-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastiškas „Merseyside“ derbis baigėsi „Liverpool“ ir „Everton“ lygiosiomis

Anglijos „Premier“ lygos šeštasis turas šeštadienį atidarytas garsiuoju „Merseyside“ derbiu tarp dviejų Liverpulio miesto komandų. Puikiu „Liverpool“ kapitono Steveno Gerardo baudos smūgiu įmuštą įvartį neutralizavo „Everton“ gynėjo Philo Jagielkos raketa iš toli pačioje mačo pabaigoje ir susitikimas pasibaigė taikiai 1:1 (0:0).
Adamas Lallana ir Muhamedas Besičius
Adamas Lallana ir Muhamedas Besičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynės prasidėjo žaibiška „Liverpool“ klubo ataka, kurioje G.Barry grubiai sustabdė A.Lallaną ir užsidirbo geltoną kortelę. Pavojingą baudos smūgį mušė M.Balotelli, tačiau netaikliai.

Netrukus, 6-ąją min. įsibėgėjęs „Everton“ lyderis R.Lukaku griuvo ties baudos aikštelės kampu, tačiau teisėjas pražangos neįžvelgė. Po kelių minučių panaši situacija nutiko kitoje aikštės pusėje – po R.Sterlingo smūgio G.Barry aukštai iškėlė rankas, o kamuolys iš apačios atsitrenkė į „Everton“ saugo ranką, tačiau teisėjo švilpukas vėl tylėjo. Tai buvo arbitro klaida.

Darbo T.Howardui netrūko visą pirmąjį kėlinį, o „Liverpool“ žaidėjai atliko ne vieną puikų smūgį į vartus. „Liverpool“ per pirmas 45 min. atliko net 16 smūgių (6 į vartų plotą) ir kėlė 7 kampinius.

Tuo tarpu „Everton“ sugebėjo atsakyti tik pavieniais išpuoliais ir kontratakomis. Vienoje jų K.Mirallas susižeidė ir nebegalėjo tęsti rungtynių. Jis buvo pakeistas A.McGeady 31 min. 

Antrajame kėlinyje žaidimas buvo kiek ramesnis, tačiau aikštėje vis tiek dominavo „Liverpool“, kurio futbolininkams vis pritrūkdavo sėkmės paskutinėse atakų fazėse. Pavojingai ir kūrybingai žaidę „Raudonieji“ kūrė daug progų, tačiau niekaip nepramušdavo T.Howardo.

Galiausiai 64 minutę S.Gerrardas džiūgavo įmušęs įvartį. „Liverpol“ kapitonas puikiu baudos smūgiu pergudravo „Everton“ vartininką ir pelnė pirmą savo įvartį šių metų „Premier“ lygoje.

Po šio epizodo šeimininkai dar turėjo progų įvarčiams, tačiau jos nebebuvo tokios pavojingos.

„Everton“ treneris R.Martinezas į aikštę vietoj gynėjo M.Besičiaus metė puolėją S.Eto'o ir „Irisai“ užgriuvo varžovų vartus. Kelių minučių spaudimas galiausiai davė vaisių – rezultatas buvo išlygintas.

Jau per teisėjo pridėtą laiką gynėjas P.Jagielka buvo pirmasis prie toli už baudos aikštelės atšokusio kamuolio ir įkalė nuostabų tolimą įvartį į S.Mignolet vartus.

Po rungtynių „Premier“ lygoje „Liverpool“ su septyniais taškais užima 10-ąją vietą, o „Everton“ turi 6 taškus ir yra 12-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius