-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos futbolo čempionato atranka: Lietuva nugalėjo Estiją – 1:0

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė Vilniaus LFF stadione iškovojo labai svarbią pergalę 2016 metų Europos futbolo čempionato atrankos cikle. Lietuviai 1:0 nugalėjo Baltijos kaimynus estus, kurie jau nugalėjo vienus iš E grupės favoritų slovėnus. Lietuvos rinktinė pirmajame rate 2:0 nugalėjo San Mariną ir kol kas žengia nenugalėta.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

Lietuva – Estija 1:0

Pirmajame kėlinyje lietuvius buvo galima pagirti už veržimąsi į priekį. Kelių pavojingų atakų smaigalyje buvo atsidūręs Arvydas Novikovas, kurio žaidimas paliko malonų įspūdį. Visgi lietuviams įprasminti žaidybinio pranašumo nepavyko ir po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 0:0.

Antrajame kėlinyje galingai palaikomi savų sirgalių lietuviai nebijo kurti ir veržtis į priekį. Jų pastangos atsipirko 76-ąją minutę, kai neseniai aikštėje po keitimo pasirodęs Saulius Mikoliūnas išvedė Lietuvos rinktinę į priekį.

Už dešimties minučių estams buvo suduotas smūgis, kai aikštę po antros geltonos kortelės turėjo palikti Estijos futbolininkas Kenas Kallaste.

Antrajame Lietuvos ir Estijos rungtynių kėlinyje Lietuvos sirgaliai aiškiai ir tvirtai traukė skanduotę, nukreiptą prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Kiti E grupės susitikimai:

Anglija – San Marinas 5:0
Slovėnija – Šveicarija 1:0

E grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Anglija 2 2 0 0 7:0 6
1. Lietuva 2 2 0 0 3:0 6
3. Estija 2 1 0 1 1:1 3
4. Slovėnija 2 1 0 1 1:1 3
5. Šveicarija 2 0 0 2 0:3 0
6. San Marinas 2 0 0 2 0:7 0

Antrasis kėlinys: Lietuva – Estija 1:0

90 min. Baigėsi lietuviams pergalingos rungtynės.

86 min. Raudona kortelė Estijos futbolininkui Kenui Kallaste. Estas gavo antrą geltoną kortelę ir turėjo palikti aikštę.

76 min. ĮVARTIS. Po keitimo pasirodęs SAULIUS MIKOLIŪNAS išvedė LIETUVOS RINKTINĘ į priekį!

75 min. Lietuviai surengė puikią komandinę ataką, kurią užbaigti pabandė Fiodoras Černychas. Estijos vartininkas sužaidė patikimai.

63 min. Saulius Mikoliūnas pakeitė Mindaugą Kaloną.

61 min. Geltoną kortelę užsidirbo Deivydas Matulevičius.

56 min. Žaidimas klostėsi aikštės viduryje. Estai surengė gana pavojingą ataką, nuo didesnių nemalonumų Lietuvos rinktinę apsaugojo kamuolį išmušęs Egidijus Vaitkūnas.

46 min. Prasidėjo antroji rungtynių pusė.

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Estija 0:0

45 min. Baigėsi pirmasis kėlinys, kurio metu nei lietuviai, nei estai nieko neprarado, bet nieko ir neuždirbo. Lietuvius buvo galima pagirti už veržimąsi į priekį. Kelių pavojingų atakų smaigalyje buvo atsidūręs Arvydas Novikovas, kurio žaidimas paliko malonų įspūdį.

43 min. Kairiuoju kraštu Lietuvos rinktinės rengta ataka baigėsi Deivydo Matulevičiaus perdavimu į baudos aikštelės vidurį, tačiau ten kamuolį jau gaudė Estijos vartininkas.

40 min. Arvydas Novikovas ir vėl privertė aikčioti stadione susirinkusius aistruolius. Jo tolimą smūgį turėjo atmušti vartininkas Sergejus Parelko.

36 min. Estai išsimetė kamuolį iš už užribio ir sėkmingai atakavo bei uždirbo kampinį, tačiau nuo jo lietuviai apsigynė ir perėmė kamuolio kontrolę.

33 min. Sergejus Zeniovas gavo geltoną kortelę.

28 min. Tolimu perdavimu lietuviai surengė gerą ataką estų baudos aikštelėje, tačiau sėkmingai jos užbaigti nepavyko. Estai ir vėl pagirtinai gynėsi.

20 min. Arvydas Novikovas savo puikiu tolimu smūgiu ant kojų pakėlė visą LFF stadioną. Po to, kai lietuvio smūgiuotas kamuolys apmaudžiai atsitrenkė į skersinį, stadionas suūžė.

17 min. Lietuvaičiai bandė artintis prie estų vartų ir kūrė pavojingas atakas, tačiau Estijos gynybos linija neklydo.

6 min. Deivydas Matulevičius turėjo progą pasižymėti, kai atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau apgauti Sergejaus Parelko nepavyko.

1 min. Sugiedojus abiejų šalių nacionalinius himnus prasidėjo rungtynės. LFF stadionas beveik pilnai užpildytas Lietuvos rinktinės sirgalių.

Startinė Lietuvos rinktinės sudėtis: Giedrius Arlauskis; Vytautas Andriuškevičius, Tadas Kijanskas, Georgas Freidgeimas, Egidijus Vaitkūnas; Arvydas Novikovas, Gediminas Vičius, Mindaugas Panka, Fiodoras Černychas; Mindaugas Kalonas; Deivydas Matulevičius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius