Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lygos taurė – vėl „Sevilla“ rankose: andalūzai permainingame finale nukovė „Inter“

UEFA Europos lyga ir toliau išlieka „Sevilla“ klubo žaidimų lauku. Andalūzai turnyro finale Kelno mieste Vokietijoje 3:2 nugalėjo Milano „Inter“ ir jau šeštą kartą per pastaruosius 14 metų tapo antrojo pagal pajėgumą žemyno turnyro nugalėtojais.
„Sevilla“ triumfavo Europos lygoje
„Sevilla“ triumfavo Europos lygoje / „Scanpix“ nuotr.

„Sevilla“ Europos lygą laimėjo ir 2006, 2007, 2014, 2015 bei 2016 metais. Ispanijos komanda dar niekada nėra pralaimėjusi šio turnyro finalo.

Savo ruožtu „Inter“ nepasinaudojo šansu nutraukti devynerius metus trunkantį titulų badą – nuo 2011-ųjų, kai laimėjo Italijos taurę, Milano klubas niekaip nesugeba papildyti savo trofėjų kolekcijos.

Pirmasis finalo kėlinys startavo įspūdingu komandų puolimu.

Jau 4-ąją minutę „Inter“ lyderis Romelu Lukaku išprovokavo pražangą baudos aikštelėje ir pats realizavęs baudinį išvedė savo komandą į priekį.

Belgui tai tapo jau 11-osiomis rungtynėmis iš eilės, kuriose jis pelnė įvartį – tai visų laikų Europos lygos rekordas.

„Inter“ pranašumą išlaikė neilgai – dar 12-ąją minutę po kampinio puikiu smūgiu galva rezultatą išlygino „Sevilla“ olandas Luukas de Jongas.

Tas pats ispanų komandos puolėjas sužaidus 33 minutes persvėrė rezultatą – šįkart smūgiuodamas galva po Everio Banegos pakelto baudos smūgio.

Vis dėlto neilgai pirmavo ir andalūzai – jau po trijų minučių praktiškai identiškoje situacijoje po baudos smūgio įvartį smūgiu galva pelnė „Inter“ veteranas iš Urugvajaus Diego Godinas.

Antrajame kėlinyje progų pasižymėti komandos turėjo mažiau, tačiau savąjį šansą ir vėl turėjo R.Lukaku – jis buvo iššokęs vienas prieš „Sevilla“ vartininką Bono, bet pergudrauti marokiečio nepajėgė.

Lemiamas rungtynių įvartis krito 74-ąją minutę. Diego Carlosas pabandė atlikti smūgį per save ir nors kamuolys akivaizdžiai skriejo ne į vartų plotą, jį apmaudžiai į savo vartus nukreipė R.Lukaku – „Sevilla“ išsiveržė į priekį 3:2.

„Scanpix“ nuotr./„Sevilla“ triumfavo Europos lygoje
„Scanpix“ nuotr./„Sevilla“ triumfavo Europos lygoje

„Inter“ per paskutines rungtynių minutes dar turėjo šansų išplėšti pratęsimą, bet Alexio Sanchezo paleistą kamuolį nuo vartų linijos numušė vienas „Sevilla“ gynėjų ir 4-ąją vietą Ispanijos pirmenybėse šį sezoną užėmusi komanda parklupdė Italijos vicečempionus.

„Inter“ antrojo pagal pajėgumą žemyno turnyro finalą pralaimėjo antrą kartą – Milano ekipa 1997 metais nusileido Gelzenkircheno „Schalke“ klubui. Italai tuometinę UEFA taurę laimėjo 1991, 1994 ir 1998 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius