-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Maži, bet stiprūs: siurprizą pateikęs Velsas išsiuntė namo belgus

26-ą vietą FIFA reitinge užimantis Velsas išmetė iš Europos čempionatą antrą vietą užimančią Belgiją. Sensacingai pasibaigusiame ketvirtfinalyje velsiečiai 3:1 palaužė belgų talentus ir pusfinalyje susitiks su Portugalija.
Garethas Bale'as
Garethas Bale'as ir Halas Robsonas-Kanu / „Scanpix“ nuotr.

Belgai pirmieji išsiveržė į priekį. Jau 13-ąją minutę pasižymėjo Radja Nainggolanas, kuris stipriai smūgiavo iš 30 metrų ir pataikė į viršutinį vartų kampą. Įvartis gražuolis. O dar vieną rezultatyvų perdavimą šiame čempionate įsirašė E.Hazardas.

Tačiau belgų šventė ilgai netruko. Atsipalaidavę po pelnyto įvarčio jie leido Ashley Williamsui išlyginti rezultatą. Po A.Ramsey pakelto kampinio Velso rinktinės kapitonas galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Geresnių progų pirmajame kėlinyje nei viena rinktinė nesukūrė. Bet 55-ąją minutę Halas Robsonas-Kanu išvedė Velsą į priekį. Puolėjas sulaukė A.Ramsey perdavimo iš krašto ir klastingai apsisukęs tarp gynėjų pasiuntė galingą smūgį į vartus. Tai buvo jau antras jo įvartis šiame čempionate.

Rungtynių pabaigoje Velsas nemažino apsukų ir po keitimo pasirodęs Samas Vokesas mušė dar vieną įvartį. Futbolininkas po greitos atakos galva nokautavo Thibaut Courtois.

3 mln. gyventojų turinčiai Velso rinktinei tai istorinis pasiekimas. Europos futbolo čempionato debiutantė pirmą kartą istorijoje pateko į tarptautinio turnyro pusfinalį.

Pusfinalyje velsiečių laukia Portugalijos iššūkis. Akis į akį susidurs ir Madrido „Real“ žvaigždės – Garethas Bale‘as ir Cristiano Ronaldo.

Antrą geltoną kortelę gavo ir pusfinalyje žaisti negalės vienas velsiečių lyderių Aaronas Ramsey. Tai ypač skaudi netektis Velsui, nes saugas rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie abiejų įvarčių.

Antras kėlinys: Velsas – Belgija 3:1

86 min. ĮVARTIS. Samas Vokesas laidojo Belgiją. Sulaukęs Chriso Hunterio perdavimo iš krašto jis galva nukreipė kamuolį į vartus.

75 min. Geltoną kortelę gavo Aaronas Ramsey. Pergalės atveju, jis negalės žaisti pusfinalyje.

74 min. M.Fellaini turėjo progą galva nukreipti kamuolį į vartus, bet kamuolys skriejo šalia vartų.

60 min. M.Fellaini gavo geltoną kortelę ir pergalės atveju negalės žaisti pusfinalyje.

55 min. ĮVARTIS. Halas Robsonas-Kanu išvedė Velsą į priekį. Puolėjas sulaukė A.Ramsey perdavimo ir apsisukęs tarp gynėjų pasiuntė galingą smūgį į vartus. Tai jau antras jo įvartis šiame čempionate.

49 min. Progą turėjo Romelu Lukaku, bet jo smūgiui galva pritrūko tikslumo.

46 min. Marouane Fellaini pakeitė Yannicką Carrasco.

Pirmas kėlinys: Velsas – Belgija 1:1

45 min. Po pirmojo kėlinio – lygybė. Pagal smūgius į vartų plotą (6:4) pirmavo Velsas.

31 min. ĮVARTIS. Ashley Williamsas išlygino rezultatą. Po A.Ramsey pakelto kampinio Velso rinktinės kapitonas galva pasiuntė kamuolį į vartus.

26 min. Neilas Tayloras buvo ypač arti įvarčio. Po A.Ramsey perdavimo jis smūgiavo į vartų vidurį, bet kamuolį atmušė vartininkas.

24 min. Chrisas Gunteris gavo geltoną kortelę.

16 min. Jamesas Chesteris gavo geltoną kortelę.

13 min. ĮVARTIS. Belgijos rinktinę į priekį išvedė Radja Nainggolanas, kuris stipriai smūgiavo iš 30 metrų ir pataikė į viršutinį vartų kampą. Dar vieną rezultatyvų perdavimą įsirašė E.Hazardas.

7 min. Pirma pavojinga proga prie Velso rinktinės vartų. Atakuoti vartus bandė Edenas Hazardas, Thomasas Meunieris ir Yannickas Carrasco, tačiau Velsas smūgių krušą atlaikė.

5 min. Benas Daviesas gavo geltoną kortelę už neleistiną Kevino de Bruyne stabdymą.

Starto sudėtys:

Velsas: Wayne‘as Hennessey, Chrisas Gunteris, Neilas Tayloras, Benas Daviesas, Jamesas Chesteris, Ashley Williamsas, Joe Allenas, Aaronas Ramsey, Garethas Bale‘as, Joe Ledley, Halas Robsonas-Kanu.

Belgija: Thibaut Courtois; Thomasas Meunieras, Toby Alderweireldas, J.Denayeris, Jordanas Lukaku; Radja Nainggolanas, Axelis Witselis; Kevinas De Bruyne; Yannickas Carrasco, Romelu Lukaku, Edenas Hazardas.

Edenas Hazardas
Edenas Hazardas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius