Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA pradeda tyrimą dėl S.Blatterio ir kitų pareigūnų veiklos

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) Etikos komisija pradėjo oficialų tyrimą dėl buvusių aukščiausių pareigūnų neteisėtos veiklos. Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar buvę vadovai ėmė kyšius bei supainiojo viešus ir privačius interesus.
Seppas Blatteris.
Seppas Blatteris. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

FIFA tirs buvusio organizacijos prezidento Josepho Seppo Blatterio, generalinio sekretoriaus Jerome‘o Valcke'o ir finansų bei bendradarbiavimo skyriaus direktoriaus Markuso Kattnerio veiklas.

FIFA mano, jog visi įtariamieji supainiojo interesus, siūlydavo ir imdavo dovanas, buvo lojalūs su federacija nieko bendra neturinčiais asmenimis. Be kyšininkavimo jie įtariami švaistę organizacijos lėšas. FIFA teisininkai teigia, kad rado įrodymų, jog įtariamieji apdovanodavo save algų pakėlimu bei premijomis. Nuo 2011-ųjų tam buvo išleista 80 mln. dolerių.

M.Kattneris taip pat yra kaltinamas etikos kodekso pažeidimu dėl konfidencialumo.

S.Blatteris ir J.Valcke'as nušalinti nuo su futbolu susijusių veiklų. Buvęs prezidentas suspenduotas 6-iems metams, o generalinis sekretorius – 12-ai metų.

Pranešimai apie prasidėjusį tyrimą buvo paskelbti po to, kai buvęs FIFA viceprezidentas Jeffrey‘s Webbas buvo visam gyvenimui pašalintas iš sporto. Jam taip pat buvo paskirta milijono Šveicarijos frankų (910 tūkst. eurų) bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius