Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA nežada keisti balsavimo datos dėl 2018 ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatų šeimininkų

Nepaisant 2018 ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatų rengimo konkursą sukrėtusio korupcijos skandalo, FIFA prezidentas Seppas Blatteris penktadienį patvirtino, jog lemiamas balsavimas vyks kaip ir numatyta – gruodžio 2 dieną.
S.Blatteris įspėjo Prancūzijos prezidentą N.Sarkozy
S.Blatteris įspėjo Prancūzijos prezidentą N.Sarkozy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Iki lemiamo sprendimo liko vos penkios savaitės, taigi mes niekada net nesvarstėme galimybės, ką nors pakeisti, – BBC pareiškė S.Blatteris. – Kaip ir planuota, gruodžio 2 dieną, įvyks slaptas FIFA Vykdomojo komiteto narių balsavimas, po kurio paaiškės 2018 ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatų šeimininkai.“

Spalio pabaigoje du FIFA Vykdomojo komiteto nariai (iš visų 24-ių) buvo suspenduoti po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose jie sutiko parduoti savo balsus. Amosas Adomu savo nuomonę sutiko iškeisti į 0,5 mln. svarų sterlingų, o Okeanijos futbolo konfederacijos prezidentas Reynaldas Temarii paprašė 1,5 mln. svarų sterlingų.

Šiuo metu skandalą tiria FIFA Etikos komitetas, kurio verdiktas turėtų paaiškėti lapkričio 17 dieną.

Dėl teisės rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą varžosi Europos valstybės – Anglija, Rusija, Ispanija kartu su Portugalija ir Olandija kartu su Belgija. Tuo tarpu rengti 2022 metų planetos pirmenybes pretenduoja JAV, Australija, Japonija, Kataras ir Pietų Korėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius