-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA planuose – nuo 2026 metų pasaulio pirmenybės su 40 rinktinių

FIFA ir toliau neatsisako idėjos praplėsti pasaulio čempionato dalyvių gretas iki 40 komandų nuo 2026 metų, tačiau galutinis sprendimas dėl šio pokyčio yra atidėtas.
FIFA
FIFA / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 FIFA

Ketvirtadienį, praėjus vos kelioms valandoms po dar vieno FIFA atstovų suėmimo, buvo surengtas pasitarimas, kuriame dar kartą svarstyta pirmenybių praplėtimo galimybė.

Pasaulio čempionatas jau buvo praplėstas 1998 metais iš 24 rinktinių iki 32, o dar vienas praplėtimas turėtų nuraminti kitų kontinentų atstovus, kurie dabar piktinasi, jog UEFA turi per daug atstovų pirmenybėse. Teigiama, jog nepaisant papildomų aštuonių vietų, savo dalyvių skaičiaus Europa nepadidintų.

„Buvo teigiama, jog reikia daugiau detalių dėl ekonominių šio sprendimo perspektyvų. Tai yra tas dalykas, dėl kurio mes sutarėme, tačiau galutinio sprendimo mes dar turėsime palaukti“, – „The Guardian“ teigė FIFA komiteto narys Fernando Sarney.

Jei pasaulio čempionate žaistų daugiau rinktinių, tuo pačiu padidėtų ir rungtynių skaičius bei gaunamos pajamos visoms FIFA narėms, todėl net neabejojama, jog didžioji dalis iš 209 FIFA narių balsavime sutiktų su tokiomis reformomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius