Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lygos atranką Gargždų „Banga“ pradėjo lygiosiomis su pajėgiu Airijos klubu

Ketvirtadienio vakarą Gargždų miesto stadione karaliavo futbolas. Europos lygos atranką pradėjo vietos „Banga“, kuri susitiko su Airijos „Sligo Rovers“ klubu. Favoritu laikytas Airijos klubas ne tik nesugebėjo pralaužti patikimos gargždiškių gynybos, bet ir pats turėjo gelbėtis nuo „Bangos“ atakų. Po lygiųjų 0:0 viskas spręsis atsakomosiose rungtynėse Airijoje.
„Banga“ – „Sligo Rovers“
„Banga“ – „Sligo Rovers“ / Valdo Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Pirmajame kėlinyje komandos demonstravo gana lygų žaidimą, nors rungtynių pradžioje šeimininkai ir atrodė kiek sutrikę.

Antrajame kėlinyje „Bangos“ futbolininkai atrodė jau daug tvirčiau ir kėlinio pabaigoje aktyviai veržėsi varžovų vartų link. Patikimai savo aikštės pusėje žaidė ir „Bangos“ vartininkas Šarūnas Jurevičius.

Beje, tai pirmasis gargždiškių nepralaimėtas susitikimas Europos taurių turnyruose.

VIDEO: Rungtynių santrauka

Atsakomosios rungtynės įvyks liepos 10 dieną Airijoje.

Pergale svečiuose turnyrą pradėjo Gedimino Vičiaus Karagandos „Šachtior“ klubas, 2:1 (0:0) įveikęs Giumrio „Širak“ (Gruzija) futbolininkus.

Kitų jau įvykusių susitikimų rezultatai:

„Shirak“ – „Shakhter Karagandy“ 1:2
„Kairat Almaty“ – „Kukesi“ 1:0
„Pyunik“ – „Astana“ 1:4
„Veris“ – „Litex Lovech“ 0:0

Gargždų „Bangos“ ekipa UEFA Europos lygoje rungtyniauja antrą kartą istorijoje. Pirmasis bandymas buvo nesėkmingas – „Banga“ du kartus nusileido „Qarabaq“ futbolininkams.

Ketvirtadienio varžovas – 2012-ųjų Airijos čempionas „Sligo Rovers“. Praėjusį sezoną šis klubas UEFA Čempionų lygos atrankos antrajame etape dukart pralaimėjo „Molde“ (Norvegija) komandai. 2013 metų Airijos lygoje „Sligo Rovers“ iškovojo trečią vietą.

Šiųmetis „Rovers“ sezonas Airijos lygoje nepasižymi stabilumu – po 17 rungtynių klubas užima penktą vietą, iškovojęs 7 pergales, pralaimėjęs 6 kartus bei lygiosiomis sužaidęs 4 kartus. Prie komandos vairo neseniai stojo naujas treneris Johnas Colemanas.

J.Colemanas klubo svetainei pasidalino savo lūkesčiais įveikti Gargždų klubą jau pirmame susitikime Lietuvoje: „Mes nevyksime dėl nerezultatyvių lygiųjų. Noriu ten išvykti ir laimėti, nes tai suteiks didžiulę galimybę patekti į kitą etapą“.

Kaip ir airių, „Bangos“ forma taip pat banguoja. Nuo gegužės pabaigos per penkerias rungtynes gargždiškiai „SMSCredit.lt A lygoje“ pergalių neiškovojo ir smuktelėjo į septintąją turnyro lentelės vietą.

Klubo sudėtyje įvyko permainos: atsisveikinus su saugu Aleksandu Ruskichu ir gynėju Artiomu Dolženka, „Bangą“ papildė VMVD „Žalgirio“ saugas Eivinas Zagurskas. Į Europos lygos rungtynių paraišką taip pat įtraukti rusas saugas Valerijus Makijevas bei ukrainietis puolėjas Arturas Sirykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius