-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA pareigūnas Julio Rocha sutiko būti išduotas Nikaragvai

Buvęs Nikaragvos futbolo federacijos vadovas Julio Rocha, kuris yra vienas iš septynių Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) pareigūnų, gegužę areštuotų Šveicarijoje, sutiko būti išduotas savo tėvynei, pranešė šveicarų Teisingumo ministerija.
Julio Rocha
Julio Rocha / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 FIFA

Jungtinės Valstijos taip pat reikalavo J.Rocha ekstradicijos, pradėjusios tyrimą dėl didžiulio masto korupcijos aukščiausioje futbolo valdančiojoje institucijoje.

Šveicarijos teisingumo ministerijos atstovas Folco Galli penktadienį sakė, jog nors J.Rocha sutiko stoti prieš teismą Nikaragvoje, jokių veiksmų kol kas nebus imtasi, kol JAV pareigūnai sutiks atsisakyti savo pateikto prašymo jį išduoti.

„Jeigu JAV institucijos nesutiks, šis klausimas bus išspręstas (Šveicarijos teisingumo pareigūnų)“, – sakom F.Galli pranešime.

Šveicarija iš principo yra sutikusi išduoti J.Rochą.

Bernas nėra sudaręs dvišalės ekstradicijos sutarties su Nikaragva, bet federaliniai įstatymai numato galimybę išduoti J.Rocha tai šaliai, pažymėjo F.Galli.

Tuo tarpu buvęs FIFA prezidento pavaduotojas Jeffrey Webbas, Kaimanų Salų pilietis, praeitą mėnesį buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms.

Vašingtonas nori perimti penkis kitus suimtus FIFA pareigūnus, kurie yra Pietų Amerikos šalių piliečiai ir priklauso Šiaurės bei Centrinės Amerikos ir Karibų asociacijų futbolo konfederacijai (CONCACAF). Tie įtariamieji dar nėra sutikę su savo ekstradicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius