Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F.B.K. „Kaunas“ ir „Moterys už futbolą“ aplankė Kauno specialiosios mokyklos vaikus

Ketvirtadienį vakare, Futbolo bendruomenės klubo (F.B.K.) „Kauno“ futbolininkai ir judėjimo „Moterys už futbolą“ futbolininkės, apsilankė Kauno specialiojoje mokykloje vykusioje Gerumo mugėje, kurioje specialiųjų poreikių turintiems vaikams pademonstravo populiariausios sporto šakos pratimus, pravedė treniruotę, pademonstravo kamuolio valdymo įgūdžius ir su vaikais pažaidė futbolą.
Gerumo mugė
Gerumo mugė / Organizatorių nuotr.

Pirmą kartą organizuotoje Gerumo mugėje, buvo pakviesti dalyvauti ne tik futbolo atstovai, tačiau ir įvairūs meno, šokio, dainavimo, gimnastikos kolektyviai, kurie pasirodė patys ir pradžiugino mokyklos vaikus.

Kaip sakė viena iš organizatorių Irma Garkauskienė, Gerumo diena surengta norint vaikams suteikti papildomo džiaugsmo prieš artėjančias šventes, pabūti su jais, pabendrauti ir tiesiog pabūti drauge.

„Mes dažnai pamirštame tokias nereikšmingas bet labai gražias šventes, todėl šioje aplinkoje, kur Kauno specialiojoje mokykloje, specialūs poreikiai, surengėme šventė, kuri būtų ir gerumas ir pramoga ir jausmas artėjančių Kalėdų“, – kalbėjo I.Garkauskienė.

Šventės metu, mokyklos sporto salėje bumbsėjo futbolo kamuoliai ir vaikai kartu su atvykusiais futbolininkais žaidė futbolą, bei vieni su kitais bendravo.

„Iš tiesų smagu, kad vaikai domisi futbolu, žaidžia jį su džiaugsmu, nestokoja entuziazmo. Iš tiesų, nudžiugino mane jie šiandien“, – pasakojo F.B.K. „Kauno“ narys Aivaras Tervidis.

Pasak futbolininko, su specialių poreikių reikalaujančiais vaikais, buvo kiek sunkiau bendrauti ir žaisti, tačiau greit apsipratus, viskas buvo ir nudžiugino visų gera nuotaika.

„Manau tokiems vaikams rodyti dėmesį yra būtina, nes pažiūrėkite dabar, kokie jie laimingi, jog mes čia atvykome. Manau, kad jeigu atvyksta futbolininkai, krepšininkai ar tiesiog bet kokie žmonės, vaikams tai suteikia džiaugsmo, todėl būtina juos džiuginti“, – kalbėjo A.Tervidis.

Tuo tarpu vaikams treniruotę pravedusi ir užsiėmusi Kauno futbolo mokyklos mergaičių trenerė Jolita Kličiūtė sakė, jog nors buvo sunku ir kaustė jaudulys, tačiau su vaikais užsiimti būtina.

„Iš tikrųjų buvo labai nelengva, jaudinausi, tarsi eičiau pati į aikštę žaisti, nes šie vaikai yra kiek sunkiau nuspėjami, todėl nevisuomet žinojau, ko iš jų reikia tikėtis. Bet kokiu atveju, manau, jog tokios šventės vaikams labai reikalingos ir jų galėtų būti netgi dar daugiau“, – pasakojo trenerė J.Kličiūtė.

Susitikimas su specialiosios mokyklos vaikais įspūdį paliko ir judėjimo „Moterys už futbolą“ narei Mildai, kuri pasakojo, jog nors iš pradžių ir buvo kiek nedrąsu, tačiau renginys prabėgo puikiai ir su gera nuotaika.

„Buvo labai įdomu čia sudalyvauti, pažiūrėti, kaip tie vaikai gali linksmintis, parodyti jiems moterų futbolą, galbūt parodyti ir kas tas futbolas yra apskritai – nežinia, gal kuris nors iš vaikų ateityje ir pats žais šį žaidimą“, – pasakojo jaunoji futbolininkė.

„Tokios akcijos yra reikalingos, nes vaikai prisijungia prie visuomenės gyvenimo, todėl akcijos nauda abejoti nereikia“, – teigė moterų futbolą atstovaujanti Milda.

Susitikimo pabaigoje vaikai sulaukė ir dovanų – kiekvienas vaikas gavo po apyrankę, lipdukų, o taip pat mokyklai buvo padovanoti ir futbolo kamuoliai, kad vaikai turėtų su kuo žaisti.

Renginio organizatorių teigimu, nors ši Gerumo mugė organizuojama pirmą kartą, tačiau tikimasi, kad tai taps malonia ir gražia tradicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius