Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos klubai saugūs – Kinijoje užsidarė rekordinis perėjimų langas

Europos futbolo klubai gali lengviau atsikvėpti, nes Kinijoje užsidarė sausio-vasario mėnesio perėjimų langas. Tai reiškia, kad milijonais besišvaistantys Kinijos klubai kurį laiką paliks Europos futbolo žvaigždes ramybėje.
Oscaras
Oscaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per šį perėjimų langą Kinijos klubai išleido rekordinę 388 milijonų eurų sumą, o tarp įsigytų žaidėjų buvo Oscaras, Carlosas Tevezas ir Axelis Witselis.

Kinijos futbolo lygos (CSL) tapo daugiausia išleidusia lyga pasaulyje, jeigu skaičiuosime tik žiemos perėjimų langą, antrus metus iš eilės. Kinai vėl aplenkė Anglijos „Premier“ lygą, tačiau tai stebinti neturėtų – didžiausi ir brangiausi sandėriai Europoje paprastai sudaromi vasarą.

Net du kinų įsigyti žaidėjai šią vasarą vienas po kito tapo daugiausiai uždirbančiais futbolininkais. „Shanghai Shenhua“ klubas įsipareigojo argentiniečiui Carlosui Tevezui per sezoną pakloti 38 mln. eurų algą, o į „Shanghai SIPG“ perėjęs Oscaras uždirbs tik nedaug mažiau.

Vis dėlto jau įsibėgėjus langui Kinijos pareigūnų pakeistos taisyklės kiek sustabdė išlaidavimą. Norėdami pažaboti tokį sunkiai ekonomine logika paremtą pinigų leidimą, kinai uždėjo klubams dar didesnį apynasrį.

Pavyzdžiui leidžiamas užsieniečių skaičius aikštėje vienerios rungtynėse sumažėjo nuo keturių iki trijų. Maža išimtis – legionieriai iš Azijos valstybių. Aikštėje galės būti ketvirtas žaidėjas ne iš Kinijos, jeigu jis bus japonas, korėjietis ir pan. Ir toliau lieka galioti ir draudimas pirkti vartininkus iš užsienio.

„Tianjin Quanjian“ komandos vadovas pripažino, kad po taisyklių pakeitimo klubas atsiėmė pateiktus pasiūlymus už tokius žaidėjus kaip Diego Costa, Edinsonas Cavani ar Radamelis Falcao.

Tuo tarpu titulą ginantis šešių čempionatų laimėtojas, „Guangzhou Evergrand“ klubas, išleido labai mažai pinigų. Ekipa paskelbė planą, pagal kurį jau 2020 metais jų sudėtis bus sudaryta vien iš kinų.

„Hebei China Fortune“ klubas užsieniečių nepirko, tačiau už du vietos žaidėjus paklojo iš viso beveik 40 mln. eurų.

Pasak FIFA, pernai Kinijos futbolas pateko į daugiausiai išleidžiančių penketuką. Kinai aplenkė prancūzus ir portugalus, tačiau griežtėjančios taisyklės, valdžios noras turėti stiprią nacionalinę rinktinę ir priversti klubus investuoti į vietos talentus gali reikšti, kad Europos žvaigždės į Kiniją išvyks vis rečiau.

Lentelėje nepaminėti, tačiau į Kiniją taip pat persikėlę žinomi žaidėjai: Johnas Obi Mikelis (nemokamai iš „Chelsea“), Carlosas Tevezas (10,5 mln. eurų iš „Boca Juniors“), Jonathanas Soriano (10 mln. eurų iš Salzburgo „Red Bull“), Hernanesas (8 mln. eurų iš „Juventus“), Ricardo Carvalho (kaip laisvasis agentas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius