Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ nepasieksime: Lietuvos rinktinė iškovojo lygiąsias Slovėnijoje

Europos čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos futbolo rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 su Slovėnijos rinktine. Lietuviai prarado viltis kovoti dėl vietos „Euro 2016“. Visgi lygiosios išvykoje prieš pajėgią Slovėnijos rinktinę yra neblogas paguodos prizas. Abu įvarčiai krito po žaidimo ranka ir 11 metrų baudinių.
Slovėnija – Lietuva
Slovėnija – Lietuva / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame kėlinyje Lietuvos rinktinė patikimai gynėsi nuo ne tokių ir dažnų slovėnų išpuolių. Tačiau kėlinio pabaigoje grubiai suklydo Lietuvos rinktinės kapitonas, be klubo šiuo metu esantis gynėjas Marius Žaliūkas. Futbolininkas baudos aikštelėje sužaidė alkūne ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Jį sėkmingai realizavo Valteras Birsa.

Antrajame kėlinyje sumaišties įnešė Liublianos stadione užgesusios šviesos. Rungtynės buvo sustabdytos 7 minutėms, tačiau po to buvo pratęstos.

E grupės lentelė
Vieta Komanda Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.
1. Anglija 9 0 0 +25 27
2. Šveicarija 6 0 3 +15 18
3. Slovėnija 4 1 4 +5 13
4. Estija 3 1 5 -4 10
5. Lietuva 3 1 5 -8 10
6. San Marinas 0 1 7 -26 1

76 minutę lietuviai dėl traumos neteko vieno iš kuriančių žaidėjų – Vykinto Slivkos. Tačiau lietuviams nusišypsojo sėkmė, kai baudos aikštelėje suklydo B.Iličius. Teisėjas už žaidimą ranką skyrė 11 metrų baudinį į slovėnų vartus. Jį realizavo Arvydas Novikovas. Beje, tai buvo vienintelis lietuvių atliktas smūgis į vartų plotą.

Iškovotas taškas Lietuvos rinktinei nepadėjo pakilti turnyrinėje lentelėje. Nors Estija pralaimėjo Anglijai 0:2, estų yra geresnis įvarčių santykis. Slovėnija užsitikrino trečiąją vietą grupėje.

Pirmosios komandų rungtynės Vilniuje baigėsi slovėnų pergale rezultatu 2:0, kai Milivoje Novakvočius dukart pasižymėjo pirmajame kėlinyje. 

Pirmadienį Lietuvos rinktinės namuose laukia Anglijos futbolininkai.

Antrasis kėlinys: Slovėnija – Lietuva 1:1

90 min. M.Žaliūkas negalėjo baigti rungtynių. Jį pakeitė T.Mikuckis.

86 min. ĮVARTIS. Arvydas Novikovas išlygino rezultatą.

85 min. B. Iličius baudos aikštelėje sužaidė ranka ir teisėjas skyrė dar vieną 11 metrų baudinį.

76 min. Po susidūrimo su varžovu rungtynių tęsti negalėjo Vykintas Slivka. Jį pakeitė Deimantas Petravičius. Tai antros jo rungtynės rinktinėje.

69 min. Deividas Česnauskis pakeitė Fiodorą Černychą.

63 min. Liublianos stadione užgeso šviesos ir rungtynės buvo trumpam sustabdytos.

60 min. Geltoną kortelę gavo Mindaugas Panka.

Pirmasis kėlinys: Slovėnija – Lietuva 1:0

45+1 min. ĮVARTIS. Valteras Birsa įmušė 11 metrų baudinį į Lietuvos vartus. 

45 min. Marius Žaliūkas baudos aikštelėje alkūne lietė kamuolį ir gavo geltoną kortelę. Teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Gynėjas dėl geltonų kortelių negalės žaisti su anglais.

30 min. Dejanas Lazarevičius gavo geltoną kortelę.

28 min. Kamuolys buvo lietuvių vartuose, tačiau teisėjai užfiksavo nuošalę.

20 min. V.Slivka atliko baudos smūgį, tačiau jis didesnio pavojaus nesukėlė.

19 min. F.Černychą už marškinėlių tempęs Andražas Struna gavo geltoną kortelę.

15 min. Fiodoras Černychas gavo geltoną kortelę už pražangą prieš R.Krhiną.

10 min. Pirmoji reali slovėnų proga. Po pakelto kampinio Rene Krhinas pabėgo nuo Artūro Žulpos ir galva smūgiavo į vartus. Kamuolys skriejo šalia vartų.

Lietuva: Emilijus Zubas; Vaidas Slavickas, Marius Žaliūkas, Linas Klimavičius, Georgas Freidgeimas; Arvydas Novikovas, Artūras Žulpa, Vykintas Slivka, Mindaugas Panka, Fiodoras Černychas; Lukas Spalvis.

Atsarginiai: V.Černiauskas, A.Bartkus, T.Mikuckis, Baravykas, V.Andriuškevičius, D. Česnauskis, Petravičius, L.Pilibaitis, M.Kuklys, Veliulis, D.Matulevičius.

Slovėnija: Samiras Handanovičius, Boštjanas Cesaras, Branko Iličius, Bojanas Jokičius, Andražas Kirmas, Jasminas Kurtičius, Valteras Birsa, Dejanas Lazarevičius, Rene Krhinas, Josipas Iličićius, Robertas Beričius.

Ko reikia Lietuvai, kad patektų į Europos čempionatą?

Visų pirma – dviejų pergalių. Penktadienį išvykoje prieš Slovėniją ir pirmadienį namuose prieš Anglijos rinktinę. Tačiau vien pergalių nepakaks – yra papildomų sąlygų.

Visų pirma, reikia kad vienu tašku daugiau turintys estai nelaimėtų bent vieno iš dviejų likusių mačų su šveicarais ir anglais.

Antra, būtų gerai ne tik nugalėti Slovėniją, bet ir sulaukti jos nesėkmės rungtynėse su San Marinu – mums pakanka ir lygiųjų. Galima su Slovėnija surinkti ir vienodai taškų, tačiau tokiu atveju juos reikėtų įveikti bent trijų įvarčių skirtumu, mat pirmose tarpusavio rungtynėse Vilniuje slovėnai laimėjo 2:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius