanas Perisičius ir Mario Mandzukičius
Ivanas Perisičius ir Mario Mandzukičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį tiesiogines vietas Europos čempionate užsitikrino Slovakija ir Rusija.

Jau anksčiau kelialapius į UEFA Euro 2016 turnyrą iškovojo ir prie šeimininkės Prancūzijos rinktinės prisijungė Anglijos, Čekijos, Islandijos, Austrijos, Šiaurės Airijos, Portugalijos, Šveicarijos, Ispanijos, Italijos, Belgijos, Velso, Rumunijos, Albanijos, Vokietijos ir Lenkijos vienuolikės.

Antradienį dėl kelialapio susikaus Norvegijos ir Kroatijos rinktinės ir paaiškės geriausia trečioji komanda, kuriai taip pat atiteks tiesioginis bilietas. 

H grupėje dėl tiesioginio kelialapio varžosi Norvegija ir Kroatija. Pastarieji išvykoje žais su autsaidere Malta, o norvegai svečiuosis pas grupės lyderę Italiją.

Tarpusavio rungtynėse Kroatija turi pranašumą, tad kroatus tenkintų ir Norvegijos lygiosios su italais, jei tik patys įveiks Maltą.

H grupė
Vieta Komanda Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.
1. Italija 6 3 0 +8 21
2. Norvegija 6 1 2 +4 19
3. Kroatija 5 3 1 +14 17
4. Bulgarija 2 2 5 -5 8
5. Azerbaidžanas 1 3 5 -9 6
6. Malta 0 2 7 -12 2

Dar viena komanda antradienį gaus tiesioginį kelialapį į „Euro 2016“ kaip geriausia trečiąją vietą grupėse užėmusi rinktinė.

Kol kas tarp trečiąsias vietas grupėse užėmusių komandų pirmauja Vengrijos rinktinė, bet ją dar gali aplenkti Turkijos futbolininkai.

Bet turkams ne tik patiems reikia namuose nugalėti A grupės lyderę Islandijos vienuolikę, bet ir laukti, kad Kazachstano ekipa svečiuose įveiktų Latvijos komandą ir pakiltų į penktąją poziciją A grupėje. Tik tada Turkija su 16 taškų taptų geriausia trečiąją vietą atrankos grupėse užėmusia rinktine.

Turkiją dar gali aplenkti ir Nyderlandai, kuriems reikia pergalės prieš Čekiją Turkijos pralaimėjimo. Tuomet olandai galėtų tapti geriausia trečia ekipa ir tiesiai patekti į Europos čempionatą.

Reitinguojant trečiosios vietos komandas atsižvelgiama tik į rezultatus, pasiektus žaidžiant su 1-5 vietas užėmusiomis grupės varžovėmis. Taip yra todėl, kad I grupėje atrankoje varžosi tik penkios Europos rinktinės.

Trečiųjų vietų reitingas
Vieta Komanda Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.
1. Vengrija 4 3 1 +13 15
2. Kroatija* 4 3 1 +12 14
3. Ukraina 4 1 3 +7 13
4. Danija 3 3 2 +3 12
5. Švedija 3 3 2 +2 12
6. Airija 3 3 2 +1 12
7. Slovėnija 3 1 4 -1 10
8. Turkija 2 3 2 +1 9
9. Bosnija ir Hercegovina 2 2 3 -2 8

Likusios aštuonios trečiąsias vietas grupėse užėmusios komandos bus suskirstytos poromis ir kovos dėl keturių likusių kelialapių. Porų burtai bus traukiami spalio 18 dieną, o rungtynės vyks lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius