Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA prezidento posto siekia ir žurnalistas Grantas Wahlas

FIFA prezidento rinkiminė kompanija karštėja. Nors rinkimai vyks tik vasarą, du pagrindiniai kandidatai – dabartinis FIFA prezidentas Seppas Blatteris ir Azijos konfederacijai vadovaujantis Mohamedas Bin Hammamas – pradėjo žodžių karą. Tuo tarpu FIFA prezidento posto taip pat siekiantis žurnalistas Grantas Wahlas desperatiškai ieško paramos.
S.Blatteris įspėjo Prancūzijos prezidentą N.Sarkozy
Seppas Blatteris pažadėjo, jog sieks paskutinės kadencijos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 1998 metų FIFA prezidento pareigas einantis S.Blatteris nėra tikras dėl pergalės šių metų rinkimuose, todėl antradienį kalbėdamas Paryžiuje (Prancūzija) vykstančiame UEFA kongrese metė rimtą kozirį – pažadėjo pasitraukti 2015 metais, jei bus išrinktas dar vienai, jau ketvirtai, kadencijai.

„Tai bus paskutinė kadencija, kurią pretenduoju užimti“, – pareiškė 75 metų S.Blatteris.

S.Blatteris yra susilaukęs nemažai kritikos dėl korupcijos skandalų sprendžiant, kur bus rengiami pasaulio čempionatai, taip pat dėl stringančių mėginimų pritaikyti futbole vartų linijos technologiją.

Progos įgelti dabartiniam FIFA prezidentui nepraleido pagrindinis jo konkurentas M.Bin Hammamas.

„Ponas S.Blatteris iš pradžių norėjo 8 metų, vėliau 12 metų vadovauti FIFA. Dabar jis nori 16 metų. Tačiau niekas nesikeičia. Futbolui reikia permainų“, – kalbėjo M.Bin Hammamas.

Desperatiškai tapti kandidatu į FIFA prezidentus siekia ir žurnalistas iš JAV G.Wahlas. Tačiau 37 metų amerikiečiui niekaip nesiseka rasti paramos. Pagal taisykles, norint tapti oficialiu FIFA kandidatu į prezidentus iki balandžio 1 dienos reikia sulaukti bent vienos FIFA narės rašytinės paramos.

G.Wahlas prisipažino kreipęsis jau net į 150 FIFA narių, tačiau nesėkmingai. Nepaisant to, JAV žurnalistas rankų nenuleidžia – paramos ieško ir Paryžiuje šiuo metu vykstančiame UEFA kongrese.

FIFA prezidento rinkimai, kuriuose balsuos visos 208-ios FIFA narės, vyks šių metų birželio 1 dieną.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius